Reklama

Reklama

Zombie zaútočily na letiště v Harvardville a uvrhly ho v chaos. Leon S. Kennedy a Claire Redfieldová, kteří před sedmi lety během tragédie v Raccoon City bojovali proti zločinné společnosti Umbrella, jsou zpátky. Podobně jako v předchozích snímcích série Resident Evil, i nyní jsou připraveni utkat se se zlem. Jejich protivníkem je tentokrát ničemný válečník, který poté, co přišel o celou rodinu v Raccoon City, touží po odplatě. Smrtelný G-Virus se začíná šířit a nová zmutovaná monstra se pouští do zběsilého řádění. Dokáže Claire s Leonem zastavit virus dřív, než se bude historie znovu opakovat? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (261)

mandes 

všechny recenze uživatele

Mohla byť aj o dosť lepšia animácia lebo táto vypadala ako ta čo bola použitá pri cgi scénkach v samotných hrách este na ps jednotke . Ale ja som si tie scénky vždycky užíval a tak isto som si užil aj tento film lebo som prešiel prvé štyri série a som vďačný za všetko nové . Ide tu hlavne o nostalgiu ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

In-game grafika je to jediné, co Vás překvapí. Ale jinak se to sentimentálními řečičkami a zbytečnými politickými prupovídkami jen hemží. Tohle prostě není Resident Evil, ten má nabídnout pořádnou akci a ne zbytečně zahozených 90minut při sledování. Resident Evil s minimem akce, ale politika je to, co tu překypuje. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 9/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 10/10/// +velice příjemná animace, uvěřitelné chování postav, srozumitelný děj, vydařený český dabing, dobrá akce -no aby se neřeklo, chůze a pohyby postav nebyly ještě úplně dokonalé, jinak žádný problém nevidím/// No tak tenhle film jsem si musel půjčit, i kdyby dopadl jakkoliv. Avšak hned prozradím, že dopadl dobře. Stylem a zpracováním se dá zařadit mezi první dva díly. Animací se potom podobá samotné hře. Animace je nádherná. Možná, že by se v dnešní době dalo vytěžit víc a troufám si říct, že tento film svojí animací nepřekonal o několik let starší Final fantasy, přesto je rozhodně dostačující. Bezvadně se povedli všechny postavy, i ta záporná toho senátora a mile překvapil český dabing, který je lepší než originál. Takže spokojenost. A aby taky ne, snímku jsem hodně fandil, takhle můžou klidně vypadat všechna zpracování PC her. Jen ještě zabrat na emocích./// Celkem 83%/// ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Capcom už byl asi naštvanej, jak jim amíci przní jejich herní sérii a tak se rozhodli natočit vlastní verzi. A je fakt, že hře je to o hodně věrnější, aspoň co se týče příběhu, který navazuje na události z hry a je určitě lepší než ty scénáře filmové. Nějaká strašidelná atmosféra ze hry tu sice není, ale akce je tu požehnaně a je vážně velmi dobrá. Vlastně dalo by se říct, že až na nějakou desetiminutovku v půlce filmu se tady furt jenom střílí nebo před něčím utíká. Celý to navíc rychle uteče, člověk se nenudí a Leon je docela drsňák. Jenom ta animace přípomíná místy až moc ty videosekvence ze samotné hry, což je místy docela na škodu a mohli jí ještě trochu vypilovat. Překvapivě se tenhle Resident Evil docela povedl a pokud patříte mezi fanoušky hry, tak vám tenhle film nejspíše udělá radost. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Nesmyslně vysoké hodnocení na IMDB je jen důkazem na to, že některé kulturní rozdíly nelze překročit. Přehlídka voskových figurín, CGI na úrovni dějových sekvencí v originální hře - co je pro hru osvěžující, v případě celovečerního filmu dost ruší. Snímek sice vcelku dobře navozuje atmosféru dnes už kultovní gamesky, sám jsem u Residenta propotil nejednu židli, v tomto případě ale opravdu doporučuji si spíše zahrát, než hodinu a půl civět na tuto nudu. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Claire Redfieldová, jíž namluvila Alyson Court, si vezme deštník (anglicky umbrella), který má tutéž barevnou kombinaci jako logo společnosti Umbrella – předchůdce farmaceutické WilPharmy. (Benjamin-L)
  • Úplně první – kompletně počítačem generované – celovečerní „Skryté zlo“, jehož děj se odehrává rok po událostech ve hře Biohazard 4 (2005) pro Nintendo GC. (Benjamin-L)
  • Jediný film série produkovaný firmou Capcom, ktorá je zároveň tvorcom aj hernej série "Resident Evil". Filmové adaptácie majú na svedomí produkčné firmy Screen Gems a Sony Pictures. (beso74)

Reklama

Reklama