Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policejní náčelník Pepa Novák je sice povýšen na majora, jinak má ovšem stejné potíže, a navrch ještě některé nové. Občané ho zlobí a stále se marně snaží sexuálně uspokojit náruživou manželku Vilmu. Navíc mu teď život komplikuje početná cikánská rodina v sousedství. Majitel fotbalového klubu Leo Kohn není příliš spokojený s výkony mužstva, nepomáhá ani podplácení rozhodčích. Navíc je stále na kordy s tchýní Ester, posedlou sázením Sportky. Leo se s tchýní pohádá. Z hádky vzejde neobvyklá sázka. Jestli Ester dokáže sestavit mužstvo, které Kameňákov porazí, stane se Leo jejím otrokem. Pokud ovšem Kameňákov zvítězí, odejde Ester z domu a už se nikdy neukáže. Je jisté, že v neděli půjde o hodně. (TV Nova)

(více)

Recenze (655)

Shit 

všechny recenze uživatele

Pořád ta stejná písnička, vůbec žádná změna, ale to se asi ani čekat nedalo, že se to nějak vylepší, nicméně třetí díl už je trošku moc a jen se jen děsim toho, že tenhle díl neni tím posledním, ale zase na druhou stranu musim říct, že některý fóry, ač jsou známý, tak mě dokázaly rozesmát a přece jenom jsem si už zvyknul za ty předešlý díly na speciální styl těhle filmů, takže žádný zklamání nebo znechucení se nedostavilo a možná i proto dávám tak skvělý hodnocení ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Pravá lidová zábava, vrchol nevkusu, a nebo jenom odraz společenského bonmotu na poli lidového humoru? Předpisový diktát od TV Nova, čemu se budeme smát, je nemilosrdný. Z nabízených možností si každý vybere sám. Když jsem druhému Kameňáku dával dvě hvězdičky, zablýskla se ve mně jiskra naděje na lepší časy. Zdeněk Troška však předkládá nezvratné důkazy o své režijní impotenci. Ne, není špatným režisérem proto, co točí, ale pro to, jak točí. Hodinu a tři čtvrtě jsem nevěřícně kroutil hlavou nad tím, jak dokáže někdo vedle sebe postavit naprosto brilantní fór vedle toho nejtupějšího a nejnevtipnějšího. Troška si pod sebou uřezal větev, která měla nejsilnější strukturu z celého (díky Bohu, že natolik chudého) stromu. Samozřejmě, že o příběhu nemůže být řeč, ale rozhodně jde hovořit o pevném ústředním bodu celého vyprávění. S překvapivě ucelenou decentností předkládá vtipy o cikánech, ale hned vzápětí zase (ne)chtěně tlačí na pilu, když se s křečovitě postaví tváří v tvář moralizačnímu podtextu o českém postoji k této rasové menšině. Ne, stav společnosti není to, co dokázal ve svém filmu předložit, i když to(!) jednoznačně chtěl. Za tohle se na něj snese kritika, protože se mermomocí snažil vyprávět něco, co mu nešlo. Ale hněv a zloba zase padne za vtipy, které vyplňují zbylou část „filmu“. O jejich úrovni se dá pochybovat stejně tak dobře, jako o režisérově provedení. Možná, že kdyby Troška vzal kameru a udělal si malou procházku po samotném Týnu nad Vltavou, tak by se mu podařilo ukořistit mnohem více humoru, než jaký mu do kamery odříkávají herci, nad nimž nezbývá nic jiného než zaplakat. Snad jen Josef Laufer si zaslouží mimořádnou pochvalu za svého dokonalého Lea Kohna, i když ne každý snese jeho nekonečné hořekování. Takže když to shrnu, tak mi vyjde, že i přesto, že Troška přinesl do filmu vtipy, které mi chyběly v předchozích dvou dílech, hranici mezi trapností a humorem přeskočil v úplně jiných chvílích, než v jakých sám chtěl. Doufejme tedy, že s tímhle tématem nadobro končí, i když jeho úvahy o vážně mířených projektech vyvolávají ještě více husí kůže, než fakt, že by měl přijít Kameňák 4 a s ním vtipy, které tu ještě nebyly ()

Reklama

novoten odpad!

všechny recenze uživatele

Zdejší zvěst, že "K3 má příběh", mě udolala natolik, že jsem se nechal přemluvit nadšenými rodinnými komentáři televizního programu a zhlédl jsem také - abych po "moderních" prostřizích fotbalového zápasu s prostřihy na Moniku Absolonovou, hluboce litoval. Za to, že jsem si trilogii vážně střihnul celou, jsem na sebe asi i trochu hrdý, ale divákův masochismus je to stále stejný. ()

Adman 

všechny recenze uživatele

3 * ... to je to nejdrzejší maximum, které může dosáhnout jakýkoli zdravý hodnotící divák. Abych to hned na začátek zdůvodnil, tak jedna hvězdička je za kameru, stejně jako u předchozího dílu. Druhá je za šílený experiment druhého dílu co lidi snesou a třetí je za šílený experiment maximální únosnosti bytí na planetě Zemi. Z toho vyplývá že se nestydím za to, že jsem se u "filmu" (citlivkám pardoon za tak silné slovo) i více než jedenkrát zasmál. Já zde nebudu hodnotit žádné příběhové linie, žádnou hudbu a žádné herecké výkony a já nevm co ještě. Uvědomuji si jednu podstatnou věc, a to, že film nevznikl za účelem obsahovat všechny tyto vyjmenované věci. Vznikl za účelem pobavit diváka, který když k tomu nepřistupuje pasivně ("To sem zvědavej co to zase bude za odpad!"), tak má solidní šanci pobavit se. Doufám že vám to něco řeklo a příde mi jen škoda že se film topí v největších propádácích, a že lidé na filmu nehledají to něco málo dobrého a nedají aspon 1 * ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Sám se těm dvěma hvězdičkám divím, ale vážně - Zdeněk Troška se poučil z chyb svých předchozích Kameňáků. Tak třeba vytvořil základní osu příběhu s fotbalovou sázkou, okolo níž se více méně všechno točí. Správně se dovtípil, že nejvtipnější z celého Kameňákova je věčně soupeřící dvojice Laufer- Tauchenová. Polepšil se i v převodu vousatých vtipů do filmové podoby, takže už se tady nestane, že pointa je nám vyzrazena dřív než vtip začne (jako v předchozích případech). Oklestil obyvatelstvo o jeptišky, vojáky, učitelky a děvky (až na jednu velmi slavnou, samozřejmě). Ale tím má chvála bohužel končí, jinak je to pořád stejně přisprostlá pivní zábava. Jen pozorněji konstruovaná, takže zatímco v předchozím díle připadaly dva slušné gagy na osm špatných, tentokrát se skóre zvyšuje na 4:6. Proto 40% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (13)

  • Filmovou píseň "Nevěřím", v romštině "Na Pačav", nazpívali Yvetta Blanarovičová a Hynek Tomm. Hudbu složil Miloš Krkoška a otextovali ji představitelé romských rodičů z filmu Ervín Oláh a Ilona Ferková. (funhouse)
  • Jedná se o první film série, který nezačíná sexem. (URBAN)
  • Když je Kohn (Josef Laufer) ve večerce u věštkyně, tak ta mu oznámí, že Ester (jeho tchýně) do tří dnů zemře. Nestane se tak. (Petr.Penicka)

Reklama

Reklama