Reklama

Reklama

Vánoční crazy komedie. Pátý díl úspěšné série se značkou Kameňák opět sleduje neskutečné karamboly kolem starosty Pepana, který tentokrát opravdu nemá klidný adventní čas. Zdá se, že Kameňákov neproslaví, protože nepřející občanští aktivisté mu zhatili plán – postavit obří skokanský můstek na nedaleké hoře Říp. A to si přímluvu obstaral osobně u samotného pana prezidenta! Zázraky se však dějí, zvláště o Vánocích, a prezident ve finále jako vždy překvapí. Než ale dospějeme k happyendu, u kterého se dojme celý Kameňákov i celé lidstvo, zažijeme během čtyř adventních týdnů typický kameňákovský mumraj. (Indigo Film)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (286)

Nach 

všechny recenze uživatele

Ok tak oficiálně přiznávám, že Troška je skutečně kvalitní režisér, který si to státní vyznamenání zaslouží. Protože ač točí koniny, vždy vypadají jako řemeslně zvládnutá filmová díla na úrovni, kde scéna libovolně navazuje na druhou. Kde jednání postav vytváří určitý obrázek o charakteru a kde alespoň nějaká základní psychologie má logiku a humor je součástí děje. Když jsem viděl Kameňák 4, řekl jsem si no jo.... začínající režisér toto nezvládl. Ale nyní? F. A. Brabec je kvalitní režisér. Ten řemeslo má v malíku. A jakto, že se tedy jemu nedaří ten příběh udržet pohromadě jako Troškovi? Snad za to může scénář Marcela Bystroně. Nevím. Nicméně Vánoční Kameňák je film, u kterého jsem se ani jednou nezasmál. Nic v něm nemá logiku. Žádný dějový cíl ten film neobsahuje. Jen zdánlivé vtipy, které nedrží pohromadě žádný děj nebo postava, kterou byste si chtěli pamatovat a už vůbec jí fandit. Ano, kamera je obstojná a vánoční atmosféru z toho cítím jako zlaté prase. Ale k čemu to je, když vše ostatní je odpad? Jedna hvězda na okraji odpadní stoky a nikdy více! 20% ()

ilemas

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem, tudíž nehodnotím. Nechápu, když někdo dá odpad 1,2,3,4 proč ještě leze na Vánoční kameňák ? Pochybuji, že to spousta hodnotících vůbec viděla, dávají odpad už z recese. Zajímavé je, že jsou vyprodané kinosály což u trapárny Star Wars nejsou. Že by byl kameňák nakonec lepší než Hvězdné války? A proč, když jsou všechny Kameňáky samej odpad se pro velký úspěch točí další díly? Už se těším na Kameňák 7 !!! Reklama na bilboardu v Babovřeskách. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Mám pro Kameňáky nějakou zvláštní slabost. Obávám se, že hodnocení jednotlivých dílů je mezi zdejším uživatelstvem spíše otázkou zvyku, než čehokoli jiného Jinak si nedovedu představit, proč se uživatelé koukají na 5. díl, když se jim 4 předchozí nelíbily. Režisér se sice již párkrát vystřídal, ale to lidé opravdu čekají nějaký zázrak a přetransformování konceptu, který se jim doposud nelíbil? Nechápu, jaká zoufalost takové uživatele pohání. Tohle je zřejmě filmová databáze plná masochistů. Kameňák každý nesnáší, přesto si ho většina zdejších amatérských kritiků nenechá ujít. Samozřejmě s pokusy udělat 5 vtípků během minuty značně vzrůstá riziko, že většina vtipů bude nekonečně trapných, což se taky stalo. Nicméně se našla pěkná řada vtipů, nad kterými jsem se s chutí zasmál. Osobně mi příběh vůbec nevadil a podařilo se mu alespoň malinko s velkým předstihem navodit vánoční atmosféru. Trošku mě ve vánočním speciálu zaskočil zvýšený výskyt sprostějších vtípků. Úplně nejlepší byla alkoholická návštěva pražského hradu. Naopak více se dalo vymazlit neskutečně trapnou věštkyni Růžu. Navíc byl i zvukový doprovod těch nejtrapnějších vtípků. Celkově jsem však mile překvapen a ty 3 hvězdy ze sebe dostanu. Docela by mě zajímalo, kolik těch zdejších expertů tento díl opravdu vidělo. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

U českých komedií je potřeba mít hranici humoru postavenou hodně nízko pokud budete mít nastavenou vysoko a očekávat od toho třeba pokaždé kvalitu filmu Ženy v běhu budete zklamaní a hodně a tohle je přesně tento případ. Poslední Kameňák co jsem viděl byla trojka čtyřku asi taky někdy shlédnu ať mám dokoukanou celou sérii a seriál mě neláká. Ohledně filmu ono Kameňáky neměly nikdy děj vždy to byla přehlídka jakože vtipů a jakože navazujících nebo nenavazujících scén a ani tohle není výjimka. Vydra je trapný být ním už tu kariéru zapíchnu asi se zmůže pouze jen na moderování debilního Prostřena Dejdar to samé , když se podíváte na jeho kariéru z poslední doby je Vám smutno ten dopadl snad ještě hůře než takový Nicolas Cage a zbytek nestojí za zmínku ještě Novotný být ním se nejspíše rovnou zastřelím, že jsem v tom vůbec hrál, ale asi nemá žádnou sebereflexi nebo dostal moc prachů tak to neřešil . Za co teda ty 2 hvězdy je to lepší než oba Špindly aj než Ženská na vrcholu, je zde jedna vtipná scéna s Zemanem uráží se zde Merkelová ( i když mohly si do ní rýpnout více) a postava té zpěvačky v bordelu je pěkná a dobře zpívá pak ještě ujde ta postava té dcery z Austrálie a zbytek je do počtu. 40 procent . P.s. nemá cenu se rozčilovat ohledně toho co kdo viděl a neviděl a dal odpad kdyby to tak měly dělat tak většina filmů má daleko jiné hodnocení než má. ()

Gulde odpad!

všechny recenze uživatele

Tedy upřímně - u prvních dílů Kameňáku, i když to byla strašlivá blbost jako celek, tak některý hlášky a vtipy tam byly povedený a docela jsem se místy i zasmál. Ale tady jsem se POUSMÁL za celou dobu jednou - J-E-D-N-O-U. Však se není čemu divit, protože zdejší vtipy jsou tak vtipný, že je vždycky musí doprovázet i velmi nezdařené pazvuky, aby člověk pochopil, že se asi v danou chvíli měl smát. ()

Galerie (153)

Zajímavosti (7)

  • Autobus, kterým Julča (Kristýna Hrušínská) přijíždí do Kameňákova, je Ikarus E91, patřící dopravci DPP, vyrobený v roce 2003 a sešrotovaný roku 2020. (JLanovkar)
  • V záběrech na dům starého Pepana (Václav Vydra) - je jasně viděž, že jde o umělý sníh. Tvůrci filmu si nedali ani práci s tím, aby poprášili sněhem i několik vedlejších domů. Stejná chyba se sněhem je ve scéně z náměstí, kde je očividně  uřízlá sněhová vrstva, která z ničeho nic končí a za ní je naprosto čisté prostředí náměstí. (ČSFD)

Reklama

Reklama