Reklama

Reklama

Deníky zombie

  • Velká Británie The Zombie Diaries (více)

VOD (1)

Na začiatku 21. storočia sa v populácii začal šíriť neznámy vírus. Trvalo len niekoľko týždňov a zasiahol celú planétu, od najmenších dediniek až po veľkomestá. Po smrti svojho hostiteľa totiž vírus nezaniká, naopak, vydrží vo "vegetatívnom stave" ešte celé stáročia. Čoskoro planétu kontaminuje nová hrozba - zombie... (oficiální text distributora)

Recenze (39)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Amatérská megazhovadilost, kde je vrchol už v první části, kdy hrdinové svítí baterkou na jednoho počmáranýho herce a řvou, že je musej oběhnout a schovat se do lesa k ohni nejmíň na celou noc, toho se mám bát? Navíc jsou všechny postavy ve filmu tak pitomý a nesympatický, že bych je nejraději sama naservírovala zombíkům. Trapas. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Amatérská sra*ka? Vůbec! Nečekaně kvalitní zombie horor. U většiny podobných nízkorozpočtových věcí se člověk zabaví maximálně tím, jak je to stupidně udělané, ale u Deníků zombie jste v očekávání a napětí, co se z toho vyvrbí. Dobrá atmosféra, dobré kostýmy, sedící hudba, správně zvolené prostředí. Dlouho jsem uvažoval jestli nedat 4*, velmi příjemné překvapení! ()

Reklama

JAn 

všechny recenze uživatele

Jak se tak začíná víc a víc mluvit o Romerově Diary of the Dead a Plaza-Balagueróvě [Rec], musím trochu popíchnout i Bartlett-Gatesovy Zombie Diaries. Nápad natočit zombie dokument tu visel dlouho, jen to nebyli američani a ani španělé, kdo se ho prvně pokusil zrealizovat. To nenápadní britové uchopili kameru a vyslali mladé reportéry natočit reporáž o podivné epidemii, která zachvátila Londýn a širé okolí. Film je rozdělen do tří "deníků", každý z nich má své vlastní hrdiny, jejichž osudy se pak v závěru protnou. Amatérismus a minimalismus sice pomohly vytvořit syrovou, pomalu se budující atmosféru, ale je to zároveň onen minimalismus, který nás ochuzuje o hordy krvelačných zombies a lidožroutských orgií a amatérismus, který z herců ani režie nedělá nic vyjímečného. Nicméně, nejvetší slabinou, nebo raději zklamáním z filmu zůstává fakt, že právě oni nemrtví ´sou lacině odsunuti do vedlejší role a největší zlo tak opět páchají raubíři lidé. Na druhou stranu, je to právě již zmíněná syrovost a autenticita, která drží ZD nad hladinou. Při některých scénách opravdu mrazí, finále má velice solidní hype a hlavně stopáž příjemně odsýpá. Na první vlaštovku to rozhodně nebylo zlé. Mezi kanibaly, čarodějnicemi a monstry tak konečně máme i ten zombie epic document. To skutečné ovoce ale přinese teprve čas. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Hmm takhle to dopadá, když si člověk splete film. Chtěl jsem Romerův Deník mrtvých, ale dostala se ke mě omylem tahle slátanina. Jedná se o amatérský film natočený reálnou kamerou, která se neustále pohybuje, dokonce i při dialozích jsem měl pocit, že se stále pohupuje, šlo mi to pěkně na nervy. Byla statická jen když ji někdo položil na zem. Co se týče zombíků, viděl jsem asi ty nejstupidnější a nejpomalejší zombíky všech dob, ty by předběhl i šnek a kterých by se nebálo ani tříleté dítě. Postavy se chovají nelogicky, dialogy příšerné, jednání lidí vyšinuté. Udělat oheň u lesa, to byl teda nápad. Jestli by tihle zombíci měli sežrat lidstvo, to bych byl docela v klidu. Těžká nuda, ale zázrakem jsem vydržel až do konce, ještě že stopáž není tak dlouhá, a proto za snahu dávám 1*. 10% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jediné pasáže, které se mi líbili o něco víc jsou ty, ve kterých se střílejí zombie. I když tyto scény vypadají hodně komicky, docela jsem se u nich pobavil. Kdy jindy máme možnost sledovat zástupy nemrtvých, kteří se pomalinku plouží za svou obětí a takzvaní lovci je kosí po desítkách rovnou do hlavy. Čím víc se blížil film ke svému konci, tím se mi to zdálo lepší. Bohužel mě opět zradila kamera, která byla vážně na otřesné úrovni. Naštěstí se však povedlo natočit několik velice zajímavých záběrů, především pak mučící scénka. Tohle je však zřejmě první zombie film, nebo chcete-li zombie dokument, který mě doslova uspával. Já nejsem velkým příznivcem tohoto žánru, nebo lépe řečeno ho rád nemám skoro vůbec, ale po shlédnutí tohoto kousku si začínám některých známějších filmů vážit trochu víc. 3/10 ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama