Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policejní náčelník Pepa Novák je sice povýšen na majora, jinak má ovšem stejné potíže, a navrch ještě některé nové. Občané ho zlobí a stále se marně snaží sexuálně uspokojit náruživou manželku Vilmu. Navíc mu teď život komplikuje početná cikánská rodina v sousedství. Majitel fotbalového klubu Leo Kohn není příliš spokojený s výkony mužstva, nepomáhá ani podplácení rozhodčích. Navíc je stále na kordy s tchýní Ester, posedlou sázením Sportky. Leo se s tchýní pohádá. Z hádky vzejde neobvyklá sázka. Jestli Ester dokáže sestavit mužstvo, které Kameňákov porazí, stane se Leo jejím otrokem. Pokud ovšem Kameňákov zvítězí, odejde Ester z domu a už se nikdy neukáže. Je jisté, že v neděli půjde o hodně. (TV Nova)

(více)

Recenze (655)

gjjm 

všechny recenze uživatele

Když jsem na www.otrlydivak.cz ke svému překvapení narazil na tento film, rozhodl jsem se přestat odsuzovat něco, co jsem neviděl, a sehnat si toto veledílo (pro jistotu poslední díl v obavách, že první dva bych nevydržel). Jde o jakousi nesouvislou montáž více či méně dementních vtipů, montáž, v níž kameraman podle všeho uprostře natáčení objevil zoom a po zbývající dobu na něm držel prst a žasnul, jak je to úžasná funkce, montáž, v níž se na stupidním scénáři ztrapnilo několik známých herců (snad s výjimkou výborného Josefa Laufera). Navíc získává tento klenot české kinematografie pomyslné osobní ocenění za nejhorší soundtrack v dějinách filmu. Item: je neuvěřitelné, jak dokonale dokázali v tomto filmu zkurvit (jinak se to říct nedá) takovou relativní banalitu, jako je střih (zvlášť u těch scén, kde se hrál hokej). Má-li to být komedie, sledoval jsem to však s úsměvem pobaveným směšností tvůrců, který v nejzdařilejší scéně, totiž elektrickém rybolovu, přerostl ve škodolibý škleb. Je mi záhadou, že za celou dobu sledování jsem nepocítil touhu film vypnout - snad jsem chtěl vidět závěrečný ohňostroj trapnosti, ke kterému také téměř došlo :) Ale proč tomu tedy dávám pět hvězd? Protože to je geniální filmařský experiment, myslím, že celá série, nicméně nechci si kazit vkus zkoušením - v prvním díle Troška chtěl zkusit, jestli nesouvislým spojením vtipů může vzniknout komedie. Zjistil, že nemůže, ale rozhodl se ve dvojce zkusit, co všechno divák vydrží, a ve trojce, co všechno se dá při natáční filmu posrat. A zjistil, že všechno. Jde o geniální filmový experiment. Neboť: je-li experiment definován jako snaha o překročení dosavadních filmových zákonitostí, aby tyto hranice mohly být tvůrčím způsobem rozšířeny, je Kameňák experimentem absolutním. Tento skvost české kinematografie je totiž dokonalým odstrašujícím příkladem, jak film NEMÁ vypadat, a zároveň absolutní negací VŠECH filmových postupů a prostředků filmové řeči. A já bych mu chtěl z toho důvodu provolat třikrát sláva, sláva, sláva (doufaje, že nemám pod stolem nadrženou důchodkyni) a požádat tímto Mistra Trošku o další pokračování :) ()

Adman 

všechny recenze uživatele

3 * ... to je to nejdrzejší maximum, které může dosáhnout jakýkoli zdravý hodnotící divák. Abych to hned na začátek zdůvodnil, tak jedna hvězdička je za kameru, stejně jako u předchozího dílu. Druhá je za šílený experiment druhého dílu co lidi snesou a třetí je za šílený experiment maximální únosnosti bytí na planetě Zemi. Z toho vyplývá že se nestydím za to, že jsem se u "filmu" (citlivkám pardoon za tak silné slovo) i více než jedenkrát zasmál. Já zde nebudu hodnotit žádné příběhové linie, žádnou hudbu a žádné herecké výkony a já nevm co ještě. Uvědomuji si jednu podstatnou věc, a to, že film nevznikl za účelem obsahovat všechny tyto vyjmenované věci. Vznikl za účelem pobavit diváka, který když k tomu nepřistupuje pasivně ("To sem zvědavej co to zase bude za odpad!"), tak má solidní šanci pobavit se. Doufám že vám to něco řeklo a příde mi jen škoda že se film topí v největších propádácích, a že lidé na filmu nehledají to něco málo dobrého a nedají aspon 1 * ()

Reklama

filmoid odpad!

