Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladá televizní reportérka Angela (Jennifer Carpenter) se svým kameramanem natáčí noční pořad o hasičích, a když zazní poplach, dvojice spolu s nimi vyjíždí na místo, odkud přišlo volání pomoc. Hrůzu, jež tam na ně čeká, však nikdo nemohl předvídat…  Když se televizní reportérka Angela Vidalová (Jennifer Carpenter) a její kameraman vydají natočit akci odvážného týmu hasičů v Los Angeles, nikdy by je nenapadlo, že první noční volání o pomoc může být i poslední. Právě díky němu se ocitají v pasti obytného komplexu, který je bez varování zapečetěn a neprodyšně uzavřen. Je vyhlášena karanténa, telefony, internet, televize i mobilní telefony přestanou fungovat a zachránce bez možnosti úniku obklopí vystrašení obyvatelé budovy, kteří jsou zřejmě infikováni jakýmsi smrtelným mutujícím virem. Co se za zdmi budovy dělo dál, je známo jen díky později nalezenému natočenému materiálu... Karanténa je americký remake úspěšného španělského hororu, který měl premiéru v listopadu 2007. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (469)

kingik 

všechny recenze uživatele

Mladá a sympatická reportérka Angie přijíždí natáčet noční reportáž o práci hasičů, spolu se svým kameramanem Scottem, a právě z jeho pohledu bude divák sledovat celý příběh o jednom rutinním výjezdu hasičů, který se ale nakonec zvrtne v boj o holý život, protože v obyčejném starém činžáku číhá smrtelné nebezpečí v podobě krvelačných zombíků. Neviděl jsem španělský originál, a ani o to nestojím, ale tenhle remake má něco do sebe, i když přiznávám, že je to kravina a zombie horory mě zrovna dvakrát neberou. Snaha o maximální realističnost je umocněna docu-stylem režie a divák nevidí ani o trochu dřív nic víc, dokud mu to nezprostředkuje horlivý kameraman a roztřesená kamera nemusí zrovna být po chuti každému, ale tentokrát proti ní nic nemám. Je to snad vůbec poprvé, co mě tento nepříjemný styl z pohledu první osoby uvrhl do depresivní tísně, a místy mě i dusil, ale zase ne tak moc, protože horory mám nakoukané a pocit strachu se u mě při jejich sledování prakticky nedostavuje. Ale je dost možné, že méně zkušeným divákům nebude při sledování tohoto netradičního hororu zrovna do skoku a udělá se jim i špatně od žaludku, protože ke slovu se zde dostanou i nechutnosti typu otevřené zlomeniny nohy, nebo pád z výšky na tvrdou dlažbu domu v nepřerušovaném záběru. A právě ono precizní zpracování rozhodlo o mém vysokém hodnocení tohoto zajímavého hororu, ale té tmy mohlo být rozhodně méně. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Další americká kopie zahraničního originálu, tentokrát téměř doslovná, jen s několika kosmetickými úpravami. Jedná se ovšem alespoň o kopii důstojnou a kdybych před necelými dvěma měsíci neviděl "[Rec]", považoval bych "Karanténu" za výborný horor. Takhle lze jen doufat, že se Dowdle vrátí k vlastní tvorbě, protože soudě podle tohoto snímku má na víc, než jen napodobovat cizí vzory. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Tak neviem, či bol španielsky originál na tom tak zle, alebo to Amíci znova tak pos*ali. Filmová politika je teda neúprosná, ale filmovému laikovi, ktorý ani len netuší, že nejaký pôvodný film existuje, je to úplne jedno aj keby to vedel. Človek sa naľaká pomerne veľakrát (a celkom slušne), ale sú to len bezduché momentové pocity strachu, žiadna atmosféra, počas ktorej by mi mráz behal súvisle po chrbte sa nekoná. Našťastie je to rýchle, dobre zostrihané a divák sa nestihne nudiť. Len škoda Jennifer Carpenter je čoby herečka na tom naozaj zle a dobre idú jej len vystrašené a vrešťacie scény, podobne ako to vidno na plagáte. Škoda, veľký boom sa nekoná, ďalšia špongia na peniažky. 65%. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

I po letech si původní Rec docela pamatuju a to zejména kvůli nepříjemné uřvanosti a nervydrásajícímu tempu. A musím říct, že Quarantine je docela povedený remake, který sice není ani zdaleka tak děsivý, ale neobyčejnou dravost si přeci jen zachovává. Dobrá režie, slušné herecké výkony, místy nefalšovaný děs, ale že to na mě působilo skoro jako 1:1 remake, tak se samozřejmě nelze zbavit pocitu jisté nadbytečnosti. Originál je o cosi lepší, ale imo zase ne až tak výrazně. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotit remake, který je v nevýhodě - jednak proto, že originál je bezvadný a jednak proto, že byl natočen tak brzo po něm. Podle mě však bohužel úplně na nic, protože se srovnáním s REC, je Karanténa samozřejmně slabší a ničím Vás nepřekvapí. JENŽE... Objektivním pohledem je to i tak dobrý film. Stejně jsem se bál, herci hráli skvěle a když si odmyslím to, že jsem nikdy žádný REC neviděl, tak řeknu, že Karanténa je bomba. Bohužel (bohudík) JE to remake, který byl v tuto chvíli natočen zbytečně, ač je to filmařsky dobré (ale stejně zdaleka né tolik jako originál) a ostudu nedělá... ()

Galerie (39)

Zajímavosti (11)

  • Film nemá vlastní soundtrack, což je v hollywoodské produkci dost nezvyklé. (-bad-mad-wolf-)
  • Nakrúcalo sa v 3-poschodovom dome, ktorý si Američania postavili v ateliéri, zatiaľ čo pôvodná španielska verzia hororu [Rec] bola nakrútená v skutočnom činžiaku. (Tolf)
  • Jennifer Carpenter, známá díky krimi seriálu Dexter, není jedinou televizní hvězdou, na kterou v Karanténě narazíte. Veterináře si zahrál šéf Ally McBealové Greg Germann a černovláska se psem je Dania Ramirez z Rodiny Sopránů nebo Hrdinů. (Pumiiix)

Reklama

Reklama