Reklama

Reklama

Dramatický příběh lásky se odehrává v 16. století v Benátkách. Veronica a Marco se do sebe bláznivě zamilují, Marco je však povinen najít si ženu vysokého postavení. Aby si Veronica vydobyla vliv a bohatství, rozhodne se stát kurtizánou. Netuší však, že její rozhodnutí jí přinese nejen velkou lásku, ale také zoufalství a bezmoc. (TV Nova)

(více)

Recenze (156)

petikacka 

všechny recenze uživatele

Vlastně s tím filmem nemám žádný problém. Historický snímek o možnosti žen v Benátsku 16.století. Buď máte majetek a můžete se vdát nebo můžete jít do kláštera a nebo! se můžete stát kurtizánou. Ty ovšem mají přístup všude i do knihoven!!! na rozdíl od vznešených dam. Ty mají pouze jedinou možnost a to dobře se vdát a starat se o svého muže a děti toť vše. Příběh kurtizány Veroniky Franco nám ukáže, že díky své profesi si může uchovat svou podstatu a to milovat jednoho muže. A od toho se odvíjí celý děj, který je zajímavý a má velmi silný konec. Za mě 85% ()

dormouse 

všechny recenze uživatele

Sice příchuď limonády, ale obsahově zajímavý film. Kurtizány byly vlastně takovými průkopnicemi emancipace. Bylo to jediné povolání, které zaručovalo ženě finanční nezávislost a hlavně vzdělání. Zdá se, že na tom byly mnohem lép, než současné prostituky. Ostatně i ve společnosti zaujímaly vážené postavení. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Nebezpečná krása Catherine McCormack sa mi síce nepáčila tak veľmi ako v Statočnom srdci, ale stále mala tej krásy a šarmu na rozdávanie. Všetky scény s ňou a Rufusom Sewellom boli jedna veľká lahôdka. Myslím, že ide o celkom pekné romantické spracovanie životného príbehu tejto slávnej benátskej kurtizány. 70/100 ()

Frenegonda 

všechny recenze uživatele

Kdo libuje si ve verších, do Benátek ať zamíří, zde celý večer prohýří a s pannou krásnou tak, až přechází mu zrak do lože pak zamíří. Zde vrtochy a slunce smutku dává vale a co zde není věru malé toť rozkoš jen. Však nemohu si pomoci a cukru mnoho nesnesu tak Benátkám a Kateřině dám tři hvězdy v korpusu... ()

frbulka 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoci, ale tento film o lehké dívce, která okouzlila a nalákala do svého lože snad všechny mocné muže Benátek mě nijak nezasáhl, nijak se mě nedotkl. Konec, kdy se za Veroniku, souzenou pro čarodejnictví, postaví celá tato mužská část Benátek mi připadá značně nadsazený. Plus ode mě dostává snad jen docela příjemná historická atmosféra starých Benátek a oduševnělý půvab Jacqueline Bisset, která v tomto ohledu překonala svou filmovou dceru. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Alternatívny názov filmu vo Veľkej Británii The Honest Courtesan pochádza z výrazu „cortigiana onesta“, ktorý označoval kurtizánu, ktorá, hoci sex mohol alebo nemusel byť súčasťou jej povinností, bola platená hlavne za to, aby bola spoločníčkou za intelektuálnu stimuláciu a/alebo jej básnický či hudobný talent. (Arsenal83)
  • Pôvodne mal byť názov filmu „The Honest Courtesan“, teda „Poctivá kurtizána“, avšak vydavateľstvo dospelo k záveru, že Američania slovo kurtizána nepoznajú a rozhodli sa ho zmeniť na „Dangerous Beauty“. (Arsenal83)

Reklama

Reklama