Reklama

Reklama

Dramatický příběh lásky se odehrává v 16. století v Benátkách. Veronica a Marco se do sebe bláznivě zamilují, Marco je však povinen najít si ženu vysokého postavení. Aby si Veronica vydobyla vliv a bohatství, rozhodne se stát kurtizánou. Netuší však, že její rozhodnutí jí přinese nejen velkou lásku, ale také zoufalství a bezmoc. (TV Nova)

(více)

Recenze (156)

dormouse 

všechny recenze uživatele

Sice příchuď limonády, ale obsahově zajímavý film. Kurtizány byly vlastně takovými průkopnicemi emancipace. Bylo to jediné povolání, které zaručovalo ženě finanční nezávislost a hlavně vzdělání. Zdá se, že na tom byly mnohem lép, než současné prostituky. Ostatně i ve společnosti zaujímaly vážené postavení. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Nebýt těch církevních opičáren, tak mi ten fraškoidní konec nevadil. Ostatně byla to slušná parodie na politiku. Jinak spokojenost – vtipná romance ve stylu Casanovy s okouzlující Catherine McCormack v hlavní roli. Nadprůměr. A ty, komu není z crkvního vymývání mozku na blití, zaručeně potěší. ()

Reklama

(Z)denny 

všechny recenze uživatele

Krásný romantický snímek z prostředí Benátek 16. století poutavým způsobem vykresluje lásku mezi mladičkou (zprvu nezkušenou a později profesionálně smyslnou) Veronikou a mladíkem ze zámožné Benátské rodiny Markem. Co k tomuto snímku dodat? Možná jen tolik, že se to v něm hemží mladými a půvabnými děvčaty.. mezi která samozřejmě započítávám nestárnoucí a stále okouzlující Jacqueline Bisset.. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Možno divný, ale predsa len jednoduchý Benátsky svet 16. storočia. Nekomplikované réžia a napriek všetkému pútavý príbeh, kde nič nie je úplne biele alebo čierne. Fantastická, prekrásna a neodolateľná Catherine McCormack, ktorej veľmi dobre asistuje R. Sewell. Niektoré časti („problémy“) príbehu sú aj dnes (veľmi) aktuálne. Osobné hodnotenie: 90% (*****) ()

ja.rebel 

všechny recenze uživatele

16.století a Benátky. Město hříchu, lehkých mravů a kurtizán. Mezi tím vším vyrůstala Veronika. Život jí sice nabídl lásku, ale rozdíly společenských vrstev ji nedovolily naplnit. A protože je potřeba živit rodinu, jde ve stopách své matky a stává se kurtizánou. Nádhera. Film inspirovaný skutečnou událostí, který upoutá, poučí a rozhodně nikoho nenechá chladným. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Pôvodne mal byť názov filmu „The Honest Courtesan“, teda „Poctivá kurtizána“, avšak vydavateľstvo dospelo k záveru, že Američania slovo kurtizána nepoznajú a rozhodli sa ho zmeniť na „Dangerous Beauty“. (Arsenal83)
  • Alternatívny názov filmu vo Veľkej Británii The Honest Courtesan pochádza z výrazu „cortigiana onesta“, ktorý označoval kurtizánu, ktorá, hoci sex mohol alebo nemusel byť súčasťou jej povinností, bola platená hlavne za to, aby bola spoločníčkou za intelektuálnu stimuláciu a/alebo jej básnický či hudobný talent. (Arsenal83)
  • Počas návštevy kráľa Henricha (Jake Weber) je mních násilne zadržaný pri pokuse podať mu papier. V skutočnosti bol kráľ Henrich III. zavraždený presne takýmto spôsobom: pristúpil k nemu mních s úskočným úmyslom odovzdať Henrichovi súkromnú správu, na čo ho smrteľne bodol, zatiaľ čo mu šepkal do ucha. (Arsenal83)

Reklama

Reklama