Reklama

Reklama

Kickboxer

Trailer 2

Na počátku celého příběhu je mistrovství USA v kickboxu, které koná v Long Beach v Kalifornii. Jedním z favoritů je sebevědomý Eric Sloan, který sráží své soupeře k zemi jako na běžícím pásu. To vše za jásotu diváků a pod obdivným pohledem svého skromného bratra Kurta, pro kterého je Eric velkým vzorem. Když je Eric vyhlášen mistrem světa v kickboxu, rozhodne se vyhrané peníze věnovat na cestu do Thajska, kolébky tohoto bojového umění, kde vyzve na souboj tamějšího mistra - obávaného Tong Poa. Atmosféra zápasu v Thajsku je však úplně jiná než sportovní vášeň na mistrovství v Long Beach. Rozvášněné obecenstvo si žádá krev a Tong Po jim ji hodlá dopřát. S výrazem zabijáka vstoupí do ringu a nejenže několika strašlivými údery srazí Erica k zemi, ale zcela zbytečně a nesportovně ho na celý život zmrzačí. Bezmocný Kurt přísahá, že svého bratra pomstí. Seznámí se se starším thajským zápasníkem a znalcem nejnáročnějšího ze všech stylů kickboxu Xianem Chowem. Přesvědčí ho, aby se stal jeho učitelem a pod jeho vedením pak podstoupí neuvěřitelně tvrdý a bolestivý výcvik. Postupně, po zdolání všech fyzicky i psychicky extrémně obtížných zkoušek se z mladého muže stává skutečný mistr kickboxu, mistr, který se může odvážit vyzvat na souboj zabijáka Tong Poa. V thajském ringu začíná další souboj, tentokrát zcela zjevně souboj na život a na smrt. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (363)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Scénářem velice slaboduchý film, přestože hlavní síla hrdiny má být v jeho duši. Přímočarý a jednoduchý příběh o spravedlivém mstiteli, jehož konec víte od začátku. Líbil se mi trénink (tedy až na opileckou vložku), velice se mi nelíbil závěrečný souboj (klasické zmrtvýchvstání), ale jinak ničím výjimečný film. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Mám rád akční filmy, ve kterých je hlavním motivem pomsta. Člověk se pak na konci cítí tak nějak spokojeně, když ti oškliví padouši dostanou nakopáno. Tady je jeden z těch úplně nejodpornějších, takže se po velkém finále ve staré hrobce dostaví doslova příjemný pocit uspokojení. Jó, to byly časy - Jinolice, letní kino a v něm Kickboxer. Top 3 Van Damme! ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zažehnutí silného motivu pomsty, tvrdý trénink v džungli, při kterém vaše třísla poznají středověk a finální zúčtování přinášející chuť na gumové medvídky. Fred Astaire karate nebyl ve svých začátcích směšný jako nyní a není se co divit, když dokázal bez mrknutí oka svým vycvičeným belgickým přirozením ztlumit i padající kokosový ořech. Úsměvná klasika nesčetněkrát tam a zpět přetočeného VHS pásku s akčním filmem hýčkaného přelomu 80. a 90. let.. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Kickboxer patří mezi nejslavnější Van Dammeovi filmy, a tak nějak předznamenává jeho následující kariéru, které se málokdy podařilo vybočit z mantinelů podprůměrné podívané. Jsou tu naprosto otřesné herecké výkony (ano, o ty tu sice nejde, ale...), špatně napsané postavy i příběh a nesympatický Van Damme v hlavní roli. To jediné, co v tomto filmu stojí za zmínku je kultovní záporák Tong Po, který svým robotickým kopáním do sloupu, švihání dlouhým copem a v neposlední řadě ďábelským asijským vzhledem dokázal přežít závěrečné titulky a postavit se v humornější reinkarnaci samotnému Topperu Harleymu ve Žhavých výstřelech 2. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Tyhle filmy už jsou dávno pasé a i kdyby nebyly, na to, jak je to vydáváno za film o bojovém umění, jsem si moc bojů neužil. Na začátku a na konci, když to mám nějak shrnout. Mezitím je jen otřesně natočená slátanina slabomyslného charakteru s nepříliš dobře hrajícím Van Dammem. Než dojde na avizované závěrečné střetnutí s obávaným Tong Poaem, je nutno se prokousat nezáživným dějem o ničem a pak až na zúčtování dojde, je předem jasné, jak skončí. Van Damme má sice svaly napnuté jak struny na harfě a je v nejlepší kondici (když se zrovna nepokouší hrát), ale přiblblému filmu ani na tu jednu hvězdičku nepomohl. 0% ()

Galerie (104)

Zajímavosti (30)

  • Film bol kasovým trhákom, keď si zarobil 18,5 násobok oproti rozpočtu. (Arsenal83)
  • Dennis Alexio, ktorý hral Erika Sloana, je držiteľom niekoľkých titulov. (rador)

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Reklama

Reklama