Reklama

Reklama

Chvění 2: Vrátili se zpět!

  • USA Tremors II: Aftershocks (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsou zpět! Obří podzemní tvorové, kteří terorizovali pouštní město ve filmu Chvění, si nyní razí cestu přes mexická ropná pole, požírají všechno a všechny kolem – a zastavit je může jen jeden člověk! Ve stylu svého předchůdce tato komediální sci-fi znovu spojuje Freda Warda jako nešťastného Earla Bassetta a Michaela Grosse jako nadšeného survivalistu Burta Gummera, dva pouštní desperáty, kteří se zhostí úkolu zničit příšery. Parťákem jim je Christopher Gartin, mladý kluk, který potřebuje kopačky, peníze a změnu kariéry, a Helen Shaver, sexy a neohrožená vědkyně, která už všechno viděla... až doteď. Společně vymyslí důmyslný plán pro sledování a zabíjení tvorů, který je plný rychlé akce a zábavy – dokud stvoření nezmoudří. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Minimálně stejně povedené jako jednička, s tim rozdílem, že se od sebe liší asi jako první dva Vetřelci. To znamená: mnohem víc potvor + mnohem víc akce + nová potvora. Hlášky zůstaly pořád tak vtipný a ten magor z jedničky co byl tak zapálenej do veškerý vojenský techniky je neuvěřitelnej. To se prostě musí vidět. Skoro 5* ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Bez Bacona už to nemá takový ten správně vtipný nadhled. Animatronika je místy nahrazena vyspělejšíma digitálníma potvorama a moc to teda filmu nesluší. Nejhorší jsou ale scény, kdy všichni jen histerčej, kdy snad každý hraje něco jinýho. A nebo když jsou vážně míněné rozhovory, které jsou příšerně tupé a přehrávané. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Sice už bez Baconova Valentina, ale ještě pořád s Earlem a Burtem! Tohle duo dokáže stále skvěle pobavit, a to i přesto, že se z pokračování vytratil nadhled a drajf jedničky. Navíc asi i zamrzí ona nešťastná transformace Graboidů, na druhou stranu furt lepší, než ta ve trojce. Finále to má však velkolepé. Zajímavý fakt - ačkoliv zde zemřou pouze tři lidé, všechno to jsou Mexičani. Že by úmysl? ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

V dvojke sa im na to vysral Bacon, takže sa rapídne znížil rozpočet a film išiel priamo na video. A to sa dosť negatívne prejavilo na akcii. Podzemné červy tu majú minimum priestoru, keďže bortenie budov aké sme videli v jednotke by bolo príliš drahé a tak nám červy zmutovali do nadzemný dvojnohých komických prasojašterov, či jak to vlastne nazvať. Praktické efekty nahradili mizerné CGI, takže to vyzerá otrasne jak niečo z produkcie Asylum. Z pôvodných postáv sa vrátil Ward, ktorý dostal nového mladého otravného parťáka. A na pár minút sa znova objaví demolátor Burt. Ale už ani postavy ma nebavili a z akčných scén sa mi páčil jedine ten veľký výbuch budovy na konci. Takže tento diel sa oplatí vidieť jedine ak vás zaujíma jak skončila Wardova postava. Inak je to strata času. 4/10. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Díl který mi neuvěřitelně dlouho utíkal, a vyděl jsem ho až jako poslední. Sice nedosahuje kvalit jedničky která je bezchybáa chybý tu navíc i Bacon který jedničce dodával šťávu. Ale je to takové zábavné béčko, kterýmu bych možná přidal více napětí ale baví téměř stejně dokonale jako jeho o 6 let starší bráška. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Keď si Burt na ceste späť potom, čo zlyhalo rádio, robí svoje osobné zápisky, poznamená si čas 19:00 a deň 14. máj. Avšak v tomto čase je v tejto časti sveta ešte stále deň, nie noc. (beso74)
  • Pôvodne sa mal film natáčať v Austrálii s rozpočtom 17 miliónov dolárov a opäť v hlavnej úlohe s Kevinom Baconom, pričom sa počítalo s masívnym uvedením do kín. Nakoniec sa na rozpočet našli len 4 milióny a tak sa pristúpilo ku kompletnému prepísaniu scenára, aby sa film zmestil do rozpočtu. (beso74)
  • Počet mŕtvych vo filme: 3. (beso74)

Reklama

Reklama