Reklama

Reklama

Karate tiger 1: Neustupuj, nevzdávej se

  • USA No Retreat, No Surrender (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason Stillwell, syn majitele karate školy, je velkým fanouškem Bruce Leeho, sám však ale moc dobře bojovat neumí. Všechno se změní, když se mu jedné noci zjeví duch Bruce Leeho a začne ho trénovat. Jason se naučí ubránit nejen sebe, ale i své nové přátele ze Seattlu a svého otce, za jehož školu ve finále bojuje proti smrtelně nebezpečnému ruskému bojovníkovi Ivanovi (Jean-Claude van Damme). (Fary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

ssfan 

všechny recenze uživatele

Tento film mi dlouho unikal. Koupil jsem si ho hlavně kvůli Van Dammovi, ale ten tam k mému velkému překvapení byl ve filmu jen velmi krátce. I přesto se jedná o celkem dobrý akční film, na který se i po více než dvaceti letech dá koukat. Děj je průměrný, ale souboje jsou dobré. (Jen ty zvuky měli ubrat.) Dvojník Bruce Lee sice nebyl mistrovi moc podobný, ale jinak jsem docela spokojen. S odstupem hodnotím za 3 hvězdy. 65% ()

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála 80´s kultů, který mě tehdá na vhs minul. Viděl jsem ho celý až nyní a teda je to vážně brutal. Nevím, co zmínit dřív? Chvílemi to vypadá jako nějaká sitcomácká parodie na bojovky ( rozhovor se šampionem v televizi, reakce lidí a poroty v závěrečném souboji) chvílemi je vidět mikrofon a ty herecké výkony... Doporučuju zaměřit se zvlášť na otce hlavního hrdiny a výše zmíněného šampiona. Některé jejich kreace ve mně vzbudily hlasitý smích. Zábavný je také blonďatý rozhodčí (s parukou?), který jeden moment dohlíží na bojovníky přesně v rytmu jejich úderů. Formálně odpad, hrozně špatný film po všech stránkách, ale právě za tu zábavnost dávám aspoň tu hvězdu. ()

Reklama

TheMaker 

všechny recenze uživatele

:::::::::::::::::::::::::::::: Panebože ! Jak já jsem rád, že jsem to tady našel !!!! Můj nejoblíbenější film mého dětství !!! Tenhle film mě moc motivoval a připadal jsem si jako Jason Stillwell - chtěl jsem být jako on !!! Tenhle film miluju !! Ach ta nostalgie, kde jsou ty časy !!! ::::::::::::::::::::::::::::::: ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních filmů, kde jsem JCVD zaregistroval. Tenkrát to ještě nebyl ten klaďas, ale i tak, jsem k němu vzhlížel s obdivem. Zápletka sice celkem přihlouplá, do té doby už mnohokrát opakovaná, ale proč ne. Výcvik, kdy je Jasonův mistr, samotný Bruce Lee, který noc co noc vystupuje z plakátu v garáži, je nezapomenutelný. Tam se tvrdým tréninkem snaží zdokonalit Jasonovu dovednost v umění kung-fu a ten se mohl v závěrečném finále znova postavit obávanému Ruskému bojovníkovi, který zmrzačil jeho otce. Když v závěru uštědří Ivanovi první rány, zazní klíčový dialog filmu "To jsi ty, ten syn? Jo, ale teď už to bude jiné, Rusáku!" ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jean-Claude Van Damme zde zcela dominuje a role záporáka mu nevýslovně sluší. Díky němu to nebylo celé jen tak zbůhdarma přeslazené a story o mladíkovi, kterému chybělo porozumění a cvičil ho duch Leeho. Akční pasáže ušly, závěrečný souboj je třešničkou na dortu, ale prostřední pasáž místy zaváněla nudou. I tak jsem však tento film viděl již několikrát a to hlavně kvůli jeho největší hvězdě. I zde však platí pravidlo o příživnictví, protože až nedávno jsem zjistil – kolik bylo ještě natočených zbytečných pokračování – já měl dodnes dojem, že byli jen tři díly a nestačil jsem zírat, jak šeredně jsem se spletl. 60% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (33)

  • Při rozhovoru v garáži R.J. (J.W. Fails) Jasonovi (Kurt McKinney) říká, že má pár kamarádů, kteří dělají karate asi dva roky a jeden už má dokonce černý pás. Není možné takto rychle získat černý pás. (Nathaniell)
  • Při scéně, kdy Jasonův (Kurt McKinney) otec vystupuje z vozu se sádrou, má na sobě tak úzké rifle, že by je přes sádru v životě nepřetáhl. (Nathaniell)
  • Jason Stillwell (Kurt McKinney) kope do pytlů s pískem, přičemž je vidět, že ten, který se vysype, je naříznutý. (Armin82)

Reklama

Reklama