Reklama

Reklama

Zombie zaútočily na letiště v Harvardville a uvrhly ho v chaos. Leon S. Kennedy a Claire Redfieldová, kteří před sedmi lety během tragédie v Raccoon City bojovali proti zločinné společnosti Umbrella, jsou zpátky. Podobně jako v předchozích snímcích série Resident Evil, i nyní jsou připraveni utkat se se zlem. Jejich protivníkem je tentokrát ničemný válečník, který poté, co přišel o celou rodinu v Raccoon City, touží po odplatě. Smrtelný G-Virus se začíná šířit a nová zmutovaná monstra se pouští do zběsilého řádění. Dokáže Claire s Leonem zastavit virus dřív, než se bude historie znovu opakovat? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (261)

ProjectAlice 

všechny recenze uživatele

Na filmovú sériu od Andersona to určite nemá, ale je to jeden z najlepších animovaných filmov. Som fanúšik hier Resident Evil a najobľúbenejšia postava je Claire Redfield, ktorú môžem tak ako v hernej verzií, tak aj v tej filmovej, či už je to tento animovaný snímok alebo Andersonova séria. A že som si Claire v tomto filme užil naozaj dosť, rovnako ako obrovské množstvo zombíkov. Myslím, že by som nebol jediný, kto by uvítal aj Resident Evil seriál, ale nie v kreslenej verzií, ale v presne takejto - animovanej. Príbeh fajn, hudba fajn, postavy fajn. 4* ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Milióny barevných pixelů, zákeřné viry a příběh, odehrávající se někdy mezi druhým a třetím hraným filmem. Je to dost anebo málo pro celovečerní animovaný film pro dospělého diváka? Přestože jsem hru nikdy nehrál a asi ani nikdy nebudu, atmosféra je navozená i díky ponurému barevnému tónování a spoustě zombíků temně a ponuře. Fanoušek znalý herní předlohy bude nadšený, méně však nadšený bude divák filmové trilogie. Tak či tak zajímavý počin. ()

Reklama

SonG 

všechny recenze uživatele

Fanoušek zaplesá, laik pláče.....Opravdu, jako velký fanoušek herní série musím konstatovat, že jsem se náramně bavil, nehledě na to, že hlavního hrdinu Leona S. Kennedyho mám ze všech dílů herní série nejradši....Jinak ale zapomeňte na předešlé filmové Resi, protože až TENTO film se hře opravdu podobá...a díky za to, dobrá zábava!!! ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

S filmovou sérií Paula Andersona to má společného pramálo a nakolik se to dotýká původní předlohy od Capromu taky netuším. Každopádně jako samostatný film to rozhodně obstojí. Plusem je určitě videoherní stylizace, jíž neodpovídá jen vizuál, ale i dějová stavba a (tak trochu bohužel) vymakanost charakterů či dialogové promluvy. No, i přesto to však utíká v solidním tempu a když přimhouřím oči nad faktem, že za pár dní si na to ani pořádně nevzpomenu, můžu to označit za velmi slušné akční béčko. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Zklamalo mě to. Politické pletky a motanice kolem nových postav měly být zkrácené na minimum a naopak situace jako např. vznik finálního bosse, měly být rozvedené pomaloučku polehoučku - tohle bylo moc hrr hrr. V herních sekvencích bylo mnohem více nápadů, tady už jakoby vyvařovali z vody. Přesto mi u některých scén naběhla příjemná husí kůže >tohle je ten pravý Resident evil< zvlášť, když hrála pravá "residentovská" hudba (a ne ty zvratky od Mansona) a Claire s Leonem potěšili (už proto, že RE2 je můj nejoblíbenější díl). A proč i přes zklamání dávám subjektivních pět hvězdiček? Abych ve svých hodnoceních udělal propastný rozdíl mezi těma třema blitkama s (WTF?) Alicí. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Úplně první – kompletně počítačem generované – celovečerní „Skryté zlo“, jehož děj se odehrává rok po událostech ve hře Biohazard 4 (2005) pro Nintendo GC. (Benjamin-L)
  • Jediný film série produkovaný firmou Capcom, ktorá je zároveň tvorcom aj hernej série "Resident Evil". Filmové adaptácie majú na svedomí produkčné firmy Screen Gems a Sony Pictures. (beso74)
  • Claire Refield, Leon Kennedy a Ingrid Hunnigan sú jediné postavy, ktoré sú v hre i vo filme nahovorené rovnakými hercami. (beso74)

Reklama

Reklama