Reklama

Reklama

Karate tiger 4: Král kickboxerů

  • Hongkong Tai quan wang (více)

Obsahy(1)

Pred desiatimi rokmi v thajskom Bangkoku zákerne zavraždil amerického šampióna v kickboxingu Seana Donahue miestny gangster Khan. Vtedy 14-ročného Jaka, Seanovho brata, fyzicky i psychicky zastrašovali. Dnes pôsobí Jake ako policajt-vyšetrovateľ v New Yorku, kde napriek častému nebezpečenstvu sa neustále zaoberá myšlienkou na pomstu bratovej smrti. Nádej svitne, keď ho jeho predstavený, kapitán O'Day, pošle kvůli jednému prípadu práve do Thajska. Mladý policajt vsadí všetko na jednú kartu. Zistí, že Khan, ktorého hľadá, vystupuje ako "zabijácky šampión", čo je označenie pre hviezdu zvláštneho druhu tamojších filmov. Bojuje sa v nich pred kamerou naostro. Jake sa v inkognite angažuje ako herec, aby sa v záverečnom boji stretol práve s brutálnym Khanom. Kto sa stane "kráľom kickboxerov"...? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (86)

montel 

všechny recenze uživatele

Sean Donahue (Michael Depasquale Jr.) je mistrem v kickboxu a dokáže to i v Bangkoku, kde získá mistrovský pás. Po vyhraném zápase odjíždí se svým bratrem Jakem (Loren Avedon) v taxíku, když jej přepadne banda vedená nemilosrdným Khanem (Billy Blanks), který Seana usmrtí velmi zákeřnými kopy. O deset let později je Jake vyníkajícím tajným agentem v New Yorku. Jeho šéf jej proto vyšle do Bangkoku na utajenou misi, kde má proniknou do nebezpečného gangu, který natáčí zápasy, při kterých dochází k záměrnému usmrcení bojovníka. Jake se do tohoto utkání angažuje a jeho protivníkem nebude nikdo jiný než Khan...Další ze série Karate tygrů, opět s Lorenem Avedonem, který už mě v tomto díle opravdu štval a jeho výkon je zde nejslabší. Všechno zachraňuje vyníkající Billy Blanks, ze kterého jde opravdu strach. Hold záporné role mu sedí. Mužské oko také jistě potěší nádherná Sherrie Rose. 60% ()

RetroMan 

všechny recenze uživatele

Vlastně průměrný akční martial art film obohacený o xicht (mo)mentálně narušenýho Billyho "Tae-Bo" Blankse a vynikajícího Keithe Cooka v roli mistra Pranga. Ve své době jedno z nejlepších bojových vystoupení v kleci. Dublérů ubylo a tak výborně sestříhané akční souboje se vidí málokdy. Film, kde je důležitá akce a žádný zbytečný žvatlání (např. s Molly). Mimochodem i zajímavý námět ohledně natáčení snuff filmů. Takže ÜBUNG MACHT DEN MEISTER - výborná věc. Proto musím dát za 4*. P.S. Jen těch některých nesmyslných triků bylo škoda (jen tak pro zasmání). ()

Reklama

Luk80 

všechny recenze uživatele

Nejlepší díl celých Karate tygrů a zároveň the best role Lorena Avedona.Ten tady hraje pohodovým komediálním stylem, ovšem do jisté míry a doby.Nahrává mu k tomu příjemně trefná hudba. Když se znovu setkává přes TV se zabijákem Khanem, tak končí veškerá sranda. Loren Avedon by byl brutálně skvělý polda v Kung Fury, hehe.Každopádně Billy Blanks a jeho vizáš je legendární a dodneška z něho jde krutý pocit. Poslední boj v kleci je jednou ze základních scén společnosti Intersonic. Nesmíme zapomenout na opičku mistra Pranga ! ()

Rozinek12 

všechny recenze uživatele

Boží film mého mládí, na kazetě jsem to měla společně s Demolition Manem. Loren tady bojuje proti šílenému Billymu Blanksovi, chce pomstít svého mrtvého bratra. Budete se smát, ale z Blankse sem měla noční můry :-)) Moje sympatie získal spíš než Loren, Keith Cooke, jehož věčně ožralý mistr bojových umění byl neodolatelný. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Spolu z dvojkou a trojkou to patří do vrcholu série Karate tiger. Avedon v životní formě. Proti němu neskutečně zlý a drsný Blanks (i když nechápu jak může být černoch mistrem Thajska, ale to je jenom detail) parádně brutální souboje, realistický Avedonův trénink a zajímavej námět o tom jak se točí fakt reálný filmy ve kterých se doopravdy chcípá. Samozřejmně, že finále v kleci je pak vrcholným zakončením toho všeho. Takže dvojku a trojku mám o něco radši, ale i tohle je pecka díl.70% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Lorenu Avedonovi nejsou bojové sporty cizí. Má 5. stupeň černého pásu v Tae Kwon Du a 8. stupeň černého pásu v Hap Ki Do. (Rodimus)
  • Inšpiráciou pre záverečný súboj bola arkádová hra "Final Fight" a dokonca boli použité niektoré zvukové efekty z hry. (Cashville)

Reklama

Reklama