Reklama

Reklama

Bouřlivý příběh legendárního Jerryho Lee Lewise, hvězdy rokenrolu, která dobyla celý svět... Zpěvák, skladatel, pianista, významná americká rock’n’rollová legenda Jerry Lee Lewis (narozený 29. 9. 1935) byl velkým konkurentem Elvise Presleyho. Stále patří mezi velké osobnosti světové populární hudby, kterou výrazně ovlivnil. Díky síle jeho zvuku a dynamické hře je označován za zakladatele tzv. piano rocku. Někdy během svých bouřlivých vystoupení odkopnul stoličku, na níž seděl, a hrál ve stoje. Prsty nechal dopadat z velké výšky, což vytvářelo dramatický akcent. Občas hrál i nohama či se na klavír rovnou posadil... Film zachycuje Jerryho Lee Lewise od jeho nastěhování se do rodiny bratrance, s kterým chce prorazit u známého hudebního vydavatele Phillipse. Přichází vydání prvního úspěšného singlu a rychlé stoupání po americkém hudebním žebříčku, následuje tajný sňatek s třináctiletou Myrou, dcerou svého příbuzného a spoluhráče z kapely, u něhož bydlí. Dopad tohoto rozhodnutí však podstatně ovlivní jeho popularitu… Ve filmu Jerryho Lee Lewise ztvárnil známý americký herec Dennis Quaid. (Česká televize)

(více)

Recenze (98)

Aknah 

všechny recenze uživatele

Nemůžu jinak, než dát za plný počet. Tohle byl nářez! Přesně film, co jsem potřebovala... doba 50.lét, kterou zbožňuju, ať jde o styl, hudbu či auta. Jerry Lee Lewis byl ohromný talent, (a co se hudebního umu týče nejspíš větší než byl Elvis), který prostě nemůžete neobdivovat. Winona Ryder naprosto skvěle vybrána a před hereckým výkonem Dennise Quaida smekám, protože grimasy, pohyby a mluvu podat takovým způsobem, aby to vypadalo přirozeně musel být oříšek, ale zhostil se toho opravdu skvěle. Celý film na mě opravdu zapůsobil, nadupané koncerty, pár komických scének nebo dojemných chvilek dává dohromady opravdu kousek hodný fajnšmekra. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Po tomhle filmu mám neskutečnou chuť sehnat si někde DVD s koncertem Jerryho Lee Lewise. Protože jestli mu prsty jezdily po klavíru takovou závratnou rychlostí jako Quaidovi (jakože asi ano), jestli házel podobné ksichtíky (jakože asi ano) a jestli byl stejný sympaťák (uvidí se), dokázala bych mu bez problému prominout i aférku s 13ti-letou sestřenicí. Jeden z nejlepších životopisných filmů, co jsem kdy viděla. ()

Reklama

Motinski 

všechny recenze uživatele

Jerry Lee bol vo svojich mladých rokoch veľmi svojský blázon ktorý mi ako človek nie je vôbec sympatický. Možno preto mi aj film nesadol až tak ako napríklad La bamba ktorá je spracovaním podobná. Dennis Quaid ale prekvapil, úprimne som od neho nečakal takto živelnú estrádu. Scenár stíha predstaviť všetko dôležíté, rýchlo to odsypa, retro funguje, no asi iba na jeden krát. Príbeh nebol tak pútavý ako si biografie pýtajú, klišé je tu až až, no a hlavne kvôli charakteru hlavnej postavy ma celok neoslovil. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Po E02 týhle super show hurá i na filmovou verzi. GREAT BALLS se soustředí na počátek Jerryho kariéry, příchod do Sun Records s extra důrazem na pikantní pedofilní románek se sestřenicí. A byl by to průměr, nebýt dvou hlavních herců - Quaid (ač vzhledem nepříliš věrný) vnáší do své role energii a trhlost, rozhodně baví, stejně tak má charisma Winona a její 13ti letá lolitka. Nechybí tu legendární story podpálení klavíru při otevíračce pro Chucka Berryho. Škoda možná, že se to omezilo jen na krátký tak úsek biografie a působí spíše jako TV film, ale i tak slušně odsýpá a přetáčí v té době tak krásně rozjetý, "nesvatý" rock n roll. ”I’m out here doing what God don’t want me to do, and I’m leading people to hell!” (Jerry Lee) ()

bassator 

všechny recenze uživatele

Životopis extravagantního Jerryho Lee Lewise v extravagantním provedení... Denis Quaid byl opravdu dokonalý, nikdy bych do něj neřekl, že se dokáže takto odvázat a Winona Ryder? To jsem se zase musel trošku zasmát, na 13 vůbec nevypadala, i když naivitou ano... - květen 2011 - 65% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (5)

  • Scény ze Sun Records studia byly natáčeny přímo v tomto slavném studiu. (facojurka)
  • Winoně Ryder bylo v době natáčení téměř dvacet let a od její filmové matky, kterou ztvárnila Lisa Blount, ji tak dělilo pouze necelých čtrnáct let. (Cherish)
  • S výjimkou několika složitějších scén Dennis Quaid ve filmu skutečně hrál na piano. Nicméně aby svou postavu realisticky zvládl, učil se od Jasona D. Williamse, který ho právě v těžších partech zaskakoval. V době natáčení uměl Quaid hrát na piano sotva dva roky, zatímco na kytaru hrál 20 let. (StarsFan)

Související novinky

Není Kravitz jako Hendrix

Není Kravitz jako Hendrix

01.04.2006

Se životopisnými snímky se poslední dobou roztrhl přímo obrův pytel. Kinohity Frida, Walk the Line, Capote, Ray a starší neméně úspěšné Doors, Elvis Presley nebo Great Balls of Fire! se prostě musely… (více)

Reklama

Reklama