Reklama

Reklama

Dramatický příběh lásky se odehrává v 16. století v Benátkách. Veronica a Marco se do sebe bláznivě zamilují, Marco je však povinen najít si ženu vysokého postavení. Aby si Veronica vydobyla vliv a bohatství, rozhodne se stát kurtizánou. Netuší však, že její rozhodnutí jí přinese nejen velkou lásku, ale také zoufalství a bezmoc. (TV Nova)

(více)

Recenze (155)

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Tento film môžem bez okolkov nazvať mydlovou operou, avšak s dejom, ktorý ma upútal tak, že som proste musela vidieť, ako to všetko skončí. Nie, že by to bol koniec ľahko uveriteľný a realistický. Vlastne to bol koniec priam rozprávkový, ako stvorený pre fanynky červenej knihovne a do tohto klubu ja nezapadám. Takže navzdory tomu, že ma príbeh upútal a výprava bola priam magická, nedostanem zo seba viac, ako 3*. ()

lareinna 

všechny recenze uživatele

Kurtizána v 16. storočí mala vyššie postavenie v spoločnosti v princípe vďaka mužom, ktorí vládli, dovolili jej vzdelávať sa, čítať, mať viac slobody a pohybovať sa tam, kde ich manželky nemohli. Takúto zaujímavú politiku vedia vymyslieť len muži :-) pre mužov. Ale tieto ženy „chodili po tenkom ľade“. Ako povedala Veronica Franco svojej priateľke ...„Moje klec je možná větší než ta tvoje, ale je to klec...“ Zaujímavý film, ktorý rozpráva o živote mladej Veroniky a o živote v Benátkach pred cca 450 rokmi. Aby získala postavenie, viac peňazí a muža, do ktorého bola zamilovaná, ale odmietol si ju vziať kvôli venu, počúvla radu matky a stala sa kurtizánou. Podarilo sa jej to, ale smrť k nej mala bližšie práve preto, kým sa stala. ()

Reklama

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

A překvapivá krása.Nechápu proč si Catherine McCormack pamatuju jen jako podřezanou manželku Statečného skotského buřiče,když umí takhle kouzlit.Ani nevím kdy sem naposled viděl tak úchvatný ženský herecký výkon.Mamča ji naučila moc dobře rozdávat rozkoš (a těch rozkošných nemocí co museli tehdá holky rozdávat.Jeden hezčí vřed než druhý).Škoda že kurv..ehm..tizány tady na Domažlické nepobrali trochu jejího šarmu a krásy.To sou hujdy odporné,že bych to ani nepochcal.Obzvlášt' jedna tam je fakt vońavá.Brrr hnus jeden opuchlý.Nechápu,že nechcípne hlady.Rufus Sewell je tu tak sladký,že strčí do kapsy i Jacka ''potápěče'' Dawsona a dalším překvápkem je krásná hudba pro mě neznámého Fentona.Pak je to taky film,při kterém zase člověk dostane chut' pokleknout ve Vatikánu před svatou stolici a obdarovat ji(ho) svou vlastní zcela nesvatou stolicí.Ale jinak je to hrozně příjemná Krása a jenom doporučuji.PS:když už nic jiného,tak skvělý komentář orka vás musí přesvědčit ;DD.Hustě kámo ;). ()

Mortemiss 

všechny recenze uživatele

Mladá kurtizána jejímž posláním je ukojit potřeby mužů. Zpočátku holka, která se nedokázala ani obléct, se za pár minut stala nejvyhledávanější rozkošnicí v Itálii a to nejhorší na tom je, že ji neustále pronásleduje její ex láska s kudrnatými vlasy a pitomým rozjařeným výrazem. K závěru je za své služby prohlášená za čarodějnici, je vidět, že když se v 16st. objevil někdo, komu šla práce od ruky, hned v tom ostatní viděli spojení s ďáblem. ()

Raketka29 

všechny recenze uživatele

Pohled na nejstarší řemeslo mezi krásou Benátek. Film, který téměř u každé ženy musí vzbudit myšlenku,"Co bych já dělala". Rufus je ve své roli tak okouzlující a naprosto "k sežrání" avšak filmařům se povedlo zachytit klasickou společnost a především muže té doby. "Já jsem muž, to že mám manželku a milenku je normální, ale pro ně já musím být ten jediný muž." Musím se přiznat že mi chvílemi bylo jeho manželky i líto. Nu což, film romantický, erotický ale to je asi vše. Napětí a dramat se moc nedočkáte. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Bolognetti (David Gant), ktorý súdi Veronicu (Catherine McCormack) hral podobnú úlohu vo filme Statočné srdce (1995), kde súdil Williama Wallacea (Mel Gibson). Catherine McCormack hrala v tomto filme Gibsonovú manželku. (MikaelSVK)
  • Natáčanie prebiehalo v Ríme, Bracciano, Benátkach a Frascati (Taliansko). (Arsenal83)

Reklama

Reklama