Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Komedie
  • Horor

Recenze (478)

plakát

Napoleon (2023) 

Napoleon zcela rezignoval na vyprávění příběhu a soustředi se pouze na vybrane milostne okamžiky a bitvy. Což by tolik nevadilo, kdyby prvního bylo méně a druhého více. Detailněji je zpracované vlastně jen Waterloo, ve všech ostatních případech Napoleon použije lest, ta zabere, Phoenix se zarputile zatváří do kamery a střih. Mezi bitvou a milostnym vzplanutím nic. Přitom by stačilo, aby film aspoň trochu pracoval s ostatnimi postavami,jejich vztahem k napoleonovi a jeho k nim. Ale ne, je to jedna velká odtažitost, a pokud se zrovna netoká nebo nepálí koule, koukáme jen na sled pěkných záběrů a ještě ke všemu bez pořádného hudebního podkresu. Zklamání. Byť opuletně vyvedené. A prodlouženou verzi skipuju, protože zo bude jen více téhož. Zklamání na druhou.

plakát

Aquaman a ztracené království (2023) 

Aquaman feat Warhammer 40000. Vážně můžete vzít jen tak Necrony z konkurenční frančízy a narvat si je do vlastního DC filmu? Jako ja vím že na originalitu se už v komiksových filmech dávno nehraje, ale není tohle trochu moc? Linka s dítětem otravná, záporák otravný, i to co v prvním filmu fungovalo, tedy vztah mezi bratry aquamanovými, je tady jaksi na vodě. Haha. Po třech dnech si víc pamatuju z prvního vodníka než z tohohle. Vysokorozpočtová nuda na nejhorší možný způsob.

plakát

Víly z Inisherinu (2022) 

McDonagh opět bere do rukou sotva hodinovou povídku a roztahuje ji do celovečerní stopáže. Pořád je to slušný bizár, humor ale Irsko opustil, a i když se mu nelze úplně divit, protože z Irska zjevně prchá vše co může, jen na bizáru prostě film nepostavíte. Anebo jo, a vypadá to takhle. McDonaghovi vic sedí gangstery a šílenosti, kde se může vyřádit, v uvozovkách normálním filmu tápe. I když velice profesionálně. Dve hvězdy za herce.

plakát

Bastard (2023) 

Mads Mikkelsen, byť všeobecně velice adorován, prostě podle mě není moc dobrý herec. Ano, je to odvážné tvrzení. Každý tady zmiňuje jeho minimalistický, byť dobrý výkon. Za mě je vskutku jen minimalistický. Opět. Nebo jinak, on asi umí, leč ne tyhle jadrné sveřepé hrdiny. Ono totiž jadrně sveřepě koukat není jen tak. od Valhalla Rising jej vidím v téhle pozici (ano, můžu si za to sám, zřejmě hraje i v jiných typech filmů jiné typy hrdinů) a nehodí se na to. NEHODÍ SE NA TO. Navíc ta dobovost a syrovost se holt tluče s přeslazenými momenty zahrnujícími malá roztomilá děvčátka, služebné, které by v jiných filmech mohli rozpoutat revoluci, genericky zlým kapitánem a hrabětem a...  a tak dále. První konec překvapil a měl určitý emoční dopad, záběr na přepadenou drožku a odjezd do východu pobřežního slunce to zase pohřbil. Za vidění určitě stojí, ale...

plakát

Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně (2023) 

A to jsem byl prvních dvacet minut pozitivně naladěn. Jistě farmářská vikingská vesnice, povinná linka s androidem, protože AI frčí (zcela zbytečná mimochodem), klišé komando krvežíznivých dementů a velice, velice generický záporák. Ale něco se dělo, bylo to barevné, Snyderova estetika, byť již notně okoukaná, přece jen funkční. Ale pak. Pak HODINU jezdíme generickým vesmírem a najímáme generické parťáky, kteří kromě povinné akční scény nepředvedou naprosto nic, proč by nás měly zajímat. Je to až dokonalá ukázka failu. Vymyslíte 6 originálních postav, aniž byste jim dali jakýkoli srozumitelný background, cokoli, co by dokázalo vyvolat víc než povytažení obočí. Pořád to bylo barevné, pořád se něco dělo, leč začal to být natolik divoký mix všeho a ničeho, že jsem začal přetáčet. A už jsem nepřestal. Je to hrozně přeplácané, jednotlivé motivy se k sobě vůbec nehodí, originální nápady nula. NULA. Což někdy nevadí. Tady obrovsky, protože tady prostě není, čeho se chytit. Chtěl jsem dát dvě. Snižuju na jednu. Smutné.

