Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Art Jeffries (Bruce Willis) - agent FBI, byl nespravedlivě převeden na jinou práci, při níž se dostal do konfliktu s mocnou Národní bezpečností agenturou. Důvodem je devítiletý chlapec Simon geniální autista, kterého měl chránit. Dešifroval totiž přísně tajný kód Mercury, zřízení pro práci amerických zpravodajských služeb a fanatický šéf projektu Nick Kudrow (Alec Baldwin) je odhodlán zbavit se nejen malého luštitele, ale i všech nepohodlných svědků události. Art se Simonem se proto musí skrývat a v souboji se všemocnou mašinérií riskovat vše. Jeho jedinou nadějí v souboji s časem je Simonův výjimečný matematický talent, pomoc bývalého parťáka a sympatie dívky, kterou dvojice uprchlíků náhodou potkala. (Bonton Home Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

Shit 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch slabších filmů s Brucem Willisem. Sice má film celkem slušnej potenciál i když né zrovna originální, ale bohužel neni skoro vůbec využitej a nebýt Willise tak je to jenom tuctovej film, který by se jen těžko prosazoval. Co se týče herců, tak je Willis samozřejmě nejlepší, ale to neznamená že hraje nějak dobře, je to jen proto, že ostatní hrajou úplný hovno včetně Baldwina, ale ten si tam taky moc nezahrál, takže od něj se zázraky čekat nedaly a co se týče toho dětskýho herce, tak ten byl snad úplně nejhorší, svojí roli absolutně nezvládnul a nevěřil jsem mu ani jedno to jeho hekání nebo pištění a to jwe co říct, protože tam pištěl skoro celou dobu. Od filmu s Willisem a Baldwinem jsem čekal daleko víc ()

Aqualung 

všechny recenze uživatele

Koukám po očku na tenhle film, který jsem už viděl a poukouším se shrnout vzpomínky s reálnými, znovuevokovanými dojmy.Nemyslím, že jde o něco silného.Jde o průměrně udělaný akční film, kde na jedné straně stojí zlo reprezentované nelítostným státem a jeho agenturou a na straně druhé, rovněž stát, reprezentovaný charakterním panem Willisem, takto policistou, který je posléze opět pronásledován jak vlastní organizací, tak zkraje zmíněnou agenturou.Autistický chlapec odstartuje příběh, která dává sice vyniknout hlavnímu hrdinovi, ale příliš nepobaví.Jen snad poučí náhledem do světa autistů.Alespoň já jsem se poučil.Ostatní mne neoslovilo. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

No co si budem povídat, zápletka plave na vodě, nesmyslů je tu navršeno rovněž dost a celé je to prodchnuté patetickým se sbližováním agenta FBI a malého autisty. Ale na druhou stranu hodně se tu střílí, pobíhá, jezdí a já nevim co všechno, prostě pořád se tu něco děje a Bruce je tady zase za drsoně, takže nemůžu říct, že bych se vůbec nebavil. 65% ()

Petr.Kocfeld 

všechny recenze uživatele

Tento thrillerový snímek si jistě 60 procent zaslouží.Hlavně mám rád Bruce Willise(Smrtonosná past-tato série je má nejoblíbenější snad z Willisovy tvorby).Je zde víc skvělých herců-třeba ještě Alec Baldwin.Willis hrát umí a tento snímek o autistickém klukovi Simonovi potěší...Tento snímek má docela hodně akce a nemálo také hodně napětí.Proč ne?Pustil jsem si jej i dnes(po letech).Willis jako agent Jeffries je vcelku dobrý i sympatický.Tento film je trochu zvláštní(asi je to okolím a tím,že jde o thrilller). ()

tatanapope 

všechny recenze uživatele

Slušný film o agentovy FBI , který dostane případ , který se zdá být na první pohled jako vražda a sebevražda k tomu všemu v rodině , kde je malý chlapec . Rychle ho najde a brzy mu dojde , že tady něco nehraje a že je chlapec v nemalém ohrožení života . Díky své solidaritě vůči malého chlapce z autistickým nadáním , které mu umožňuje hravě číst v tajném šifrovacím programu Mercury se Art sám zamotá brzy do nemalých problémů, přesto to nevzdává a chlapce rozhodne zachránit stůj , co stůj . Nic světoborného , možná malinko předvídatelné v určitých směrech , ale film dobrý , děj zajímavý a koukat se na to dalo bez známek nějaké větší nudy , tak že průměrný , slušný film . ()

Galerie (28)

Zajímavosti (17)

  • Miko Hughes získal za roli Simona Lynche cenu Young Artist v kategorii nejlepší výkon v celovečerním filmu pro mladého herce. (Terva)
  • Film se pozoruhodně podobá události, která byla zveřejněna v prosinci 2009. V prosinci 1955 rozjel Sears Roebuck v novinách reklamu, která tvrdila, že zobrazuje telefonní číslo na Santu Clause. Bohužel se při tisku spletli o jednu číslici, a tak telefonní číslo nevedlo na Searse, ale na přísně tajnou linku CONADu - Continental Air Defene Command (velitelství vnitrozemské vzdušné obrany). Když plukovník Harry Shoup, vedoucí operací, zvedl telefon, čekal, že uslyší zprávy o řízených střelách, místo toho po něm dítě požadovalo, aby mu předal Santu. Tento telefonát skončil plačícím dítětem a vztekajícím se Shoupem, nakonec ale Shoup začal dalším volajícím dětem tvrdit, že Santa je zrovna na vyjížďce po noční obloze. Další rok CONAD nabídl nové, tentokrát už ne utajené, telefonní číslo, na které mohly děti volat. (HappySmile)
  • Tento film se natáčel v Chicagu v USA. (reich)

Reklama

Reklama