Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou dobrodružně akčního příběhu je mladý newyorský muž Christopher Dubois, který s přáteli okrade místního mafiána a na útěku před jeho zabijáky se omylem ocitne na palubě lodi pašeráků zbraní. Ti se ho chtějí zbavit, ale před smrtí v zubech žraloků ho zachrání útok pirátů vedených elegantním lupičem Dobbsem. Chris se k pirátům přidá spolu s nimi pokračuje v cestě v naději, že se dostane zpět do New Yorku. Dobbds ho však vysadí na siamském ostrově, kde prodá svůj lup starému zákazníkovi, mistrovi bojových umění Khaovi. Ten si všimne jeho dovednosti, pokud jde o bojová umění a zařadí ho mezi své svěřence. O půl roku později se Chris opět setká s Dobbsem a požádá ho, aby mu pomohl dostat se do tibetského kláštera, kde se má konat velký turnaj v bojovém umění. Sjíždí se na něj zápasníci celého světa a hlavní cenou má být velká socha draka, celá z ryzího zlata. Dobbs souhlasí, ale protože nevěří v Chrisovo vítězství, vmyslí si vlastní plán, jak se zlaté sošky zmocnit. A zatímco on připravuje drzou loupež, Chris Dubois se řadou soubojů propracovává do finálového střetnutí, kde na něj čeká brutální zabiják, mongolský válečník Khan. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

Seejey8 

všechny recenze uživatele

Pro mě další z nepovedených filmu Van Damma - bohužel. Akční scény laciné,, příběh bez jakéhokoliv nápadu, nebo zvratu. Celž film je připitomělý.... Při posledním souboji (vlastně ve všech) mě minuly emoze jakéhokoli druhu. Pro mě ztráta času. 2 hvězdy za Van Damma jako mého oblíbence a za začátek filmu ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Jako kluk jsem Souboj cti žral jako prase! Prostě dvojka Krvavýho sportu jak vyšitá! Van Damme v životní formě, lacinej, i když aspoň nějakej příběh a k tomu jeden zákeřnej "mongol", kterej každýho prasí, masí, liská a drtí, jako by se nechumelilo! Trochu za zmínku stojí i herecká vsuvka v té době celkem váženýho Rogera Moora, za což mu určitě JC mohl ještě donedávna líbat ruce/nohy! Stopro to filmu pomohlo. Nicméně si chci někdy snad v nejbližší době The Quest zoapakovat, i přes to, že tuším jak to asi dopadne... Snad přijde i paní nostalgie a vrátí mě nějakej rok zpět, kdy jsem veřil v sílu JC a na hrdiny!!! Za dětskou vášeň 75% ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Další trapný z karate filmů Van Damma, hlavně úvodní scény v roli kašpárka jsou opravdu ubohé. Sice pak už je to klasický soubojový film a Jean-Claude vypadá dobře, ale i tak to nenapraví špatný dojem a pocit z další promarněné šance. Je to film z doby, kdy Van Dammovi kopy a rotačky ještě někdo věřil a kdy do sebe nechal mlátit tak dlouho, až vyhrál. Celý film je asi o tom, jak pár sadomasochistů do sebe nechá mlátit polovinu filmu a Van Damme je ten, který nejvíc schytá, ale také nejvíc vydrží, nejvíc koulí očima a vždy zvítězí. Ačkoliv je Jean-Claude podepsán i pod režií, ta rozhodně nepatří k té nejlepší a ani bojové scény nejsou vyšperkované žádným skvělým filmařským uměním. Jde o standartní bojový film jakoby z 80. let. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Questy životní i pracovní mám od srdce rád, ale ten Žánklódův mě svou exkluzivní naivitou alespoň srdečně rozesmál. Již úvodní scéna svou fatální snahou o epický přesah celého dílka nastaví neústupný rohlík na tváři diváka, a přestože Žán tentokrát i režíroval, respektive i díky tomu jedno velké turnajové klišé nebere konce a komické je to díky simpletonovskému pojetí také dostatečně. Na zasmání óká, ale víc v tom prosím nehledejme. 20% ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Zápletka v podstatě představuje jenom vatu nezbytnou pro předvedení AKCE. Dobře ... to beru. Jenomže tady prostě schází to nejdůležitější: Přímý a nekompromisní tah na branku, který by mě nenechal přemýšlet nad lehkou demencí dějové linie. Výsledek je upocený a nemotorný ... jako když si okresní přebor hraje na Ligu mistrů - a nic na tom nemění fakt, že za USA kope charismatický Belgičan se smutnýma očima. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (12)

  • Jean-Claude Van Damme v tomto filmu debutoval jako režisér. (Pumiiix)
  • Natáčení filmu bylo ohroženo nedostatkem finančních prostředků a mnoho členů štábu bylo požádáno, aby pracovali zadarmo, jinak by se natáčení nestihlo do stanoveného termínu. Producenti nakonec potřebné finance získali na nátlak štábu, který vyhrožoval stávkou. (HellFire)
  • Roger Moore natáčení filmu protrpěl, a proto odmítl nabídku producenta Moshe Diamanta zúčastnit se natáčení dalších snímků z jeho produkce. Současně se nechal slyšet, že film považuje za svůj nejneoblíbenější, v němž si zahrál. (HellFire)

Reklama

Reklama