Reklama

Reklama

Metallica: Some kind of monster

  • USA Metallica: Some Kind of Monster

VOD (1)

Obsahy(1)

Snímek METALLICA: Some Kind of Monster přináší fascinující a opravdový pohled na životy členů nejslavnější heavy metalové kapely v hudební historii. Kapely, která po dvaceti letech své existence čelí obrovským osobním a profesionálním výzvám v průběhu natáčení jejich, po pěti letech, nejnovějšího alba St. Anger. Vztahy mezi členy kapely byly poslední dobou dost chatrné. A protože Metallica po několik let nekoncertovala a ani nevydala žádné album, měli hudební odborníci a hlavně fanoušci obavy o její budoucnost. Dokument, který se natáčel dva roky zachycuje s důvěrnou známostí jednotlivé členy skupiny, jejich vnitřní démony a vzájemné vztahy, ale také snahu o sladění osobních životů s požadavky neustále se měnícího hudebního průmyslu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (118)

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument o krizi kapely na počátku nového tisíciletí, který naštěstí neskončil rozpadem kapely, ale albem St. Anger. Nemusíte být ani fanoušek Metallicy, aby se vám dokument líbil a i ta délka je v pohodě. Nejzajímavější jsou hádky Jamese s Larsem, kdy si nadávají do čuráků, ale jsou relativně pořád v pohodě. Pořádná krvavá hádka tomu chybí. Trochu bych si tipnul, že některé věci do filmu nedali, i když je jinak dost otevřený. Je to "jen" dokument, ale bylo by nefér nedat plný počet. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

"'Fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuck!' 'I want four of them. Do it again.'" Tak tohle je naprosto parádní dokument o kapele Metallica, který pojednává o všem, co se dělo při natáčení alba St. anger. Vše je natáčeno za běhu, uprostřed snímku se rozhoduje o tom, jestli se bude natáčet dál, jsou zachyceny více či méně úspěšné studiové zkoušky, návštěvy psychologa, výběr baskytaristy..zkrátka vše.. "'Hey, it's Lars from Metallica. I'm about to stick 50 grand up your ass..' '..one dollar at a time." ()

Reklama

Lynn 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanynka Metallicy, vlastně od nich znám jenom Nothing Else Matters, ale tenhle dokument se fakt povedl. Tak otevřenou zpověď jsem vážně nečekala, hodně se toho o nich ukázalo. Nejdřív jsem si říkala, že jsou to děsný egomaniaci zahleděný do sebe, ale na konci jsem si uvědomila, že se vlastně vůbec ničím neliší od nás "obyčejných" lidí. Kdyby byl dokument o maličko kratší, vážně bych uvažovala o 5*. ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Dokument je skutečně na velmi slušné úrovni. Problém je, ale v tom, že Metallica se v rámci svého "umění" klasicky zaprodala komercionalizaci. A proslovy jako, že se jedná o nejlepší metalovou kapelu všech dob mě dohání k šílenství. Vždyť se jedná jen o laciný poprock. Z toho se už nikdy nevyhrabou (i když chtějí). Je to škoda. Když si třeba vzpomenu na kultovní album Master of Puppets. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že Metallicu už od pubertálních let považuju za absolutně nejlepší kapelu, těžko může bejt moje hodnocení objektivní. Ale to, že mě těch 140 minut ani na chvíli nenudilo bude asi mít ňáký opodstatnění. Výborně udělanej dokument, kterej sirově sleduje práci muzikantů na nové desce, jejich hádky a konflikty a cestu téměř od rozkladu až po pozvolné stavění se na nohy. Film není nijak uměle přikrášlován, jde až na dřeň a některé promluvy ať už Jamese Hetfielda, Larse Ulricha nebo třeba Dave Mustaina zasáhnou mnohem víc, než herecký výkony pravých herců v těch nejlepších filmech. ()

Zajímavosti (5)

  • Bob Rock nosí hodinky značky Timex Ironman. (dyfur)
  • Film sa natáčal počas produkcie albumu "St. Anger", ktoré trvalo skoro dva roky dokončiť. (Leftysk)
  • Natočilo se celkem 1600 hodin materiálu. (Kulmon)

Reklama

Reklama