Reklama

Reklama

Vánoční crazy komedie. Pátý díl úspěšné série se značkou Kameňák opět sleduje neskutečné karamboly kolem starosty Pepana, který tentokrát opravdu nemá klidný adventní čas. Zdá se, že Kameňákov neproslaví, protože nepřející občanští aktivisté mu zhatili plán – postavit obří skokanský můstek na nedaleké hoře Říp. A to si přímluvu obstaral osobně u samotného pana prezidenta! Zázraky se však dějí, zvláště o Vánocích, a prezident ve finále jako vždy překvapí. Než ale dospějeme k happyendu, u kterého se dojme celý Kameňákov i celé lidstvo, zažijeme během čtyř adventních týdnů typický kameňákovský mumraj. (Indigo Film)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (286)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Dívat se na to kvůli některým vtipům ještě dá, ale každopádně je to strašný pád oproti předchozím čtyřem dílům. A ty podmínky, ve kterých to natáčeli.... Na každém záběru je poznat, že tady se šetřilo penězi, kde se dalo. Ať už to prostředí maloměsta, odpadových kulis a interiérů a především ta škála těch herců. S výjimkou samotného Vydry je to jeden vyhořelý herec vedle druhého (Duchoslav, Upír Krejčí, Pitkin, Krampol, Pomeje....) a pak spousta takových herců, co se herci snaží být (Hruška, Gránský a především ten syn Alice Bendové). Jen nechápu, proč se do toho propůjčil Dejdar. Troška musí po tomhle kroutit hlavou, kam jeho Kameňák došel. Zpestřením byla snad jen Bučková, která se tentokrát asi po dlouhé době najedla a v závěru mě překvapil upravený Svařák od Harleje v podání již zemřelého Šafránka. [4159. hodnocení, 230. komentář, 15%, 53. nejhorší film] ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Vánoční tématika nebyl špatný tah. Anekdot na toto období je taktéž více než dost a tak bylo z čeho vybírat. Režisérské žezlo s podivem převzal F. A. Brabec, což předznamenává zvědavost jak právě on s ohledem na svou dosavadní tvorbu si si s nastavenou Troškovou laťkou poradí. Dá se říci, že celkově je snímek lepší než předchozí čtvrtý díl série, ale na Trošku to bohužel ani tentokrát nemá. Brabec celou koncepci díla pojal jako obyčejnou komedii, kde bohužel sice občas něco k pousmání je, ale jinak anekdoty nějak nefungují. U Trošky i přes onu křečovitost se přeci jen dalo alespoň zasmát, ale tady se divák nestačí divit hlavně tomu, o co se tu všichni vlastně snaží. O zábavu? Těžko. Než toto, tak to raději toho Trošku, ale pouze první dva díly. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kdo se ráno nestydí, ten se večer nebavil." Kameňákovský humor nikdy nepatřil k mým nejoblíbenějším, ale ani mi nikdy neublížil. Proto jsem se do Kameňákova beze strachu vydal i na vánoce a dopadlo to podle předpokladu. Trochu nudy, několik vousatých vtipů a pár novějších pokusů o vtip. A přestože s tímto snímkem nejsem nijak zvlášť spokojen, tak mi jen tak neprošuměl kolem hlavy a pár okamžiků si dokonce budu pamatovat celý život - jen si nemůžu vzpomenout, které to jsou. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Tak Kameňák čtyřka už byl špatný a čekal jsem, že se Vánoční speciál ponese ve stejném duchu a myslím, že ten klesl ještě o stupínek níže. Film není vůbec vtipný. Zdejší "vtipy" jsou založený pouze na sexuální narážky a to sráží film ještě do větší propasti, protože to je hodně trapný, místo toho, aby se člověk u toho nějakým způsobem pobavil. Vůbec mě to nebavilo. Nechápu, jak se k tomu herci z původních kameňáků od Trošky nechali upsat. ()

P1tr odpad!

všechny recenze uživatele

Komediální odpad nezachránila ani změna režiséra, která není vůbec znát a kdyby nebyl v titulcích uveden F.A. Brabec, nenapadlo by mě, že toto není opět Troškovo dílo. Nejsmutnější asi je, že Brabec nezužitkoval své kameramanské zkušenosti a nezmohl se alespoň na zajímavý viuzál, který by rozptýlil od trestuhodně špatných vtipů. ()

Galerie (153)

Zajímavosti (7)

  • V záběrech na dům starého Pepana (Václav Vydra) - je jasně viděž, že jde o umělý sníh. Tvůrci filmu si nedali ani práci s tím, aby poprášili sněhem i několik vedlejších domů. Stejná chyba se sněhem je ve scéně z náměstí, kde je očividně  uřízlá sněhová vrstva, která z ničeho nic končí a za ní je naprosto čisté prostředí náměstí. (ČSFD)
  • Ve filmu zazní věta: „Tak tomu dávám rok, maximálně dva.“ Podobná hláška zazněla v českém filmu Pelíšky (1999): „Dávám Bolševikovi rok, maximálně dva roky.“ (SONY_)

Reklama

Reklama