Reklama

Reklama

Dramatický příběh lásky se odehrává v 16. století v Benátkách. Veronica a Marco se do sebe bláznivě zamilují, Marco je však povinen najít si ženu vysokého postavení. Aby si Veronica vydobyla vliv a bohatství, rozhodne se stát kurtizánou. Netuší však, že její rozhodnutí jí přinese nejen velkou lásku, ale také zoufalství a bezmoc. (TV Nova)

(více)

Recenze (155)

NGP 

všechny recenze uživatele

Film vypráví o dávné minulosti Benátek, proslulého města kurtizán. Toto téma je pro mě docela zajímavé, už jenom protože se jedná o historický film. Osobní osudy kurtizány a zároveň básnířky Veroniky jsou spojeny s událostmi té doby. Mělo to podstatu, jakožto popsání tehdejší společnosti a církve. Mělo to zápletku, skvěle to ukázalo divákovi atmosféru tehdejších Benátek. Musím přiznat, že na začátku filmu mi přišla hlavní herečka nehezká, ale pak jsem se přesvědčila, že její talent překonal všechno, a dokáže zahrát tak dobře, že diváka ani neomrzí, že vlastně kurtizány není zas tolik přitažlivá. S herci jsem také spokojená, u filmu jsem se nenudila. Není co dodat =) ()

Tyny 

všechny recenze uživatele

Moje dojmy z filmu jsou smíšené. Na jednu stranu tam jsou tak úžasné scénky, že bych si je mohla pouštět několikrát. Další plus je tam Rufus Sewell, což je prostě nenahraditelný herec. Ale na druhou stranu jsem se občas nudila. Začátek byl skvělý, ale vprostřed filmu jsem se prostě začala nudit a chvilkami to bylo prostě o ničem. Ale přesto je to snímek, na který se nezapomíná, nápaditý děj a celková atmosféra filmu je skvělá. ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Syrový chlad hlubokého středověku ve jménu Inkvizice, zatuchlost a zkostnatělost zdejších obyvatel, na mě dýchla jak dnešní ranní vzduch, takovou to mělo sílu a autentičnost. Historie na mě působí velmi sugestivně, možná víc jak neznámá budoucnost, o to je prožitek silnější, když je obraz podobně precizní. Jako bych tam byla ve stejném čase, na stejném místě. Střet soudobé kultury s dnešním náhledem na svět si dost dobře nedokážu ani představit, i když filmů o návratu do minula i budoucna, je víc než dost. Catherine i Rufus jsou přesným zdrojem "zimomriavky" a pokud bych měla tu možnost, chtěla bych být víc MUŽEM než ženou! ()

zuzinka2 

všechny recenze uživatele

Okouzlující Catherine McCornmack v roli inteligentní benátské kurtizány, která ukouzlí skoro všechny benátské muže, ale miluje jen jednoho. Příběh zní trochu jako klišé, ale film je nádherně, místy vtipně, místy dramaticky zpracován, že si vysoké hodnocení určitě zaslouží. Navíc nádherné Benátky a sympatičtí hrdinové. Je příjemná změna vidět R. Sewella pro změnu v kladné roli. Trochu mě překvapuje, že se C. McCormck, příliš neprosadila (teda alespoň já jsem ji dodnes nezaznamenala), protože zde předvádí výborný výkon. 90% ()

m.krudenc 

všechny recenze uživatele

Nádherný film z Benátek v 16. století. Dokonalí příběh Kurtizány, Inkvizice, Mor a nebeská láska. Tento film pohladí po duši je dokonale zpracován a natočen. Nádherná Catherine McCormack si doslova krade celý film pro sebe, ale nevadí mi to ani trošku. Její strhující kreace nedobrovolné kurtizány je nezapomenutelná. Na diváka spustí doslova smršť emocí a hereckých kreací, lásky, díky kterým se řadí mezi absolutní herecké elity. Výborný film. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Natáčanie prebiehalo v Ríme, Bracciano, Benátkach a Frascati (Taliansko). (Arsenal83)
  • Bolognetti (David Gant), ktorý súdi Veronicu (Catherine McCormack) hral podobnú úlohu vo filme Statočné srdce (1995), kde súdil Williama Wallacea (Mel Gibson). Catherine McCormack hrala v tomto filme Gibsonovú manželku. (MikaelSVK)
  • Skutočná Veronica Franco (Catherine McCormack) mala 6 detí, 3 z nich však zomreli už v detstve. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama