Reklama

Reklama

Vánoční crazy komedie. Pátý díl úspěšné série se značkou Kameňák opět sleduje neskutečné karamboly kolem starosty Pepana, který tentokrát opravdu nemá klidný adventní čas. Zdá se, že Kameňákov neproslaví, protože nepřející občanští aktivisté mu zhatili plán – postavit obří skokanský můstek na nedaleké hoře Říp. A to si přímluvu obstaral osobně u samotného pana prezidenta! Zázraky se však dějí, zvláště o Vánocích, a prezident ve finále jako vždy překvapí. Než ale dospějeme k happyendu, u kterého se dojme celý Kameňákov i celé lidstvo, zažijeme během čtyř adventních týdnů typický kameňákovský mumraj. (Indigo Film)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (286)

P1tr odpad!

všechny recenze uživatele

Komediální odpad nezachránila ani změna režiséra, která není vůbec znát a kdyby nebyl v titulcích uveden F.A. Brabec, nenapadlo by mě, že toto není opět Troškovo dílo. Nejsmutnější asi je, že Brabec nezužitkoval své kameramanské zkušenosti a nezmohl se alespoň na zajímavý viuzál, který by rozptýlil od trestuhodně špatných vtipů. ()

Charlie84 

všechny recenze uživatele

Vánoční kameňák hodnotím na roveň novým dílům Star Wars. Taky u nich můžete žehlit, aniž by vám unikl příběh. Star Wars má oproti Kameňáku zásadní problém, protože jediná síla, která se s nimi pravidelně vrací/probouzí/… spočívá ve vizuálu, popř. hercích. Kameňák nemá nic z toho, navíc nemá scénář, režii, takže tam vlastně není co zkazit nebo kritizovat. Samozřejmě nemá ani humor, má ale hodně srandovních zvuků, které diváka opětovně zaskakují v okamžicích, které zřejmě Troška identifikoval jako humor obsahující. Tyto zvuky mě opětovně nutili brát puštěnou televizi na vědomí, a párkrát mě upřímě rozesmáli. Jako všechny (dvě) scény, ve kterých se objevuje Miloš Zeman. Ty jsou až šokujícím způsobem vtipné a nabízejí otázku, zda by Troška (Brabec) neměl kupříkladu režírovat novoroční prezidentský projev nebo příští vojenskou přehlídku. Film to tedy opět není (zároveň opět těžko kritizovat, protože zde zjevně tato ambice nebyla), vtip opět absentuje (vyjma okamžiků, kdy jsou pokusy o humor natolik agresivní, že se dostáváme z nuly do hlubokých minusových hodnot ), ale domácí ruční práce (pokud je v místnosti nepřetržitý hovor a 4-8 lidí) u toho dělat jdou. Novým Star Wars na truc dvě hvězdy, za každého Zemana jedna. ()

Reklama

Gulde odpad!

všechny recenze uživatele

Tedy upřímně - u prvních dílů Kameňáku, i když to byla strašlivá blbost jako celek, tak některý hlášky a vtipy tam byly povedený a docela jsem se místy i zasmál. Ale tady jsem se POUSMÁL za celou dobu jednou - J-E-D-N-O-U. Však se není čemu divit, protože zdejší vtipy jsou tak vtipný, že je vždycky musí doprovázet i velmi nezdařené pazvuky, aby člověk pochopil, že se asi v danou chvíli měl smát. ()

becki_tu odpad!

všechny recenze uživatele

Ani páté pokračování nejznámějšího českého rádobykomediálního filmového bizáru se nedokázalo vyhrabat z pomyslného odpadového bahna. A proč? Protože tam chodí Dejdar půlku filmu s afrem na hlavě, Bučková zpívá nejtrapnější vánoční song ever, hraje tam Láďa Hruška, přibylo "vtipů" se sexuální tématikou, jedna z postav má úchylku na sex se zvířaty, teenager zdědí po dědečkovi bordel, probíhá tam pánský striptýz v růžových zaječích kostýmech a na závěr sjede Vašek Vydra na lyžích kopec sněhu na náměstí. Jenom si tak v duchu představuju situaci, kdy scénárista dopsal scénář a řekl si: "Jo, tohle bude pecka. Pod to se rád podepíšu." ()

AloeB odpad!

všechny recenze uživatele

Tato lobotomizovaná parodie na humorný film dělá jednu naprosto odpornou a neodpustitelnou věc, je natolik špatná že čtvrtý Kameňák vedle toho působí jako neškodný průměrný snímek zatímco ten původní Kameňák dostává v jeho stínu hned několik českých lvů. Nápad zfilmování vyčpělých lidových anektod je už natolik vyždímán že ani litr Modré vody by mu nedovolil se znovu postavit a v konečném důsledku jsem se trošku pousmál dvěma které jsem neznal a u klasik se jen placák do hlavy jak moc špatně to bylo provedeno. Vtipné už to není, jen trapné, nevkusné a tak buranské (ačkoliv toto uráží Buranteátr) že vedle postav z tohoto sestřihu působí ten italskej vidlák z Prázdnin v Římě nebo Bohouš z Kurvahošigutntág jako Špaček na steroidech. Nejsmutnější na tom je že to očividně psali reální lidé a upsali se tomu reální herci (a stejně do toho hereckým projevem nic nedávají), navíc nikdo z nich očividně na ničem nejel, což je škoda, protože pod vlivem čehokoliv je dílo vždy o dost lepší. Troška musí být nadšen, vedle Brabce a jeho tvůrčího týmu je z něj Svěrák v nejlepších letech a status kultovního režiséra si zaslouží. Bojím se že nyní budu chtít zhlédnout Slunce seno jen abych si spravil vkus. Protože člověk který tento viděl neskončí nepoznamenán. Toto video označované za film je nula všech nul, dokonce i klasický americký filmový brainwashing dá za víc než je toto pseudodílo, které by bylo koukatelné, pokud by šlo o erotický film, kde je samoúčelná debilita samozřejmostí, protože zde o něco takového vůbec nejde. ()

Galerie (153)

Zajímavosti (7)

  • Ve filmu zazní věta: „Tak tomu dávám rok, maximálně dva.“ Podobná hláška zazněla v českém filmu Pelíšky (1999): „Dávám Bolševikovi rok, maximálně dva roky.“ (SONY_)
  • Film se natáčel v Mělníku. (SONY_)

Reklama

Reklama