Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mary Rafferty (Greer Garson) pochází z chudé dělnické rodiny a pracuje jako služebná v nobl rodině, jejíž hlavou je šéf dolu, v němž pracují téměř všichni lidé z chudé dělnické čtvrti. Mary přiroste brzy celé rodině k srdci, obzvláště nejstaršímu synovi Paulu Scottovi (Gregory Peck), který se do ní zamiluje. Jejich romance je ovšem podrobena tvrdé zkoušce nejen zahořklým Maryiním otcem, ale i žárlivou sokyní a nespokojenými důlními dělníky, kteří se jednotně proti rodině Scottů postaví. (MacGuffin)

(více)

Recenze (11)

MacGuffin 

všechny recenze uživatele

Mary Rafferty ( Greer Garson ) pochází z chudé dělnické rodiny a pracuje jako služebná v no´bl rodině, jejíž hlavou je šéf dolu, v němž pracují téměř všichni lidé chudé dělnické čtvrti. Mary přilne brzy celé rodině k srdci, obzvláště nejstaršímu synovi Paulu Scott ( Gregory Peck ), který se do ní zamiluje. Jejich romance je ovšem podrobena tvrdé zkoušce, nejen zahořklým Maryiním otcem, ale i žárlivou sokyní a nespokojenými důlními dělníky, kteří se jednotně postaví proti členům rodiny Scottů. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Bez kvalitného spracovania a zobrazenia druhej polovici 19. storočia v oceliarskom Pittsburghu by sa jednalo o plytkú romancu, kde všetko funguje podľa zaužívaných postupov. Tvorcovia však zvolili ťažšiu cestu, takže vzniklo kompaktné dielo, kde sa romantická linka vyvažuje s dramatickými osudmi rodiny. Vďaka hereckému ansámblu je o zážitok postarané. ()

Reklama

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

,,Továrna je jako lidská bytost. Má srdce a duši... a odumřou, jestli to změníte." Malé dějiny dvou podnikatelských rodin, doba a zvyky nepřející lásce mezi továrnikem a prostou služkou, na pozadí bouřlivá stávka. Celkově je Údolí rozhodnutí hodně podobné příběhům ze Sňatků z rozumu, akorát jsme svědky historie z jiného, irského prostředí... snad proto jsem tam občas podvědomě očekával nějakého vypravěče (ve stylu V. Vosky z onech Sňatků :)), který by romantický příběh posunul do více historických souvislostí, přiblížil okolnosti poměrů a dělnické stávky. Ale chápu, že pro tehdejší diváky v anglicky mluvených zemích nebylo potřeba. Určitě z mé strany spokojenost, podobné stařičké příběhy ve stylu komorních inscenací mám rád, dokonce jsem z toho nenabyl ani pocit červené knihovny. Greer Garsonová, mladý Gregory Peck i ostatní byli výborní... a příběh mohl být ještě napínavější, kdybych si předem nepřečetl kousek z prvního komentář (Dale), který prozradil nezvyklý (nebo opravdu nevyhnutný?) láskyplný happyend. Ano, vše k němu nakonec opravdu směřuje, jenže hodně klikatými cestičkami trvajícími několik let. A vyvrcholení je především o různých lidských charakterech, které se zde u příležitosti dědictví projevují navenek bez přetvářky. 80% (# Challenge Tour – 52 roků filmu za 52 týdnů) ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Romantický film, na který je radno se kdykoli podívat - myslím tedy jednou. Mám pocit, že takové žánry, divácky vděčné a jinak nepříliš náročné. se kdysi točili lépe než dnes. Giallo, noir, romantika i western, byly dříve jiné, nechci přímo říct lepší. I tenhle film má všechny parametry dobrého filmu, dobrého filmu pro všechny. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Vztahové drama o tom, jak jsou rodiče někdy pořádná osina v zadku, ale jak si za problémy někdy můžeme i sami. Myslel jsem, že hvězdou bude Gregory Peck, ale ukázalo se, že snímek "The Valley of Decision" táhne Greer Garson, která mi přišla živelnější, ale přitom přirozenější. Skvělá herečka, o které zatím mnoho nevím. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen podle románu „The Valley of Decision“ (1942), který napsala americká spisovatelka Marcia Davenport a který vyšel také v českém překladu. (ilclassico)

Související novinky

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Reklama

Reklama