plakát

To se mi snad zdá (2023) 

Dokud Cage srandovně postával opodál, smál jsem se nahlas. Jakmile jsme se přehoupli do dramatu, nevím. A pak přišlo astrální cestování. Cageova postava je skvělá, dobře zahraná, jako sled scének výborné, v celku ale pouze postupně se vršící wtf, které možná nějakou pointu má, já jsem ji ale neodhalil. Za vidění to stojí, ale pokud jsem se zrovna nesmál, dosti mě to míjelo. Vlastně jsem si celou druhou půlku připadal jako opodál stojící a koukající Cage. Pokud to byl sofistikovaný záměr tvůrců, tleskám. V opačném případě...

plakát

Sound of Freedom (2023) 

Začít film reálnými kamerovými záběry na unášený děti se střihem na poloosiřelou holčičku hrající ve slumu  bum bum na bubínek...ano, je rozumné nastavit laťku patosu prvními minutami, abychom všichni věděli, na čem jsme. Ale co chcete, když hlavního představitele hraje Ježíš! Je to strašlivě starosvětský, stereotipní, nenápaditý, podle skutečnejch událostí...no jistě...ale v tom, co to je, je to dokonalý. Kdo dá odpad, nebudu se s ním hádat.

plakát

Mission: Impossible Odplata - První část (2023) 

Neuveřitelnej relikt devadesátek, který z nějakého důvodu svým sedmým? dílem stále baví a servíruje parádnější akci, parádněnjší akci....a, inu stále parádnější akci, protože o ničem jiném to není. Leč co naplat, nostalgie, nestárnoucí Tom Cruise (všichni jsme stále mladí, že) a takový ten hrdinný boj za správnou věc proti všem, to je prostě nesmrtelný. Jen teda už v prvním Terminátorovi věděli, že zlá AI prostě má mít prďácký jméno, takže kdykoli zazní "Entita", je to trapnější, než by muselo být. Nevadí. Při finále ve vlaku jsem řval radostí na celej obyvák. Na poslední díl snad budu muset do kina, předpokládám že při finální scéně tam budem řvát sborem. Luxus.

plakát

Ledová archa (2020) (seriál) 

Upřímně jsem čekal, že s obhajobou té pětky budu mít větší obtíže. Vyčítat Snowpierceru debilní téma je liché, v reálném světě se např. polárník Scott ve své době rozhodl, že dobije severní pól za pomocí poníků…zazimovat se jako průmyslový magnát na obrněném vlaku mi v této souvislosti přijde jako poměrně střízlivý záměr. Že se onen magnát v seriálu vůbec nenachází (dozvíme na konci prvního dílu, nejde tedy o spoiler) a jeho roli plní dokonalá Jennifer Connoly, bylo velice zdařilé rozhodnutí a to i za situace, kdy na nás girl power skáče z obrazovky 24 hodin denně. Ani osudem ošlehaný tahiťan v roli revolucionáře nevadí. Od cca. Pátého dílu se to rozjede různými, skoro až nečekanými směry, závěr už je trochu moc, ale zase aspoň se pořád něco děje. Postavy umírají, což je dobře, další série už bude totálně cheezy, ale jo, za mě palec nahoru a od trochu otravné filmové rubačky posun správným seriálovým směrem. A místo v současné době nezbytného černocha-gaye máme asiatku-lesbu. Za tuto odvážnou změnu přihazuju pátou! Ha!

plakát

Old Guard: Nesmrtelní (2020) 

Většinou má Netflix alespoň slušný rozjezd, než to jde definitivně do kytek. No, tentokrát je to výjimka, stojí to za h**** od první scény. Fajty nejsou úplně zlé, jako první díl seriálu by to byl nadprůměr, jako samostatný film se to ale nechytá ani na současnou televizní produkci. Snaha konkurovat áčkovým filmům je více než úsměvná. Charlize Theron nevýrazná, ostatní chlapci a dívky sice zvládají plnit povinné kvóty asiatů, černochů a homosexuálů-černochů, to ale herecký talent nedělá. Totálně matný skoro průměr. Pokud si to omylem pustíte, nebojte se přetáčet. Zhruba od nějaké páté minuty. Bída.