Reklama

Reklama

Chvění 2: Vrátili se zpět!

  • USA Tremors II: Aftershocks (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsou zpět! Obří podzemní tvorové, kteří terorizovali pouštní město ve filmu Chvění, si nyní razí cestu přes mexická ropná pole, požírají všechno a všechny kolem – a zastavit je může jen jeden člověk! Ve stylu svého předchůdce tato komediální sci-fi znovu spojuje Freda Warda jako nešťastného Earla Bassetta a Michaela Grosse jako nadšeného survivalistu Burta Gummera, dva pouštní desperáty, kteří se zhostí úkolu zničit příšery. Parťákem jim je Christopher Gartin, mladý kluk, který potřebuje kopačky, peníze a změnu kariéry, a Helen Shaver, sexy a neohrožená vědkyně, která už všechno viděla... až doteď. Společně vymyslí důmyslný plán pro sledování a zabíjení tvorů, který je plný rychlé akce a zábavy – dokud stvoření nezmoudří. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

tron 

všechny recenze uživatele

„Takže sú zo Zeme?“ – „Áno.“ – „Vždy som si myslel, že z vesmíru.“ Škoda, že tvorcovia nezakomponovali Earla (Fred Ward) do príbehu od samého začiatku a hneď ho nedali dohromady s militantným Burtom Gummerom (Michael Gross); je to podstatne výbušnejšia dvojka, ako s tým otravným mladíkom. Ale darmo, pôvabný Kevin Bacon to tiež nie je. A to sa dá použiť na celé CHVENIE II (obskúrny slovenský preklad PRÍŠERY 2: NEČAKANÝ ŠOK odmietam používať). To je už ale to prekliatie dvojok. Moment prekvapenia je fuč a vrátila sa len hŕstka známych postáv, doprevádzaná symbolickými odkazmi na originál ("strihanie"). Plusom svižného scenára je, že postavy to už raz zažili a teda sú sebavedomými protivníkmi kvalitne stvárnených monštier (stvorila ich dvojica Alex Gillis a Tom Woodruff Jr. – VOTRELCI). Nápad s "novými tremorsami" je ale zlý. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Země se zachvěla, obrovští červi vylezli na povrch a vrátili se podruhé. Když jednička měla dobrý ohlas, dal se druhý příchod červů očekávat, ale všechno je o dost slabší a lacinější než poprvé. Chybí nějaký moment překvapení, chybí nadhled jedničky, chybí Kevin Bacon a Michael Gross je sice zpátky, ale tvůrci to přehnali a udělali z toho mimořádně "béčkoidní" parodii rádoby protkanou siláckými hláškami ve stylu nabušených akčních filmů. Stylově na to tenhle film rozhodně nemá. Neznámý režisér nebyl důstojným nástupcem slibně svěžího prvního dílu, a kopa kravin v jednom filmu na mě nedělala dobrý dojem. Není toho moc, co bych vyzdvihl a tak jediné, proč film vidět je, že nasadí tempo, které nepoleví. Jinak celkem blbost. 40% ()

Reklama

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu, jak už to tak bývá, velký pokles. Film schematicky do značné míry kopíruje linku původního snímku, ale ztratilo se veškeré napětí i většina humoru. Tvůrci nechtěli vařit úplně z vody, tak vymysleli novou transformaci graboidů, ale dějový posuv z podzemí na povrch nápadu sebral všechno, čím byl zajímavý. Má to i pár světlých míst, třeba podzemní rádio nebo puška s velkou průbojností, ale bohužel to nestačí. Překvapivé je, že vznikla celkem tři pokračování, to určitě po natočení původních Tremors nikdo nečekal. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Díl který mi neuvěřitelně dlouho utíkal, a vyděl jsem ho až jako poslední. Sice nedosahuje kvalit jedničky která je bezchybáa chybý tu navíc i Bacon který jedničce dodával šťávu. Ale je to takové zábavné béčko, kterýmu bych možná přidal více napětí ale baví téměř stejně dokonale jako jeho o 6 let starší bráška. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Earlovi (Fred Ward) je po tom, co vejde ve všeobecnou známost jak se se svým bývalým přítelem Valem vypořádali s obrovskými červy, nabídnuta nová práce - zatočit s červy i v Mexiku, kde se jich objevily desítky. Earl sice chvilku váhá, ale 50tisíc dolarů za každého mrtvého červa je více než přesvědčivý argument. Za pomoci nového parťáka Gradyho (Christopher Gartin), ale hlavně starého známého, militantního Burta Gummera (Michael Gross) se bude muset vypořádat i s nečekanou mutací červů ... Potom, co jsem četl relativně nadšené komentáře u tohoto filmu, tak jsem se těšil, že to bude podobná parádička jako jednička této série. Ale nevím, jestli jsem se náhodou nedíval na úplně jiný film - vtipu ubylo o několik řádů, herecké výkony skoro žádné, příběh o ničem - škoda. Jediné co chválím je zpracování vlastních potvor, které jsou tak nádherně ošklivé :) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Pôvodne sa mal film natáčať v Austrálii s rozpočtom 17 miliónov dolárov a opäť v hlavnej úlohe s Kevinom Baconom, pričom sa počítalo s masívnym uvedením do kín. Nakoniec sa na rozpočet našli len 4 milióny a tak sa pristúpilo ku kompletnému prepísaniu scenára, aby sa film zmestil do rozpočtu. (beso74)
  • Kate datuje fosílie graboidov do geologickej éry zvanej prekambrium. V tom čase však ešte život na súši neexistoval a graboidi by sa tak nemali čím živiť. (beso74)
  • Počas postprodukcie sa tvorcovia snažili dosiahnuť, aby sa film dostal do širšej kino distribúcie. Nakoniec sa im to síce nepodarilo, ale film sa hral v limitovanom počte kín na celom svete, ako napríklad TCL Hollywood Theatre, Alfred Hitchcock Theater a National Theatre v japonskom Tokiu. (beso74)

Reklama

Reklama