Reklama

Reklama

Vánoční crazy komedie. Pátý díl úspěšné série se značkou Kameňák opět sleduje neskutečné karamboly kolem starosty Pepana, který tentokrát opravdu nemá klidný adventní čas. Zdá se, že Kameňákov neproslaví, protože nepřející občanští aktivisté mu zhatili plán – postavit obří skokanský můstek na nedaleké hoře Říp. A to si přímluvu obstaral osobně u samotného pana prezidenta! Zázraky se však dějí, zvláště o Vánocích, a prezident ve finále jako vždy překvapí. Než ale dospějeme k happyendu, u kterého se dojme celý Kameňákov i celé lidstvo, zažijeme během čtyř adventních týdnů typický kameňákovský mumraj. (Indigo Film)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (285)

juta 

všechny recenze uživatele

Tak Kameňák čtyřka už byl špatný a čekal jsem, že se Vánoční speciál ponese ve stejném duchu a myslím, že ten klesl ještě o stupínek níže. Film není vůbec vtipný. Zdejší "vtipy" jsou založený pouze na sexuální narážky a to sráží film ještě do větší propasti, protože to je hodně trapný, místo toho, aby se člověk u toho nějakým způsobem pobavil. Vůbec mě to nebavilo. Nechápu, jak se k tomu herci z původních kameňáků od Trošky nechali upsat. ()

honajz2 odpad!

všechny recenze uživatele

Kameňák byl ucházející. Kameňák 2 byl koukatelný. Kameňák 3, tam bylo vidět, že je největší čas to ukončit. Kameňák 4 byla ukázka pekla. A Vánoční Kameňák je něco, na co se nedá nějak normálně komentovat. Nudné, bez vtipu, hodně neoriginální parodie na Zemana, písnička na konci... Všechno to tvoří něco nekoukatelného, nudného, příšerného. Je to lepší než Kameňák 4, ale i tak je to nekoukatelná sra*ka... ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Frnk a vtipný Brabec uletěl na střechu. Nevrátí se do artových vod české filmové poetiky, aniž by se nestyděl, že nebyl dost bystrý, když s Bystroněm obcoval u hranic Kameňákova. Původní sestava únavou materiálu netrpí. Kdo přežil nejapný humor předchozích dílů, může se herecky ztrapňovat i dál. Vždyť už ale nikdo z obyvatel nebyl vtipný. No dobrá, relativně vtipně to táhla omladina a její výstupy v nevěstinci. Nastínění problémů ve společnosti by mohlo fungovat, ovšem ty správné prostředky nebyly k dispozici. Když chci mít ve filmu prezidenta Zemana, nelze použít dvojníka, který ho blbě imituje, a je snímán tak, aby mu nebylo vidět do tváře. Předpokládám, že se nejednalo o poctu Ed Woodovi a oslavu jeho tristních režijních postupů. Brabec nemá do něj daleko. Některé původní herce v jejich rolích nahradili noví (Pepík/Jaroslav Blažek, Julča/Kristýna Hrušínská), Eliška Bučková nám moc hezky zazpívala a celé to bylo nasnímáno kvalitně. Ovšem Vánoce by s tímhle trávil jen vrah vánočních svátků, zloděj vánočních dárků a milovník zapařených genitálií Santa Clause. Pane Brabec, to jste si ale nadělil divný film. 2/10 ()

castor odpad!

všechny recenze uživatele

Ublinknul jsem si, několikrát. Podřadný humor, stokrát omleté vtipy, nespočet roliček celebrit, které nikoho nezajímají, laciné vystavění „příběhu“. Výborný kameraman F. A. Brabec nemá na režijní židli co dělat, povedla se mu Kytice, ale jinak je to packal. Trapnost zase krapet postoupila. Nejhorší tuzemská filmová série bohužel pokračuje. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Dívat se na to kvůli některým vtipům ještě dá, ale každopádně je to strašný pád oproti předchozím čtyřem dílům. A ty podmínky, ve kterých to natáčeli.... Na každém záběru je poznat, že tady se šetřilo penězi, kde se dalo. Ať už to prostředí maloměsta, odpadových kulis a interiérů a především ta škála těch herců. S výjimkou samotného Vydry je to jeden vyhořelý herec vedle druhého (Duchoslav, Upír Krejčí, Pitkin, Krampol, Pomeje....) a pak spousta takových herců, co se herci snaží být (Hruška, Gránský a především ten syn Alice Bendové). Jen nechápu, proč se do toho propůjčil Dejdar. Troška musí po tomhle kroutit hlavou, kam jeho Kameňák došel. Zpestřením byla snad jen Bučková, která se tentokrát asi po dlouhé době najedla a v závěru mě překvapil upravený Svařák od Harleje v podání již zemřelého Šafránka. [4159. hodnocení, 230. komentář, 15%, 53. nejhorší film] ()

Galerie (153)

Zajímavosti (7)

  • V záběrech na dům starého Pepana (Václav Vydra) - je jasně viděž, že jde o umělý sníh. Tvůrci filmu si nedali ani práci s tím, aby poprášili sněhem i několik vedlejších domů. Stejná chyba se sněhem je ve scéně z náměstí, kde je očividně  uřízlá sněhová vrstva, která z ničeho nic končí a za ní je naprosto čisté prostředí náměstí. (ČSFD)
  • Po závěrečných titulcích se ještě objeví jedna scéna. (ČSFD)
  • Autobus, kterým Julča (Kristýna Hrušínská) přijíždí do Kameňákova, je Ikarus E91, patřící dopravci DPP, vyrobený v roce 2003 a sešrotovaný roku 2020. (JLanovkar)

Reklama

Reklama