Reklama

Reklama

VOD (1)

Splašený vlak se řítí rychlostí 100 mil za hodinu a vám budou vstávat vlasy hrůzou! Uvidíte jedinečné, na Oscara nominované výkony Jona Voighta a Erica Robertse. Akce, napětí a nečekané vyvrcholení na vás čeká v thrilleru Splašený vlak. Manny (Jon Voight) - drsný trestanec v odlehlé věznici na Aljašce - podnikne se svým spoluvězněm Buckem (Eric Roberts) odvážný útěk. Dostanou se do nákladního vlaku a plnou parou míří za svobodou. Jenže strojvůdce uprostřed jízdy zemře na srdeční příhodu a muži zůstanou sami ve vlaku blížícím se šílenou rychlostí k jisté katastrofě. Pak ale objeví třetího pasažéra, krásnou železničářku (Rebecca De Mornay), která je stejně tak zoufalá - jako rozhodnutá přežít - jako oni! (MGM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Jon Voight je frajer najhrubšieho zrna! Výraz jeho ksichtu a to odhodlanie, ako tam skočil, všetko som mu to veril a žral. Brutálne napínavý film od samotného začiatku až do úplného konca filmu! Obe polovičky prdele som mal celý čas pevne stiahnuté u seba! Lepšiu zdrhačku z basy od čias Alcatrazu som nevidel! ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Ledová atmosféra je fantastická. Velice depresivní a skutečná. Voight je rovněz špičkový, tedy pokud zrovna nemá jeden ze svých emocionálních projevů, ve kterých nepůsobil autenticky, nýbrž trapně. Ovšem co předvádí Rebecca De Mornay, to už opravdu není ani přehrávání, nýbrž trapnost nejvyššího kalibru. Vůbec zde bylo několik momentů, ve kterých dialogy mezi hlavní trojicí působily velmi uměle a až neskutečně, což se mi už dlouho u filmu nestalo. Jako napínavý thriller však ucházející především díky režii a originálně zpracovanému nápadu. Těžko si představit drsnou a zasněženou krajinu Aljašky jako kulisu lépe využitelnou než se to povedlo zde. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Předchůdce Nezastavitelného a Nebezpečné rychlosti, který rozhodně dokáže v akční rovině zaujmout. Musím se podívat jaké byly v roce 85 Oscarové nominace, ale pokud se v téhle trošku béčkové záležitosti našli dva herci, které Akademie dokázala nominovat, potom rozhodně před nimi klobouk dolů. Samotný konec je skvěle natočen, ty emoce opravdu tryskají, jenže dlouho se toho zase až tolik neděje, naši uprchlí hrdinové více než půlku filmu vůbec netuší, do jakéhože vlaku to vlastně nastoupili. 65% ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Pěkné filmové zpracování, skvělý herci a hodně působivé zpracováni děje, film už od začátku bere super nádech napětí a akce a drží si to pěkně celý film dokud nepřijde konec protože tam to umě posraly, já chtěl jiný a ne že vlak odjede a puf, to mě prostě šokovaně zklamalo ale když to tak má byt proč ne film se určitě i tak líbí a myslím si že za 3 je to akorát. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (29)

  • Marlon Brando film ve svém životopise vyzdvihl a uvedl, že se v určitých věcech ztotožnil s postavou, kterou hrál Jon Voight. (džanik)
  • Kvůli zmíněným potížím na Aljašce byly v Hollywood's Pan Pacific Auditorium vyrobeny přesné kopie všech čtyř lokomotiv, s nimiž druhý štáb mohl pracovat. Byly vyvedeny do všech detailů interiéru, kde dokonce pracovaly rychloměry, repliky měly věrohodný systém propojení, ba souhlasilo i umístění a počet nýtů na pláštích. (Robbi)
  • Danny Trejo původně pracoval na natáčení jen jako boxerský trenér Erica Robertse. Když jej režisér Končalovskij uviděl v akci, hned mu nabídl malou cameo roli vězně, s nímž se Roberts utká v boxerském zápasu. Žák tak na plátně porazí svého učitele. Trejo se s Ericem po dokončení filmu zpřátelil a fyzicky ho připravoval i pro několik dalších rolí. (Vojcl)

Reklama

Reklama