Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Město Seattle je ohromeno sérií vražd, ale pachatel stále uniká. Detektiv Jake Riley se snaží případ vyřešit, ale neúspěch ho znechucuje a chce odejít od policie. Jednoho dne nečekaně odhalí šokující tajemství - vrahem je jistý Garrotte, se kterým má konflikt z minulosti, a ten se chce pomstít tak, že zabije jeho matku. Jake požádá o pomoc tajnou vládní organizaci, která ze vzorků DNA vraha vyklonuje Garrottova geneticky dokonalého dvojníka - replikanta. Jake chce proniknout do mysli vraha a i když je replikant zatím mentálně na úrovni dítěte, fyzicky je plně vyvinutý a nebezpečný, protože s DNA vraha může zlo kdykoliv vybouchnout. V závodě s časem a vyvíjejícím se replikantem musí Jake zneškodnit zabijáka dříve, než bude pozdě - jinak může čelit dvojité hrozbě! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (159)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Banda tatarů tady - i když, co lze očekávat. Pro mě je Replikant přinejmenším zábavný film. Dějově je to taková napůl slátanina - vytvořit klon pro dopadení skoro až nepřemožitelného zločince? No... Dobrá. Samotný záporák má dokonce i nějaký ten motiv. Vždycky mě hlavně pobaví zasazení akčních scén, které je občas tak absurdní, až se člověk zasměje. Mám zkrátka tenhle film rád. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Hodný Van Damme proti zlému Van Dammovi. Od jisté doby nestačí Jean Claudovi hrát jen jednu roli ve filmu, ale musí mít nejméně dvě. I když zrovna v Replikantovi se mu to docela podařili -- Hodný Van Damme je tak hodný, až z toho bolí u srdce jak se tváří (ano opravdu, tváří) - a zlý Van Damme je zase tak zlý, že mu není rovno :) Ale teď vážně, scény, kde "replikant" trénuje cviky dle videa, a na to kolik Jean Claudovi je, jsou obdivuhodné. Jen by si zasloužil lepší scénáře... ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Všiml jsem si toho už před nějakou dobou, že téměř všechny americký filmy, které jsou akční a jejichž akčnost je dosažena nějakým bojovým uměním, jsou většinou propadáky. Nevím, jestli bojová umění mají tak špatný vliv na filmy, nebo je to tím, že scénáristi filmů s tematikou bojového umění zapatlávají své výkladní skříně pomocí soubojů nebo prostě tím, že režiséři neznají žádnej novej přístup a tak opakují staré archetypy. Možností je víc a lze o tom polemizovat až do rána. Co se týká filmu, není to tak hrozný (tedy v porovnání ostatních jeho filmů). Sice jak už jsem psal výš, scénárista zaplnil svý okna soubojema, ale není to tu tak moc přehnaný. Záporák je hodně zápornej, hlavně v posledních minutách filmu. Není vyjímkou, že smete vozíčkáře, zmlátí ženskou, vyrve staříkovi kapačku, aby s ní mohl švihnout poldu. Klaďas jeho klon je opravdu hodnej a občas jsem se až neubránil úsměvu, jak to ten Van Damme hrál. To mu opravdu šlo. Michael Rooker je celkem v pohodě, i když v trochu vypjatějších scénách mi přišlo, že hodně přehrává. A to hlavně když má být opravdu velkej zmetek nebo zase když má být opravdu hodnej (když málem J-C vyznává lásku). A jinak vlastně na tom filmu nic co by stálo za zmínku není, kromě ještě "zajímavýho" nápadu s genetickou pamětí a telepatií klonů (možná je to součást kampaně proti klonování, protože kdyby měli kloni mít telepatický schopnosti, žádnej by se nedožil svých prvních narozenin). ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 3/10 Děj 3/10 Hudba 4/10 Efekty 5/10/// +asi to, že si to už ze včerejška nepamatuji -asi všechno ostatní/// Hlavní padouch je dlouhovlasý Van Damme, který toho moc nenamluví. Hlavní hradina je neznámej polda v důchodu. Jeho pomocník je retardovaný Van Damme, který toho moc nenamluví. Ne opravdu to není dobrý film./// Celkem 35%/// ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak ona je to spíš černá komedie, než akční film. Žel s poslabším dějem a nějakou tou vatou, ale některé vtípky vyplývající z neznalosti světa replikantem, nebo osobní setkání těch dvou jsou leckdy hodně vtipná - nejde o žádný ha ha humor, ale takový jemnější subtilní, a mně se velmi líbil, měl jsem úsměv na tváři. A navzdory celé té temnotě příběhu mi konec přišel prostě příjemný, jak se vrátí víme kam. Jinak van Damme dokládá, že umí hrát - jako roli Hamleta bych mu samozřejmě nesvěřil, leda by šlo o parodii, kde všechny zkope, aby našel vraha svého otce, a Ofélie přestane chtít jít do kláštera, jak uvidí jeho svaly -, ale obě postavy odlišil velmi dobře, ten záporák mu šel naprosto skvěle - a blbeček pak taky. Což nebývá jen tak uhrát podobně rozdílné polohy. Navíc v Rookerovi má skvělého parťáka, který je přesně ten typ drsného poldy, jaký se přesně sem hodí. Sice dám jen objektivní tři hvězdy, ale rád se někdy zas podívám a pobavím znovu. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama