Reklama

Reklama

Úsvit mrtvých

  • USA Dawn of the Dead (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sarah Polleyová, Ving Rhames, Jake Weber a Mekhi Phifer hrají v novém zpracování apokalyptické hororové klasiky George Romera od Zacka Snydera. Svět zachvátila nevysvětlitelná epidemie, která likviduje světovou populaci - avšak mrtví neumírají! Stávají se z nich zombie, které se potulují po městě a využívají každou příležitost dostat se k masu a krvi zbylé hrstky živých lidí. Zubožená skupina přeživších v jednom wisconsinském městečku našla úkryt ve velkém obchodním středisku. Zde se tito lidé musejí jednak naučit jak se bránit před stále početnější hordou zombií, ale především musí vyřešit problém vlastního soužití v uzavřeném prostoru. Skupina, odříznutá od zbytku světa, využívá všechny dostupné prostředky (uvnitř i vně) v boji proti všem, aby zůstala naživu a našla cestu z obklíčení. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 005)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Po desetiletce naprostého boomu zombie tématiky není úplně vděčné se vracet ke Snyderově prvotině, zvlášť na úplně první nakoukání. A taky mě to jako člověka, co naprosto protrpěl a vzdal Walking dead po dvou řadách, moc neuspokojovalo, ovšem o to více mě překvapilo, jak je druhá polovina i přes viditelně střídmý rozpočet poměrně strhující a hrozně mě to bavilo. Návdavek před netflixovskými Army of the Dead dokonalý...80% ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Roky 2003-2004 boli pre mňa obdobím veľkonapalovania, keď som si napálil aj to, čo sa nedalo. Vlastne 70% môjho DVD inventáru je z tejto éri. Tak sa mohlo stať, že som archivoval aj to, čo ma pôvodne ani nezaujímalo... Horory. Ajáj, a tak sa to začalo. Keď sa mi pod ruky dostal Dawn of the Dead, zdalo sa mi, že to bude najväčší blábol mojej doterajšej zbierky. (Samozrejme som si ho najpr napálil, a až neskôr pozrel, ako to bolo vtedy v móde...) Teraz už môžem povedať, že to bol najkvalitnejší hororový blábol, ktorý som kedy videl. Bol ,,strašne zábavný,, - to bude asi to najušlachtilejšie prídavné slovné spojenie, ktoré si tento film naozaj zaslúži. (Netajím však, že moja nadšenosť je z časti kôli podmienkam, v akých som tento kus prvýkrát videl – Friends, drinks, party, Rock’n’Roll :) ()

Reklama

betelgeuse 

všechny recenze uživatele

Několik výborných jednotlivostí (kousky ze soundtracku, vedlejší postavy jako Andy ze střechy nebo teplý děda, politicky nekorektní libůstky typu porodu těhotné zombie atd.) povyšuje nijak závratný celek. Snyder je talent, ale ne z rodu samorostlých originálů typu Raimiho nebo Jacksona, takže se spíš „veze“, než aby objevoval. Takový Danny Boyle kočíroval zombíky víc protřele, víc autorsky a taky lépe. Slabší 4. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Skvělá atmosféra, lekačky které fungují, a nařachaná akce se stejně nařachaným Vingem Rhamesem. Ale všichni podávají až překvapivě dobré herecké výkony. Opravdu mě tenhle film extramile překvapil. A na konec taková perlička, ten kazatel (Ken Foree) z televize, který pronáší větu "When there is no more room in hell, the dead will walk the earth." Tak ten hrál hlavní roli v Romerově originálu "Dawn of the dead" z roku 1978 a říká tam tu samou větu. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

(originál jsem stále neviděla) Sympatický, třebaže absolutně nenáročný popcornový film, plný veselých zombíků, směšně klišovitých srdceryvných scén, velmi povedených efektů a různých vychytávek,... - ale hlavně je to od začátku do konce docela dost zábavná jízda! Navíc se miloučkým hudebním doprovodem (Zack si s výběrem hudby opravdu vyhrál - krásně ironicky působící Have a Nice Day, Don't Worry, Be Happy či "ouu šit, wa-a-a-a" - nádhera). A když se na to ještě navíc podíváte na DVD - s výborným komentářem - pak máte skvěle vyvedený filmový večer zaručen! A ty chutné počáteční titulky...a Andyho deník...prostě 3,5* směrem nahoru, ať nežeru! ()

Galerie (137)

Zajímavosti (58)

  • Odulou ženu hrál ve skutečnosti kaskadér Ermes Blarasin, který také ztváril zombie klauna ve filmu Země mrtvých (2005). (FincherD.)
  • Název filmu se objeví až v jedenácté minutě. (michael2684)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Zack Snyder se vrátí k nemrtvým

Zack Snyder se vrátí k nemrtvým

30.01.2019

Režisér Zack Snyder (Muž z oceli, Watchmen) se po delší pauze vrací k režii. Natočí heistový zombie thriller Army of the Dead pro Netflix. Scénář napsal Joby Harold (Král Artuš: Legenda o meči) a… (více)

Batman vs. Superman v eRkové verzi

Batman vs. Superman v eRkové verzi

24.02.2016

Deadpool už vydělal skoro půl miliardy dolarů. A to při rozpočtu 58 milionů a eRkovém ratingu (do 17 let lze film vidět pouze se starším doprovodem), takže uspěl i bez pomoci náctileté superhrdinské… (více)

Zack Snyder a... sovy?!

Zack Snyder a... sovy?!

17.04.2008

Někoho by mohlo napadnout, že dnešní titulek je narážkou na Atény a že se tvůrce 300: Bitvy u Thermopyl vydá ze Sparty do druhého největšího starořeckého města v jakémsi podivném pokračování svého… (více)

Reklama

Reklama