Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Již sedmý měsíc trvá krutá občanská válka ve východoasijském Shadaloo. Psychopatický diktátor generál Bison kromě světovládných ambicí rád nepohodlným lidem láme vaz, a když jde do tuhého, dokáže své bojové umění podepřít i vražednými dávkami supravodivého magnetismu. Velitel místních jednotek Sjednocených národů plukovník William F. Guile má 72 hodin na to, aby se pokusil o nemožné. Infiltrovat shadalooské podsvětí (tvrdě koučované jednookým bossem a dodavatelem zbraní pro Bisonovu armádu Viktorem Sagatem), proniknout do tajné Bisonovy pevnosti, odkud chce ovládnout svět, zlikvidovat patologického tyrana v jeho doupěti a osvobodit desítky rukojmí, čímž uštří nerozhodným Sjednoceným národům mnoho starostí a nezanedbatelných dvacet miliard dolarů výkupného. Kromě správně nažhavených modrých přileb mu pomáhají dva "streetfighterové" Ken Masters a Ryu Hoshi a snaživá novinářka Chun-li, poháněná touhou po pomstě a snahou získat od sympaťáka Guilea exkluzivní interview. A tak, zatímco Bison sní o svém megaměstě Bizonopolis a ve své genetické laboratoři předělává bezmocného zajatce na vražedné monstrum, řítí se na bojových superčlunech k jeho ochrannému minovému poli ke všemu odhodlaný výsadek, v čele s plukovníkem Guilem. Akční filmové zpracování nejúspěšnější bojové videohry všech dob, kterou mohou stejně intenzivně prožívat její skalní vyznavač i ti, kteří v ní s Van Dammem budou bojovat poprvé. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (246)

Expendable 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat že jsem tento film stáhl pouze proto, že v něm hraje Jean-Claude Van Damme.Je to vskutku nejhorší film co jsem s ním kdy viděl ale nemůžu dát odpad.Přeci jenom to bylo tak hloupé až jsem se i rozesmál, třeba rozhovor mezi Van Dammem a tím s tou páskou přes oko- "Tohle je moje město" a Van Damme na to "Ber mě jako exekutora, tady jsi skončil"A navíc films mojí oblíbenou zpěvačkou Kylie Minogue a oblíbeným hercem Jean_Claudem Van Dammem si odpad nezaslouží,2 body za herce. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Filmové béčko jak vyšité - bez pochyby. Van Dammova první z hodně trapných rolí - bez pochyby. Akce směšná až trapná - bez pochyby. Hodně výbuchů, hlášek, vtipných momentů - bez pochyby. Tento film je něčím mezi příšerným zpracováním slušné staré bojové hry a praštěnou komedií s akčním hrdinou, charakterním hercem a krásnou zpěvačkou. Jako Van Dammův fanoušek jsem si film dokonale užil, mnoho scén je snad i nechtěně velmi vtipných, pár je jich vyloženě trapných. Přesto hodnotím jako průměr průměrů. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Van Damme je rozjetý jako parniválec a 101 kasovních miliónů z Timecopa mu našeptává do ucha, že si může dovolit naprosto vše. Takže tady máme POKUS o herní adaptaci. V roce 2017 už dávno víme, že ani o 23 let později po Street Fighterovi jsme kloudnou zfilmovanou počítačovou hru na plátnech neviděli. Street Figter ve své době byl těžká sračka a dneska už je jen sračka. Skoro přemýšlím jestli Agent WC40 s Leslie Nielsenem parodoval tohle nebo Figter parodoval Agenta. Ty filmy jsou si totiž svým finále neskutečně podobné. Raula Juliu jsem nikdy neobdivoval a pokud někoho napadlo postavit jej jako záporáka proti Van Dammovi, tak to považuju za hodně bláznivý nápad. Divák se prakticky okamžitě mohl rozloučit s nějakou choreografií soubojů. U spousty filmů bych dokázal napsat. Akce stojí za prd, ale máme zde ucházející děj. Tohle ovšem nemohu tak zcela říci. Dějem nemůžu nazvat něco co vypotilo 5leté dítě. Jediné plus filmu beru v tom, že určitě při jeho natáčení panovala skvělá nálada a snímek ani sám sebe nebere vůbec vážně. Snímek sice vytáhne z diváků 99 mega, ty to ovšem, podobně jako mě, ovlivní a na příští VanDammovku už nebudou stát fronty u pokladen. Pojedeme tedy z kopce. 35% ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Tuhle "vandamovku" jsem viděl naposledy jako malej pinčlík a byla opravdu skvělá a zábavná! JCVD byl sekáč a modrej baretek spolu s modrým mundurem a našitou americkou vlaječkou mu padl parádně a Kylie vedle něj vypadala jako drsoň číslo dvě. Bison byl tupej diktátor a i mě se nelíbil už od pohledu. Do dneška jsem rád, že mu Jean nakopal prdel a po pravdě říkám, že to kopání prdele si zanechám už jen ve vzpomínkách. Tenkrát mě to na 30 procent a skoro černej filmek rozhodně nepřipadalo a já si ho zachovám takovej, jakej byl kdysi... 55% ()

zputnik odpad!

všechny recenze uživatele

Ed Wood není mrtev. Ed Wood žije... a nejen to; má se čile k světu. Minimálně to tak aspoň vypadá. Například: v roce 1994 se buď samotný Ed Wood nebo jeho "převtělená podstata" ;o) podepsala pod takový majstrštyk jakým bezesporu je STREET FIGHTER: POSLEDNÍ BOJ. Co k filmu dodat? Nic, toto se musí vidět. Ve filmu to z 99% času vypadá, že tam všichni jedou z posledních sil - herci, režisér, filmový štáb a další. Jen snad ten hudební skladatel se snažil, ale bohužel mu to nevyšlo (viz komentář VanToma). ;o) Shrnuto a podtrženo: Pokud Vám není líto 102 minut... a máte občas "zvrácenou radost" ze sledování takových bezduchostí, tak do tohoto POSLEDNÍHO BOJE určitě jděte. Zjistíte, že pokud za tímto filmem přece jen nestojí sám Ed Wood, pak má velmi "šikovné" následovníky. ;o) ()

Galerie (54)

Zajímavosti (17)

  • Zlatá socha v obchodnom salóne Sagat (dáma ležiaca na boku) je zhodná s tou, ktorú možno vidieť na pozadí vo videohre. (m.a.t.o.)
  • VHS verze má potitulkovou scénu (nebyla v kino verzi), ve které počítač získá alternativní energii ze solárního panelu a poté vyvolá vzkříšení generála M. Bisona. Generálovi se pak na displeji zobrazí vyskakovací okno jako ve videohře „World Domination“ – „Replay“ neboli „Znovu sehrát nadvládu nad světem“. (Eldrick)
  • Z celkového rozpočtu 35 milionů amerických dolarů si Van Damme odnesl nejvyšší oficiálně známý honorář, a to 8 milionů. (Eldrick)

Reklama

Reklama