Reklama

Reklama

VOD (1)

Splašený vlak se řítí rychlostí 100 mil za hodinu a vám budou vstávat vlasy hrůzou! Uvidíte jedinečné, na Oscara nominované výkony Jona Voighta a Erica Robertse. Akce, napětí a nečekané vyvrcholení na vás čeká v thrilleru Splašený vlak. Manny (Jon Voight) - drsný trestanec v odlehlé věznici na Aljašce - podnikne se svým spoluvězněm Buckem (Eric Roberts) odvážný útěk. Dostanou se do nákladního vlaku a plnou parou míří za svobodou. Jenže strojvůdce uprostřed jízdy zemře na srdeční příhodu a muži zůstanou sami ve vlaku blížícím se šílenou rychlostí k jisté katastrofě. Pak ale objeví třetího pasažéra, krásnou železničářku (Rebecca De Mornay), která je stejně tak zoufalá - jako rozhodnutá přežít - jako oni! (MGM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

Laxik 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se nadmíru vyvedlo. Hlavní postavy máte střídavě rádi, střídavě je nesnášíte (ano, mluvím hlavně o zabijáku Johnu Voightovi). Než na akci se film soustředí na psychologii postav Mannyho, Bucka a ředitele věznice. Zimu jsem cítil až v obýváku, zoufalství uprchlíků až v krku a nenávist mezi Mannym a ředitelem ve svém srdci. Takové filmy už se prostě dnes netočí. Bohužel. ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrně zpracovaný thriller, jehož námět pochází z hlavy japonského filmového mága Akiry Kurosawy. Jon Voight tu předvádí jednu ze svých nejlepších rolí-rozporuplného záporáka, kterého nenávidíte a současně mu držíte palce.. Eric Roberts je výrazně slabší, ale film to ustojí. Povedené dílko, které ale není pro každého.. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Přečtete si komentář kolegy spable, zamyslete se, a v žádném případě si ten film nepouštějte v dabingu, o kterém píše. Voight nadabovaný stále vytíženějším Petrem Olivou (kdeže jsou parádní časy jeho Bodieho) by snad ještě ušel, Pavel Rýnský v roli ředitele věznice, Libor Terš ve většině menších rolí (vypraveč, dvě třetiny hlasů ve vysílačkách mluví také on, pak dva tři lidi fyzicky na plátně přítomné) a hlavně Tůma nebo spíš Mahdal v roli Erica Robertse - to je smutný pohřební pochod někdejšího skvostu naší kinematografie. Zvolte si jiný, nebo raději anglický zvuk. Protože právě pro otřesný zážitek z dabingu plného patetických plků (od části, kdy se sejdou v lokomotivě s Rebeccou de Mornay) nemůžu jít s hodnocením výše, a film považuju za průměrný až lehce podprůměrný. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

"I sebevětší dravá bestie dokáže mít aspoň trochu lítosti, já ne ... protože jsem člověk!" Několik set tisíc tun ocely řítící se nekontrolovatelně rychlostí 145km/hod. Na palubě čtyřspřeží lokomotiv ultradrsný trestanec Manny se svým parťákem na útěku z basy. Proti ním ultrazlý ředitel věznice stíhající vlak v helikoptéře s jediným cílem - zabít oba dva uprchlé trestance. Když uprchlíci vlak nezastaví zemřou. Pokud jej zastaví tak je pronásledovatelé zabijou. Atmosférický akční thriller jaký se jen tak nevidí. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Lepšie ako neskôr Nezastaviteľný vlak a v niektorých fázach aj za plný počet. Najmä keď si človek uvedomí rok výroby, tak film ponúka naozaj pekné akčné a napínavé scény. Len škoda, že tu miestami kĺže do úrovne vtipnosti, ktorá mi tu vhodná nebola. Stále som hľadal, v čom sa Jon Voight má podobať na svoju dcéru Angelinu Jolie a pátral som márne. Až potom mi došlo, že je viac po svojej matke Marcheline Bertrand. No a záverom možno konštatovať, že práve herectvo Jona Voighta sa mu tu vydarilo oveľa viac než jeho dcéra. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (29)

  • Kurosawův původní scénář vycházel se skutečné příhody, kdy lokomotiva bez obsluhy naskočila a sama se najednou rozjela po hlavní trase. (džanik)
  • Pilot vrtulníku, Richard Holley, zahynul během natáčení při letecké nehodě a film je věnován jeho památce. (džanik)

Reklama

Reklama