Reklama

Reklama

Vánoční crazy komedie. Pátý díl úspěšné série se značkou Kameňák opět sleduje neskutečné karamboly kolem starosty Pepana, který tentokrát opravdu nemá klidný adventní čas. Zdá se, že Kameňákov neproslaví, protože nepřející občanští aktivisté mu zhatili plán – postavit obří skokanský můstek na nedaleké hoře Říp. A to si přímluvu obstaral osobně u samotného pana prezidenta! Zázraky se však dějí, zvláště o Vánocích, a prezident ve finále jako vždy překvapí. Než ale dospějeme k happyendu, u kterého se dojme celý Kameňákov i celé lidstvo, zažijeme během čtyř adventních týdnů typický kameňákovský mumraj. (Indigo Film)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (286)

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

No tak dalo se to, po čtyřce jde opět o zhoršení. Zpočátku jsem se ani nesmál, pak už ano, sice někdy je tam ta scéna jen kvůli tomu vtipu, ale dejme tomu, že se to snaží o návrat ke "kořenům této filmové série", to připomínají i 4 advetní týdny. O kameňáky se jedná jen sem tam; obsazení je známé, ale herecky nehodnotím (moc hrát nemuseli, to by zvládli i ochotníci), je zde i náš prezident a celé to působí kalkulem "je třeba udělat vánoční film, když máme ty komerční vánoční svátky" a pro debily bývá po vtipech dementní zvuk, aby věděli, že se mají smát. ()

GilanCZ odpad!

všechny recenze uživatele

To je tak těžký udělat vánoční vtipnou komedii? Po ještě teoreticky snesitelných prvních dvou dílech klesla série na naprosté dno a tam se statečně drží i s tímto dílem. Děj je sice naprostá blbost, ale budiž.. Trapnost a tuctovost "vtipných scének" ale snést opravdu nejde a místo odpočinkové komedie, kde je přehnané přemýšlení nad smyslem klidně až nežádoucí, vzbuzuje film skutečný odpor. Nu což, gratuluju pánové, další zasloužený "odpad!". ()

Reklama

bono22vox 

všechny recenze uživatele

Nechce se mi ani věřit, že někdo, kdo naprosto úchvatným nádherným způsobem ztvární Erbenovu Kytici, navíc výborný kameraman, který natočil s jinými režiséry spoustu dalších kvalitních snímků, se chopí látky jako je Kameňák... Ale co už, stalo se. Ale že se utopí a sveze v předešlých dílech a nedá ani kapku svého umu do této látky, aby ji alespoň nějakým způsobem zvedl z předem hodnoceného hnusu, to je naprostý konec tohoto tvůrce... ()

Tommassi3 odpad!

všechny recenze uživatele

"Já jsem prezident !! Já můžu všechno.." Experimentátor Brabec, oč lepší kameraman o to zoufalejší režisér, zjevně rovněž už zcela zezemanovatěl.. Směje se sám sobě, protože jinak bych potřeboval spíš jingle z Riskuj "tu-du-dum-tum".. Nevím, zda mě víc irituje posun od zoufalého pásma vyšeptaných fórů ke stvrzování odsouzení hodných nešvarů tuzemské společnosti s rasismem, sexismem a xenofobií na čele, či jakási snaha o uměleckou formu, která však ještě více obnažuje naprostou zhovadilost Bystroňova scénáře.. A třeba při Brabcovu odkazování se k bijákům z jiných vesmírů se mi už draly slzy do očí.. Nic tak odpudivého a nevtipného jsem snad ještě neviděl !! Zlatej vole Troška !! ()

Charlie84 

všechny recenze uživatele

Vánoční kameňák hodnotím na roveň novým dílům Star Wars. Taky u nich můžete žehlit, aniž by vám unikl příběh. Star Wars má oproti Kameňáku zásadní problém, protože jediná síla, která se s nimi pravidelně vrací/probouzí/… spočívá ve vizuálu, popř. hercích. Kameňák nemá nic z toho, navíc nemá scénář, režii, takže tam vlastně není co zkazit nebo kritizovat. Samozřejmě nemá ani humor, má ale hodně srandovních zvuků, které diváka opětovně zaskakují v okamžicích, které zřejmě Troška identifikoval jako humor obsahující. Tyto zvuky mě opětovně nutili brát puštěnou televizi na vědomí, a párkrát mě upřímě rozesmáli. Jako všechny (dvě) scény, ve kterých se objevuje Miloš Zeman. Ty jsou až šokujícím způsobem vtipné a nabízejí otázku, zda by Troška (Brabec) neměl kupříkladu režírovat novoroční prezidentský projev nebo příští vojenskou přehlídku. Film to tedy opět není (zároveň opět těžko kritizovat, protože zde zjevně tato ambice nebyla), vtip opět absentuje (vyjma okamžiků, kdy jsou pokusy o humor natolik agresivní, že se dostáváme z nuly do hlubokých minusových hodnot ), ale domácí ruční práce (pokud je v místnosti nepřetržitý hovor a 4-8 lidí) u toho dělat jdou. Novým Star Wars na truc dvě hvězdy, za každého Zemana jedna. ()

Galerie (153)

Zajímavosti (7)

  • Ve filmu zazní věta: „Tak tomu dávám rok, maximálně dva.“ Podobná hláška zazněla v českém filmu Pelíšky (1999): „Dávám Bolševikovi rok, maximálně dva roky.“ (SONY_)

Reklama

Reklama