Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zombie ovládly Zemi. Na celém světě už zbývá jen pár míst, kde se dá ukrýt. Hrstka vědců a vojáků zvolila podzemní bunkr na Floridě a snaží se pomocí nejrůznějších experimentů na polapených zombie přijít na to, jak zvrátit osudnou chorobu, která způsobuje přeměnu nakaženého člověka v zombie. K některým experimentům jsou však zneužiti i vojáci a to způsobí rozkol uvnitř komunity. Ale ještě než se stačí věci vyřešit, vniknou do bunkru zombie, kteří konečně našli skulinku v obranném systému. Teď už hraje každý sám za sebe a jediným cílem je přežít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (235)

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

G.A.Romero umí, i když je Day of the Dead z mého pohledu taktak na slabší 4* Hodně lidem se nelíbilo když v Land of the Dead zombies používaly zbraně, ale už v tomto o dost starším kousku jde jasně vidět, že Romero nás chce přesvědčit, že nemrtví se mohou něco učit a dejme tomu i trochu myslet a pamatovat si. Za vše mluví sice jediný zombie Bub. Film není zas až tak akční jak jsem čekal, hodně se mluví, hlavní skupina se pohybuje celý film na stejném místě, což trochu stísňuje atmosféru +, ale zase na druhou stranu snižuje pro mě prožitek z filmu -. Gore je na vysoké úrovni a pořádně detailní, jak jsem si už od tohoto režiséra zvykl. Celkově -7/10* lepší než Dawn of the Dead (1978). ()

Smok 

všechny recenze uživatele

G.A.Romero a filmy o zombíkoch patria k sebe tak, ako cibuľa ku tlačenke. Tento majstrov počin ma oslovil celkovou postapokalypto atmosférou a trenicami medzi armádou a vedcami, slušnými gore efektami a naučil ma, že aj nemrtvi môžu vykazovať známky inteligentného správania a tým pádom môžu byť domestikovaní, ako tvrdil filmový Dr. Frankenstein. ()

Reklama

Tomco 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá Romerovka. Kedysi mohla byť ponímaná ako ultra temný počin, dnes sa už však berie s rezervou. Atmosféra funguje výborne a hlavne po celý čas, no príbehu chýba viac akcie a stretov s nemŕtvymi. Najlepšou postavou tak ostáva doktor Frankenstein a jeho bloody experimenty. Čo sa nedá prehliadnuť je skvelý vizuál. Mŕtvy vyzerajú maximálne desivo a našťastie sa nešetrilo ani pri detailoch, ktoré sú dostatočne uveriteľné. Preto sledovať zombíka bez žalúdka alebo hlavy je sakramentsky "príjemný" zážitok. 70% ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Průměrný zombie horůrek, který dá vzpomenout na staré časy. Je zde několik pěkně krvavých scén, ale bohužel ani jedna vás v dnešní době už moc nevyděsí. Film je tak určen jen skalním fanouškům mistra a těm, co chtějí nostalgicky vzpomenout na starou béčkovou školu. Pro mě osobně lehce zaměnitelný splatter horor a na rovinu, znám i stokrát lepší. Sorry Romero, třeba příště... ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Máme tady další zombie pecku od pana Romera. Poprvé jsem viděl jen úryvky tohohle filmu ve videu horror punkový kapely Misfits - Song od kapely se právě jmenuje podle tohohle filmu. Jako malej jsem si už o tomhle filmu něco četl v jedný knížce o filmech. Jmenovala se Video svět z roku 1992 - Knížku máme ještě doma. Tam to bylo pod názvem Den smrti. Jak jsem si o tom četl, tak jsem si řikal tohle musim vidět. Předtím u nás tenhle film nikdy nevyšel v češtině, náhodou ho táta viděl v prodejně DVD. Ale bylo to jen v originále bez českých titulků. Tak jsem to viděl poprvé v angličtině, ale hovno jsem tomu rozuměl :D Tak jsem si hlavně přehrával scény se zombies jak si pochutnávají na lidském mase :D Po roce 2000 to konečně u nás vyšlo na DVD s českým dabingem, tak jsme si to koupili. Opět perfektní masky Toma Saviniho, gore jak prase a ještě lepší než v předchozím filmu Úsvit mrtvých. Jinak zajímavost někdo z členů punk rockový kapely The Cramps si tu zahrál zombie :D I když se ve filmu jen většinou kecá a krvák to bude až ke konci filmu, tak se mi tenhle filmek od Romera pořád hodně líbil. Na tu dobu ty speciální efekty fakt nemají chybu. Skvělá práce filmařů. Další jeden z nejlepších filmů o zombie apokalypse. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (44)

  • V jedné scéně doktor Logan (Richard Liberty) ukazuje zombie zbavenou všech vnitřností, která měla jen mozek a míchu. Přesto však dýchala. (D3NJI)
  • Při vytváření mrtvých a částí těl se designér Tom Savini inspiroval vlastními zkušenostmi z války ve Vietnamu, které se účastnil jako fotograf. (Landauer)
  • Zombie hodovali na krůtích stehnech, která byla grilovaná zvláštním způsobem, aby vypadala jako lidské tělo. (Mr.Critic)

Související novinky

Další vydatná jatka

Další vydatná jatka

13.11.2007

Série Saw pořád vydělává a Hollywood proto věří, že nízkorozpočtové horory o úchylech porcujících pohledné teenagery jsou přesně to, co fanoušci filmového strachu potřebují. A tak je tady Slaughter,… (více)

Remake Day of the Dead

Remake Day of the Dead

10.11.2005

Zakladatel a klasik zombie žánru v jednom, George A. Romero o sobě v poslední době opět dává vědět. Loni k nám přisprintovali zombie v remaku Zacka Snydera Úsvit mrtvých, tento měsíc v českých kinech… (více)

Ďalší zombie remake

Ďalší zombie remake

31.05.2005

George A. Romero (na obr.), často označovaný za zakladateľa "zombie" podžánru, nakrútil v rokoch 1968-1985 hororovú trilógiu, ktorej prvým článkom bola skvelá, čiernobiela Noc oživlých mrtvol. Toto… (více)

Reklama

Reklama