Reklama

Reklama

Karate tiger 1: Neustupuj, nevzdávej se

  • USA No Retreat, No Surrender (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason Stillwell, syn majitele karate školy, je velkým fanouškem Bruce Leeho, sám však ale moc dobře bojovat neumí. Všechno se změní, když se mu jedné noci zjeví duch Bruce Leeho a začne ho trénovat. Jason se naučí ubránit nejen sebe, ale i své nové přátele ze Seattlu a svého otce, za jehož školu ve finále bojuje proti smrtelně nebezpečnému ruskému bojovníkovi Ivanovi (Jean-Claude van Damme). (Fary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

McLushi 

všechny recenze uživatele

Pro mě báječné nostalgické dílo, ve kterém Jean-Claude Van Damme ve své vedlejší záporné roli převyšuje zbytek málo zajímavých herců včetně postavy ''Bruce Leea", který by skutečnému Bruci Leeovi nesahal ani po paty co se týče bojového umění , ale i vzhledová podoba je mezi nimi nulová. Tento snímek mě ale pořád skvěle baví a rád si ho pouštím. 90% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Karate Tiger I. je jednoducho legenda, jeden z prvých filmov, čo som videl na videu a pekná spomienka na časy dávno minulé. Van Damme v úlohe drsného, namysleného a afektovaného záporáka má ešte celú kariéru pred sebou. Dejová linka je síce strašne prostá, ale aj tak tu ide hlavne o ten ring :). Bavilo ma to vtedy, baví ma to aj dnes. 70/100 ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jean-Claude Van Damme zde zcela dominuje a role záporáka mu nevýslovně sluší. Díky němu to nebylo celé jen tak zbůhdarma přeslazené a story o mladíkovi, kterému chybělo porozumění a cvičil ho duch Leeho. Akční pasáže ušly, závěrečný souboj je třešničkou na dortu, ale prostřední pasáž místy zaváněla nudou. I tak jsem však tento film viděl již několikrát a to hlavně kvůli jeho největší hvězdě. I zde však platí pravidlo o příživnictví, protože až nedávno jsem zjistil – kolik bylo ještě natočených zbytečných pokračování – já měl dodnes dojem, že byli jen tři díly a nestačil jsem zírat, jak šeredně jsem se spletl. 60% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Takže asi takhle, na filmu jsem nevyrůstal, ani jsem ho neznal, poté co jsem ho ale shlédl mám chuť na další díly, ale raději je vynechám. Bojím se že mi zhnusí jedničku. Jednička je taková zábavná blbina se skvělýma bojovýma scénama. Je to typické béčko takže žádní herci, špatný scénář, ale zábava maximální. A Van Damme byl naprosto dokonalej. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Napodobitel Bruce Leeho mu není moc podobný,ale to se ještě dá přehlídnout. Film si buduje skvělou atmosféru,trénik v osamoceném domě,boje jsou tam,kde mají být a to nejlepší zůstává na konci. Skvělé tréninkové metody,Van Damme dokáže hrát záporáky stejně jako Arnold Terminátora,přesvědčivě. Van Damme je lhostejný,nemilosrdný k ostatním bojovníkům,drzý a arogantní. Mohl se ještě blesjknout uprostřed filmu při nějakém tréninku nebo,když na ukázku rozdrtí nějakého soupeře v ringu. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (33)

  • V úvodu filmu, kdy Ivan (Jean Claude Van Damme) napadne Jasonova (Kurt McKinney) otce, odlétne otec po poslední otočce ke stěně telocvičny. Hned v dalším záběru je však od stěny poměrně daleko. (Armin82)
  • Jason Stillwell (Kurt McKinney) kope do pytlů s pískem, přičemž je vidět, že ten, který se vysype, je naříznutý. (Armin82)
  • Na večírku se Jason (Kurt McKinney) baví s Deanem (Dale Jacoby) a Scott (Kent Lipham) Jasona pocáká punčem. V dalším záběru je vidět, jak se Dean už otáčí a je na na odchodu, ale v dalším záběru stojí opět přímo naproti Jasonovi a až poté odchází. (Armin82)

Reklama

Reklama