Reklama

Reklama

Dramatický příběh lásky se odehrává v 16. století v Benátkách. Veronica a Marco se do sebe bláznivě zamilují, Marco je však povinen najít si ženu vysokého postavení. Aby si Veronica vydobyla vliv a bohatství, rozhodne se stát kurtizánou. Netuší však, že její rozhodnutí jí přinese nejen velkou lásku, ale také zoufalství a bezmoc. (TV Nova)

(více)

Recenze (156)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Přestože tento film o prosté ženě, která raději než "svátost manželskou" zvolila svobodu, kterou teď máme všechny ženy(více méně) působí velice revolučně a zvučně tak se mi hodně líbil. Bylo tam něco málo z historie Itálie. Časy se mění a sama Veronika se vmísila do časů nezdaru kdy se nevyplácí říct naplno svůj názor ale přesto neustoupila a nesklopila uši a šla si tvrdě za svým. Takové jsou podle mě pravé hrdinky, které si zaslouží obdiv! A musím dodat, že v tomto snímku byla Catherine McCormack okouzlivá, Rufus Sewell byl překvapivě skvělý i když ho jinak nemám v lásce a také Naomi Watts si zahrála malou ustrašenou šedou myšku ale vyšplhala se do hvězdných výšin. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Veronika si nemůže vzít milovaného Marca, protože není dost bohatá, aby přinesla nějaké věno. Proto se na popud matky stává špičkovou kurtizánou, jejíž služby vyhledá spousta benátských mužů, včetně Marca. Město však postihuje morová rána, umírá tisíce lidí a církev vtom vidí trest boží, za prostopášný život v Benátkách.Viník musí být nalezen! Jsou to kurtizány v čele s Veronikou, která je obžalována inkvizicí z čarodějnictví. Film má všechny atributy romantického příběhu. Myslím, že se ale nejedná o nějaký německý blábol na nedělní odpoledne .Tohle dílko nepostrádá vzrušení, má spád i humor a závěrečný inkviziční soud je strhující.4 a půl* ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Možno divný, ale predsa len jednoduchý Benátsky svet 16. storočia. Nekomplikované réžia a napriek všetkému pútavý príbeh, kde nič nie je úplne biele alebo čierne. Fantastická, prekrásna a neodolateľná Catherine McCormack, ktorej veľmi dobre asistuje R. Sewell. Niektoré časti („problémy“) príbehu sú aj dnes (veľmi) aktuálne. Osobné hodnotenie: 90% (*****) ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nebezpečné kráse se nedají upřít úžasné kostýmy, slušně vykreslená atmosféra doby, ale také chytlavost příběhu kurtizány, která se díky svému "umění" stala velice uznávanou osobou Benátek. Jak už to ale v životě bývá, každá mince má i tu druhou stranu, která dodává tomuto filmu v poslední části správnou dávku napětí. ()

zuzinka2 

všechny recenze uživatele

Okouzlující Catherine McCornmack v roli inteligentní benátské kurtizány, která ukouzlí skoro všechny benátské muže, ale miluje jen jednoho. Příběh zní trochu jako klišé, ale film je nádherně, místy vtipně, místy dramaticky zpracován, že si vysoké hodnocení určitě zaslouží. Navíc nádherné Benátky a sympatičtí hrdinové. Je příjemná změna vidět R. Sewella pro změnu v kladné roli. Trochu mě překvapuje, že se C. McCormck, příliš neprosadila (teda alespoň já jsem ji dodnes nezaznamenala), protože zde předvádí výborný výkon. 90% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Natáčanie prebiehalo v Ríme, Bracciano, Benátkach a Frascati (Taliansko). (Arsenal83)
  • Počas návštevy kráľa Henricha (Jake Weber) je mních násilne zadržaný pri pokuse podať mu papier. V skutočnosti bol kráľ Henrich III. zavraždený presne takýmto spôsobom: pristúpil k nemu mních s úskočným úmyslom odovzdať Henrichovi súkromnú správu, na čo ho smrteľne bodol, zatiaľ čo mu šepkal do ucha. (Arsenal83)

Reklama

Reklama