Reklama

Reklama

Metro

Trailer

Londýn. Půlnoc. Chladný zimní večer. Kate (Franka Potente) nemůže sehnat taxi, a proto zamíří na metro. Když mírně opilá čeká na poslední vlak, na chviličku jí spadne hlava... a když se probudí, zjistí, že není sama. V panice se pokusí utéct, ale metro mezitím zamkli. V tu chvíli přijede vlak a Kate, stále ještě nervózní, nastoupí. V soupravě je zdá se jediným cestujícím. Její úleva se však změní v děs, když uprostřed tunelu vlak zastaví a její vagon se ponoří do tmy. To, co číhá v černočerném bludišti metra, je něco nepředstavitelného. Něco, co nazývá skrytou laboratoř domovem... Něco, co nechce nechat Kate na pokoji. Metro je děsivým seskokem do temného podzemí Londýna, noční můrou ukazující krajní meze holého přežití. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (344)

lola3121 

všechny recenze uživatele

Že prý mysteriozní thriller... no tak jsem asi přehlédla, že první je psaný horor. Nejdřív to vypadalo na takovou nezávaznou nadháněčku, vlastně jsem čekala něco ve stylu Revizorů, ovšem pak se tam objevil ten pištící kříženec Voldemorta s Glumem a rázem to bylo v čudu. Vrcholem byla pak scéna na operačním sále, kdy už jsem vážně přemýšlela o tom, že to nedokoukám. Nakonec jsem vydržela a jenom kvůli France dávám tu jednu hvězdu, jinak by tohle dílo skončilo v propadlišti dějin. ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto předvídatelný, hnusný slasher, který by si možná chtěl pohrávat s paranoiou prázdného nočního metra (žádné metro na světě není v noci takto prázdné, ale Smith se asi inspiroval u Subway od Luca Bessona). Je to i nelogické, pitomé a vcelku nudné. A že vraždí glum, to vypadalo tak směšně. Postavy se opět chovají iracionálně ("a ne a ne nepotopím se", "ne, nebudu hledat východ", "ne, neumlátím ho tyčí, když můžu") a Franku Potente zde narvali do tak hnusných šatů, které jí nedělají dobrou postavu, protože vyniká leda její velká prdel a tlustá stehna, navíc ten blond přeliv je jak z E55. Odporný slasher ve všech směrech. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Tohle je celkem zajímavý horor odehrávající celý v jednu noc v Londýnském metru. Mladá žena jede čeká na poslední metro trochu se napije a usne. Když se probere vlak je pryč jenže celé metro je už zamčený což je první podivnost. Vždyť tam přece mají kamery a ona usnula na lavičce ,tak že jí muselo být vidět. Další blbost je že ,když je zavřený metro jak to ,že najednou přijede vlak (to že přejíždí v noci to je normální) ,ale že zastaví a otevře dveře. je poněkud nelogické. A že by ten vlak řídil ten mutant je blbost ten by to nerozjel. Další věc ,která mě nějak nešla na mozek ,jak mohl někdo v metru postavit tu ordinaci a dělat tam roky ty pokusy aniž by si toho nikdo nevšimnul. Jinak je film slušný a má pěknou atmosféru. Tak že těch 70% ()

Scrytcher 

všechny recenze uživatele

Tenhle horror mě strašně zklamal a na to, co se tu s námi rozehrává za rošádu nejsem ochoten přistoupit. Ze začátku to spíš vypadá na britskou grotesku, kde nás v kanalizaci baví dvojice herců a atmosféra nikde. Jakmile se objeví Franka, nestačil jsem se divit, co se stalo s tou tvrdou Lolou. Místo ní je to lítostivý trdlo (ovšem běhat tu bude taky). Scénárista měl asi Parkinsona když psal Creep, jelikož i přes velice malou stopáž (85 minut - a to je dost málo, i na horor) nedokázal scénář sesmolit do nějakého přijatelného stavu. Po napětí a strachu nejsou ani stopy, místo toho pár lekaček, hloupých postav a hrozného záporáka. Záporák je sám o sobě případ, protože místo, aby vás měl vyděsit pokaždé kdy se objeví, je vám spíš do smíchu. Než masový vrah jakoby vypadl z oka Glumovi z LOTRa o jehož minulosti není nikde nic vysvětelno, takže nám asi režisér naznačuje, aby jsme zapojili vlastní představivost. Tohle doopravdy ne. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Film na ktorom je zreteľne poznať, že ho nakrúcal hororový fanúšik a zručný filmár v jednej osobe, pre ďalších žánrovo podobne "stygmatizovaných pošukov". Celý dej je "napakovaný" do strašidelne chladných a bizarne jednoduchých priestorov londýnskeho UNDERGROUND, kde mladá žena (FRANKA POTENTE) zažije nočnú moru po tom čo zmešká svoj posledný pravidelný spoj. Ak už by som filmu mal niečo vytknúť, boli by to logické lapsusy nad ktorými občas rozum zastal aj mne, človeku ktorý "filmovú logiku" nepovažuje za príliš podstatnú. :-) Každopádne však tento film nie je určený vyrývavým hnidopichom, ale maniakom ktorý dokážu oceniť snahu režiséra vzdať svojský hold všetkým tým HOOPEROM, ROMEROM či CRAVENOM a vôbec celej trashovej vlne 70tych rokov. Väčšina tu prítomných "znalcov" filmu vyčíta 1. časté ukazovanie hlavnej "zrúdy" čo vraj znižuje napätie snímky a 2. absenciu nejakého objasnenia odkiaľ sa CREEP/CRAIG vlastne vzal. Obe tieto "výtky" považujem za scestné a som rád, že okrem tunajších rádobyintelektuálov, ktorých moje výpady :-) dokážu naštvať, takéto dielka sleduje aj človek schopný naladiť sa na vlnu tvorcov. Takže ďakujem obitus. Technická poznámka: H.C.E. tentokrát pustil na trh vynikajúco spracované DVD ktorému jazykovo menej zdatný divák môže vytknúť iba nepochopiteľnú absenciu titulkov pri naozaj kvalitných bonusových materiáloch. (11.11.2005) ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Franka Potente v německé verzi dabovala sama sebe. (Chatterer)
  • Původním záměrem tvůrců bylo na začátku filmu objasnit, jak se zabiják dostal do podzemí. Od nápadu však bylo upuštěno mimo jiné proto, aby diváci necítili k zabijákovi větši sympatie než k hlavní hrdince. (L_O_U_S)
  • Alternativní názvy filmu jsou "Runt", "Cellar Dweller", "Horunder", "Here Kitty Kitty", "One Track Mind" a "Piccadilly Nightmare". (Chatterer)

Reklama

Reklama