Reklama

Reklama

Přežili jsme Ardeny

  • USA Saints and Soldiers (více)
Trailer

V polovině prosince roku 1944 se Hitlerova armáda chystá na bleskovou válku u Ardenského lesa a hrozivou zimní ofenzívu známou dnes jako bitva o výběžek. Desátník Nathan Greer a jeho přítel Gordon Gunderson se octnou v pasti spolu s více než stovkou amerických vojáků na zasněženém poli. Střelba Němců vnese paniku a zmatek do jejich řad. Greerovi, Gundersonovi a hrstce dalších mužů se podaří uniknout před masakrem do blízkého lesa. Bez jídla a zbraní se vydávají do nemilosrdné zimy a pokouší se dostat zpátky na spojenecké území. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $780,000Tržby USA $1,310,470Tržby Celosvetovo $-║ Za ten mini rozpočet slušná práca na vojnový film ale dej je nechutne plochý a celkovo to má bližšie úrovňou k televíznej produkcii než k nejakému dramatickému veľkofilmu o vojne. /20%/ ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Skupina amerických vojáku je zajata fašistickými vojáky, a připravují se na nejhorší. Jednomu z nich rupnou nervy, a pokusí se zdrhnout, čímž vyvolá paniku a v nastalém chaosu se podaří čtyřem z nich utéct. Ostatní jsou pobiti. K našim čtyřem hrdinům se přidává ještě britský výsadkář, a společně musí proniknout skrz německou frontu zpátky k "našim" a předat důležité informace o pohybu německých vojsk.... Trochu netradiční válečný film, kde se víc než střílí povídá, filozofuje (a vzhledem k počtu vojáků i schovává a utíká). Film neoplývá žádnými hvězdnými jmény, ale všichni herci podávají nadstandardní herecké výkony (i když to je možná způsobeno pojetím filmu).... Jen víc takových ... ()

Reklama

Douglas 

všechny recenze uživatele

Přežili jsme Ardény je takový válečný Stalker. Na začátku uteče parta amerických vojáků Němcům a většinu filmu jde po lese, občas se zastaví, zafilosofuje, zavzpomíná nebo někdo řekne nějakou historku z dětství, aby se chlapi víc poznali. A pak zase jdou a jdou... je jim zima, mají hlad... a jdou. Kamera je sleduje v dlouhých záběrech, pořád sněží, barvy jsou umělecky vyblité a oni pořád jdou. Když náhodou promluví, aby ze sebe vysypali nějaké moudro, jejich hlas je přiškrcený, unavený a ospalý, jako by jim před chvílí všem umřeli babička, dědeček, maminka, tatínek i milovaný křeček Puffy, občas mají nějaké ty vidiny. V rukou jiného režiséra a v podání jiných herců by to mohl být docela zajímavý film, jenže ten případ nenastal a pomalu plynoucí putování zasněženým lesem je divácky vyčerpávající a hlavně otravné. Toužebně čekáte, až se tam objeví Němci a rozvíří dění na obrazovce prostřelenou hlavou amerického fňukala nebo britského letce (který se k nim přidá). Objeví se na chvíli uprostřed filmu, trochu pozvednou náladu, jenže pak si na ně musíte počkat až do úplného závěru, kde se konečně dostanou ke slovu. Nehodlám ve filmu hledat absurdity, protože mám dojem, že nejabsurdnější je vůbec fakt, jak mohl někdo natočit tak uspávající a prázdný film, ale stejně mě jen ženou a dítětem obydlený dům uprostřed fronty poněkud překvapil. Příjemnou zprávou je, že druhá půlka přece jen odsýpá trošku rychleji než první, ubude uměleckých záběrů lesa a trpících poutníků v zeleném, ale začne se konečně něco dít. Je paradoxní, že ačkoli se film zoufale snaží, aby jste se do postav vcítili a záleželo vám na nich, až do závěrečných titulků se vinou mdlých hereckých výkonů dost obtížně orientuje, kdo je vlastně kdo. A pokud se tak děje po hodině a půl přehlídky posmutnělých obličejů a tragických historek, je někde něco špatně... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Sklamal ma vizuál i forma. Vizuálna stránka strašná, neviem čo to bol za čiernobiely štýl, ale ťahal oči. Forma mola viac menej diskusná, veľa dialógov, málo akcie. V podstate sa tu nič veľké neudeje, človek ani nemá pocit, že by šlo o kľúčovú bitku druhej svetovej vojny. V dokumentárnom filme sa dozviem oveľa viac. A v ňom budem mať aj lepší a autentický obraz. ()

kowalski 

všechny recenze uživatele

Vojáci hodně pospíchají aby předehnali tankovou divizi ale ujdou vždy deset metrů a pak sedí a kecají a pronášejí takové ty klišé věty z válečných filmů: "co tady vůbec děláme? - To je šílené" Nejvíc mě rozesmála scéna, kdy němci přijedou k jejich úkrytu transportérem - amíci je zastřelí a když chtějí tím transportérem odjet tak už v něm není palivo :))) Už od začátku filmu bylo jasné, že hlavní zamlklý hrdina zemře. A taky jo... hodně nudný... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (24)

  • Když Gould (Alexander Polinsky) vytahuje Oberona (Kirby Heyborne), který se topí, nemá Oberon knírek. Když ale povídal Kendrickovi, že ho to mrzí, tak ho měl. (Gordy34)
  • Nathan (Corbin Allred) je přezdívaný jako Deacon. Deacon je odvozeno z řeckého slova „diakonos“, což znamená ministr. (Gordy34)
  • V jednom ze záběrů lze na okamžik spatřit německý těžký tank Tiger II, který měl v ofenzívě v Ardenách pomoci Němcům vyhrát. Pro nedostatek paliva však tento záměr nevyšel. (R3d_F0x)

Reklama

Reklama