Reklama

Reklama

VOD (1)

Splašený vlak se řítí rychlostí 100 mil za hodinu a vám budou vstávat vlasy hrůzou! Uvidíte jedinečné, na Oscara nominované výkony Jona Voighta a Erica Robertse. Akce, napětí a nečekané vyvrcholení na vás čeká v thrilleru Splašený vlak. Manny (Jon Voight) - drsný trestanec v odlehlé věznici na Aljašce - podnikne se svým spoluvězněm Buckem (Eric Roberts) odvážný útěk. Dostanou se do nákladního vlaku a plnou parou míří za svobodou. Jenže strojvůdce uprostřed jízdy zemře na srdeční příhodu a muži zůstanou sami ve vlaku blížícím se šílenou rychlostí k jisté katastrofě. Pak ale objeví třetího pasažéra, krásnou železničářku (Rebecca De Mornay), která je stejně tak zoufalá - jako rozhodnutá přežít - jako oni! (MGM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Joo tohle bylo žrádlo! Voight uniká z vezení uprostřed zamrzlého kraje.. společně s ním prchá i jeho velký obdivovatel a spoluvězen mladej Eric Roberts. Sedaj na nejbližší vlak, ale nevědí, že se strojvedoucím to tak nějak seklo a vlak je téměř nezastavitelný.. napětím, hustou a zmrzlou atmosférou a genialní hudbou naplněnej thriller s mim velikým oblíbencem Jonem Voightem v roli napůl psychopatického přesto lišáckého vlka samotáře (přesně takhle ho mám nejradši). Konec neměl chybu. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"To je ale puch !!" - "Copak ty jsi nikdy nebyl v kanále ??" - "Né !! Ale jestli se z tohodle dostanem, ustelu si klidně na hromadě hnoje.." ;) A to ještě slaboduchej Buck Erica Robertse netušil, že je čeká daleko větší nebezpečí než kanál plný krys.. Tohle totiž teprve bude jízda !! ;) Přiznám se, že mě Končalovského tvorba plná bizarních netypických charakterů, které však režisér často převrací naruby z těch jejich zdánlivě klišovitých archetypů, začíná opravdu hodně zajímat.. Splašený vlak staví na původním Kurosawově scénáři, když pohollywoodštěný Končalovskij stejně jako mistr pomocí akce zkoumá charaktery v extrémních situacích, a rozhodně i chemii mezi tradičně výborným Johnem Voightem a Ericem Robertsem s tím jeho fyzickým herectvím.. Opravdu výborný film s luxusní vizuální stránkou a pointou, která i dík posledním shakespearovským řádkům ještě dlouho rezonuje.. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

O tomto filmu jsem vůbec nevěděl. Trochu mi to připomnělo Scottův snímek na podobné téma. Dva uprchlí vězni se dostanou do vlaku na Aljašce. Vlak ale nemá strojvedoucího, selžou mu brzdy a řítí se šílenou rychlostí vpřed. Nikdo neví, jak ho zastavit. Do věci se ještě vloží ředitel věznice, pro kterého to je osobní záležitost. Jeho soupeření s mladým Jonem Voightem se mi dost líbilo. I hudba je dobře zvolená. Napětí tomu rozhodně nechybí. "Tak zastav ten vlak!" ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jasně že příběhem a trochu i zpracováním je to béčko béčkovité, ale herecké výkony, dynamický střih a v neposlední řadě nezastavitelný splašený vlak tomu dodávají velmi přesvědčivou masku vytříbené akční podívané. Končalovskij se na režisérské židličce sice moc nepřetrhl, ale o to více je snímek svižný a v závěru i emocionálně úderný. Chcete-li na 100 minut vypnout a sem tam nějaký ten stříkanec krve vás nerozhodí, není nad čím váhat. 75% ()

5150 

všechny recenze uživatele

Film vyrobila produkční společnost CANNON a já jej řadím k tomu úplně nejlepšímu, co kdy vypustili do světa. Velikou pochvalu zaslouží zejména čtyři hlavní herečtí představitelé (tři ve vlaku a ředitel věznice), kteří podali opravdu top výkony. Pokud jste nepostřehli, kde se ve filmu ukáže Danny Trejo, tak je to při boxerském utkání, kdy je bit Eric Robertsem. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (29)

  • Během přípravy na roli Mannyho strávil John Voight nějaký čas s vězni ve vězení San Quentin. S některými pak udržoval léta kontakty. (džanik)
  • V originále byla postava Jona Voighta vrahem, ale Edward Bunker ji změnil na kasaře, protože cítil, že vraha by spoluvězni nerespektovali. (džanik)

Reklama

Reklama