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem četl jednu hudební recenzi Jana Rejžka na aktuální album Helenky Vondráčkové. Celý text vlastně popisoval Rejžkův pobyt na chatě a různé to opravování a kutilství. A v závěru - jen tak mimochodem - stála jedna věta, že ta nová deska národní Heleny stojí za prd. O Kameňáku se toho napsalo už hodně a většina recenzentů se ve svých textech právem ani neobtěžuje zacházet za limit dvou tří slov. On je ovšem celý ten konvoj Kameňáků docela mrazivě strašidelný na to, aby se dal odbýt pouhým záporem nebo nadávkou. Návštěvnost a neuhasínající popularita dokazují, že mezi námi vegetuje divácká subkultura, která u Trošky OPRAVDU relaxuje, královsky se baví a poetice kamenných komedií důvěrně rozumí. Tato subkultura víc než kdo jiný dokazuje, že představy o rovnosti mezi lidmi vždy byly jen pouhým snem: žádná ústava, žádné společné základní vzdělání, žádké morální a občanské kodexy, pracně probojovávané revolucionáři a obrozenci, všemi těmi nerudy, čapky a havly... před Kameňáky nic neznamenají. Vždy existovalo a bude existovat široké společenské dno, jež nejlépe rozumí fraškám a jednoduchým gagům... a o tohle dno se vede boj - nejen v politice, ale i v umění, ve filmu. Poud se elitám daří s touto základnou obyčejných lidí něco pozitivního dělat, posouvají se obzory vkusu a kulturnosti celé společnosti. Pokud je ona základna debilizována a odetizovávána, klesá celá společnost. Proto ten Kameňák 3 opravdu není jen taková obyčejná bžunda... ()

Nivenx odpad!

všechny recenze uživatele

Tak si shrneme všechny 3 díly Kameňáku. První se mi osobně líbil a celý film byl vtipně a vesele natočen. Druhý byl o dost slabší, zvlášt' když místo herců tam začnou hrát zpěváci!!! To jsem neskousnul a třetí naprostá katastrofa, kterou nezachraňuje nic, ale občas se hláška povedla zasmál jsem se. Celý třetí díl je naprosto trapný, blbý a naprosto odfláknutý! Tak asi takhle je pořadník: 1 (3* 45%), 2 (2* 35%) a 3 ( odpad! 1%) a to jedno procento je za úvodní titulky, kdy se zlomí trojka. :D ()

Hromino odpad!

všechny recenze uživatele

První Kameňák si jednu hvězdičku vysloužil alespoň díky pár slušným vtipům, druhý Kameňák od odpadu zachránila Kropáčková s modrou vodou, ale třetí díl už opravdu co zachránit nemá. Ba naopak – ten šíleně okatý product placement jedině pomáhá třetímu dílu téhle české kinematografické ostudy klesnout ještě níže do bahna filmových braků. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (13)

  • Pacient nemocnice Uzlíček (Zdeněk Kozák st.) má nad postelí napsané své jméno a pod ním datum narození 1904. V prvním díle však povídal, že bojoval v první světové válce. V té by mu však bylo 10-14 let, což odporuje jeho výpovědi. (ELBobes)
  • V jedné ze scén Vilma (Jana Paulová) pronese, že drží dietu, což doplní slovy: "A cítím se fajn", přičemž ještě udělá specifickou pozici a gesta. Celá scéna je odkazem na reklamu na hubnoucí koktejl, v němž herečka účinkovala. V reklamě říkala stejnou větu i prováděla onu specifickou pózu. (funhouse)

Reklama

Reklama