Reklama

Reklama

Dramatický příběh lásky se odehrává v 16. století v Benátkách. Veronica a Marco se do sebe bláznivě zamilují, Marco je však povinen najít si ženu vysokého postavení. Aby si Veronica vydobyla vliv a bohatství, rozhodne se stát kurtizánou. Netuší však, že její rozhodnutí jí přinese nejen velkou lásku, ale také zoufalství a bezmoc. (TV Nova)

(více)

Recenze (155)

m.krudenc 

všechny recenze uživatele

Nádherný film z Benátek v 16. století. Dokonalí příběh Kurtizány, Inkvizice, Mor a nebeská láska. Tento film pohladí po duši je dokonale zpracován a natočen. Nádherná Catherine McCormack si doslova krade celý film pro sebe, ale nevadí mi to ani trošku. Její strhující kreace nedobrovolné kurtizány je nezapomenutelná. Na diváka spustí doslova smršť emocí a hereckých kreací, lásky, díky kterým se řadí mezi absolutní herecké elity. Výborný film. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Přestože tento film o prosté ženě, která raději než "svátost manželskou" zvolila svobodu, kterou teď máme všechny ženy(více méně) působí velice revolučně a zvučně tak se mi hodně líbil. Bylo tam něco málo z historie Itálie. Časy se mění a sama Veronika se vmísila do časů nezdaru kdy se nevyplácí říct naplno svůj názor ale přesto neustoupila a nesklopila uši a šla si tvrdě za svým. Takové jsou podle mě pravé hrdinky, které si zaslouží obdiv! A musím dodat, že v tomto snímku byla Catherine McCormack okouzlivá, Rufus Sewell byl překvapivě skvělý i když ho jinak nemám v lásce a také Naomi Watts si zahrála malou ustrašenou šedou myšku ale vyšplhala se do hvězdných výšin. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nebezpečné kráse se nedají upřít úžasné kostýmy, slušně vykreslená atmosféra doby, ale také chytlavost příběhu kurtizány, která se díky svému "umění" stala velice uznávanou osobou Benátek. Jak už to ale v životě bývá, každá mince má i tu druhou stranu, která dodává tomuto filmu v poslední části správnou dávku napětí. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Naprosto náhodou jsem v nočních (jak jinak) hodinách shlédl překvapivě kvalitní film o životě v Benátkách v 16. století. Vše se točí kolem krásné kurtizány, která dokáže svou krásu využívat nejen ve svůj prospěch. Bohužel svatá inkvizice přičte jejímu řemeslu morovou ránu a Benátky musí ukázat, jak na tom je morálka vysoce postavených senátorů. Pro mě naprosto neznámá Catherine McCormack je v hlavní roli naprosto úchvatná a Rufusu Sewellovi i kladná role sedne :) Možná to není úplně plné hodnocení, ale tak 90%. ()

Pasifae 

všechny recenze uživatele

Veronika tam něco mlela o pekle, v kterém žijí ženy její doby, ale osobně si umím těžko představit větší peklo, než načančanou nudu, kterou tenhle a podobné pseudohistorické a pseudodramatické filmy, které se dají shrnout slovy "kostýmy, kozy, kordy" (a to tam vzdor tématu těch koz zrovna moc není, aby si snad divák nemrava nemyslel, že si přijde na svý, holt puritánští Amíci v celý svý nekráse), představují v křišťálově čisté podobě. Prázdný postavy, prázdný kecy a spoustu mizerných nebo aspoň mizerně přeložených veršovánek nemůžou výstavní kostýmy a lokace zachránit, herci se moc nepředvedli, příběh se tváří náramně šokantně, ale není to nic jinýho než miliónkrát omletá červená knihovna o dvojce, co nemůže být spolu hlavně vlastní vinou a nemůže být bez sebe, protože... protože to tak scénárista vymyslel, větší chemii, než mají mezi sebou McCormacková a Sewell, totiž najdete i v učebnici anorganické chemie pro sedmou třídu, a hlavní hrdince to dvakrát nesekne. Co taky chtít po blondýně a ještě k tomu obarvené. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Pôvodne mal byť názov filmu „The Honest Courtesan“, teda „Poctivá kurtizána“, avšak vydavateľstvo dospelo k záveru, že Američania slovo kurtizána nepoznajú a rozhodli sa ho zmeniť na „Dangerous Beauty“. (Arsenal83)
  • Skutočná Veronica Franco (Catherine McCormack) mala 6 detí, 3 z nich však zomreli už v detstve. (MikaelSVK)
  • Natáčanie prebiehalo v Ríme, Bracciano, Benátkach a Frascati (Taliansko). (Arsenal83)

Reklama

Reklama