Reklama

Reklama

Vánoční crazy komedie. Pátý díl úspěšné série se značkou Kameňák opět sleduje neskutečné karamboly kolem starosty Pepana, který tentokrát opravdu nemá klidný adventní čas. Zdá se, že Kameňákov neproslaví, protože nepřející občanští aktivisté mu zhatili plán – postavit obří skokanský můstek na nedaleké hoře Říp. A to si přímluvu obstaral osobně u samotného pana prezidenta! Zázraky se však dějí, zvláště o Vánocích, a prezident ve finále jako vždy překvapí. Než ale dospějeme k happyendu, u kterého se dojme celý Kameňákov i celé lidstvo, zažijeme během čtyř adventních týdnů typický kameňákovský mumraj. (Indigo Film)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (286)

rublik05 odpad!

všechny recenze uživatele

Byla velká chyba si myslet, že nic horšího než třetí a čtvrtý Kameňák už natočit nejde. Marně jsem doufal, že bude Vánoční Kameňák alespoň trochu na úrovni a nabídne ne tak trapnou podívanou, jaké jsme byli svědky u předchozích dílů. Tvůrcům se však povedlo laťku trapnosti zase o kousek posunout. Co tohle jako má být? To už se snad všichni plně zbláznili? Tohle by nikdo soudný v životě nevypustil mezi lidi. Absolutní vrchol nevkusu, herecké výkony level 0, neustálé přehrávání a totálně nesmyslné scény. Nenašla se ani jedna pasáž, která by nepůsobila extrémně trapně. Upřímně jsem se místy za herce dost styděl. V zájmu psychického zdraví diváků bych doporučoval nechat značku Kameňák hezky spinkat a dál tak netrýznit českou kinematografii. Jak by řekla stará Kropáčková, bída a utrpení, nemám absolutně co hodnotit. 0/10. ()

Hellierer odpad!

všechny recenze uživatele

Panebože to byl klystýr. Koktejl nevtipnosti, ujetosti, znásilňování české kultury pokračuje již 5. ( jak?) dílem Kameňáku. S klidným svědomím mohu říci, že kvalita série nikam nevztoupá ba naopak možná ještě více prohlubuje. Film je postaven jakož všechny filmy z této pentalogie na vykrádání vtipů, co se tak občas u nás povídají. Příběh bychom zde tedy hledali marně. Jedná se tak o pouhé "vtipné" scénky, záhadným způsobem poslepované dohromady. To vše je však nové okořeněno o zvukové efekty z komunistického mix pultu, které vám říkají, že zrovna teď přišla pointa vtipu a vy se máte smát. Tuto novou "fýčuru" jsem velmi uvítal a nemusel sem po celou dobu stopáž řešit, kdy se nemám smát. Efekt mi to oznámil. 6,24% za Julču. ()

Reklama

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

A je to opět tady. Kameňácká série pokračuje a vypadá to dle zdejších komentářů, že očekávání bylo "opět" jinde, než v Kameňákově! Možná je to díky absenci Zdeněčka Trošičkového nebo vánoční atmosférou, ale parta naivků, čekající umění, invenci a rotrhanou bránici, navíc platící za lístek nemalý peníz, nenašla v Kameňáků nic jiného než KameŇák. Uf, to mi je ale divnota a nechápavost... jinak k filmu. Strašně to trpí tím, že tam není Jana Paulová :-) ()

metal.storm 

všechny recenze uživatele

Sama by som neverila, že by mi film dokázal domrdať predvianočný deň. Príšerné, naozaj príšerné! Čo to robím so svojou psychikou, že som si aj pri takýto otras sadla. Takto pokaziť film, takýto otras pustiť do sveta. Môžeme sa hanbiť za toho pána, čo to režíroval. Za hercov, ktorí sa na to odhodlali. Takto zničiť vianočný film, tak to som ešte nezažila. Príšerné! ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Nezastírám, že bych se párkrát nezasmál. Ale nechápu, že tento film režíroval F. A. Brabec. Trapné či sprosté rádoby vtipy, pokus o záchranu v podobě odkazů na předchozí slabé Kameňáky (i po letech oslovování Trošky), žádný děj, slabý konec, bídné herectví...alespoň, že Vánoční Kameňák pustili v televizi tři týdny před Vánoci, protože takovýto nevkus se do sváteční nálady opravdu nehodí. ()

Galerie (153)

Zajímavosti (7)

  • Po závěrečných titulcích se ještě objeví jedna scéna. (ČSFD)
  • Ve filmu zazní věta: „Tak tomu dávám rok, maximálně dva.“ Podobná hláška zazněla v českém filmu Pelíšky (1999): „Dávám Bolševikovi rok, maximálně dva roky.“ (SONY_)

Reklama

Reklama