Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Luke (Ed Harris) a Jackie (Susan Sarandon) se rozvedli jako rozumní lidé, bez žraločí asistence právníků a nedůstojných soudních tahanic. Přesto jejich dvě děti, roztomilý Ben a dospívající Anna, jen těžko snášejí otcovu novou sympatickou přítelkyni Isabel (Julia Roberts). Je mladá, je atraktivní, má zajímavé povolání módní fotografky, ale přes veškerou upřímně míněnou snahu zůstává v očích dětí především zlou macechou, která rozbila manželství rodičů. Jen velmi zvolna, po drobných krůčcích si Isabel získává důvěru a úctu dětí. Když pak Luke požádá Isabel o ruku, korunuje už tak komplikovanou situaci Jackie odhalením svého ponurého tajemství má nevyléčitelnou rakovinu. Umírá. Od této chvíle k sobě zcela rozdílné ženy opatrně hledají cestu a zodpovědná Jackie pomáhá bohémské Isabel zaujmout místo milující a milované matky jejích dvou dětí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý příběh, který vezme za srdce. Sblížení se s macechou a smíření se s maminčinou nemocí. Kdo má kousek srdce v těle, tak ho tenhle film uchvátí. Drama s nádechem komedie jak má být. Pokud nevezmete v potaz, že některé scény jsou příliš uspěchané a některé na víc. Ale jestli jste tak trochu stejný jako já a moje máma, vezmete kapesníčky a popcorn, sednete si, přikryjete dekou a spokojeně koukáte jak se jejich život hroutí a znovu buduje. ()

Damielka 

všechny recenze uživatele

Chris Columbus má asi nějaký mindrák z dětství. Možná mu se s ním jeho matka odmítala mazlit, že skoro ze všech filmů udělá takovou srdceryvnou, sladkobolnou show, u které se cítíte provinile, když vám v ten správný okamžik nevytrysknou slzy. Druhá nebo první je sentimentální a strašně předvídatelný film. Ale když mě přijede navštívit babička, jsem ráda, že jí mám co pustit. ()

Reklama

mart93 

všechny recenze uživatele

Nedokážu říct jestli 2 nebo 3 hvězdy. Většinou nadhodnocuju ale teďku udělám vyjímku :) Perfektní herci a herecké výkony bohužel zasazené do jednoduchého filmu o těžkých věcech. Před koncem jsem to vypl protože už jsem ztratil chuť trpět jim ty dojemné scény. Už jsem jich měl za celej film pokrk a kýbl prostě přetekl. Já tohle prostě nehledám ale chápu že někteří se proto na filmy dívají tak těm věřím že jsou nadšení a nemám s tím problém. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Stepmom je jeden z mojich obľúbenych filmov s Juliou Roberts a Susan Sarandon. Videla som ho najmenej dvakrát. Vlastne vôbec nechápem, prečo je na čsfd v modrej a nie červenej farbe. Príbeh je vcelku jednoduchý, ale myslím si, že zo života. Herecké výkony Julie a Susan sú skvelé. Za zmienku stojí krásna hudba Johna Williamsa, ktorého som si práve pridala k obľúbeným skladateľom. Film vrelo odporúčam. Jediné, čo sa mi nepáčilo bol výber partnera pre Juliu Roberts, akosi mi to nešlo dokopy, ona a plešatý chlap, ale pre dej filmu je to nepodstatné a nie každý chlap vyzerá ako Hugh Grant či Richard Geere. SPOILER: Vzťah matky a nevlastnej matky, ono je to tu naozaj zaujímavo podané, človek sa vie vžiť ako do jednej tak aj do druhej a sympatizovať s obidvoma ženskými charaktermi. Rieši sa vzťah oni a deti, Stepmom a deti, nové okolnosti a deti. Nechcela by som byť v koži ani jednej z nich. 78%. ()

LadyDevil 

všechny recenze uživatele

Tak tady opět máme další neshodu s většinou osazenstva csfd:-D Film Druhá nebo první patří už slušnou řádku let mezi moje nejoblíbenější, jednička v dojácích:-) Ač mi sice Anna coby rozmazlenej spratek leze šíleně na nervy, přesně tak to v ději má být...navíc mi přijetí "nového" rodiče spolu se ztrátou pravé matky, a to v tak rozporuplným období, jako je prepuberta a puberta, nepřipadá nijak ohrané..Asi tady nacházím zalíbení kvůli tomu, jak tady většina "kritiků" píše, že je to sentimentální - ano, je. A to mě bere, konec se nikdy neobejde bez zarudlých očí...:-) ()

Galerie (60)

Zajímavosti (4)

  • Režisérova dcera Eleanor Columbus se ve filmu na chvilku objevila jako holčička na hodině baletu. (HappySmile)
  • Film byl věnován vzpomínce na Irene Columbus, což byla matka režiséra Chrise Columbuse, která rok před vydáním filmu zemřela na rakovinu podobně jako hlavní postava tohoto filmu. (HappySmile)

Reklama

Reklama