Reklama

Reklama

Opravdový život

  • Kanada Sleepwalking
Trailer

Obsahy(1)

Peklo osamění a dospívání bez těch nejbližších.  Jedenáctiletá Tara se musí smířit s tím, že její nevyrovnaná matka náhle někam odjela s mužem, jemuž právě věnuje pozornost. Zatímco marně očekává její návrat, stále více si uvědomuje, že se o sebe nedokáže postarat. Otce Tara nikdy nepoznala a tak ji pod svá ochranná křídla alespoň na nějaký čas bere bratr matky, James...
Filmové drama o tom, jak je obtížné vymanit z nepříznivých rodinných okolností i předurčenosti osudu natočil režisér Bill Maher. Ve svém debutu se opřel o silný příběh a herecké výkony známých představitelů: Charlize Theronová ztvárnila úlohu Joleen, Dennis Hopper hraje tvrdého farmáře Reedyho. Hudbu k snímku napsal vynikající skladatel Christopher Young. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

Kreeki 

všechny recenze uživatele

- You know, you could really start unpacking some of your own shit instead of sitting there and pretending to do your homework. - I'm not pretending to do my homework. I'm pretending not to hate my life. - Well, you're not doing a very good job of pretending. -Well, maybe I'm not applying myself. Taru, sotva náctiletou dívka vyrůstající v rodině bez otce, peněz a zázemí, opouští její matka a po nějaké době v dětském domově se jí ujímá matčin bratr - ovšem otce nahradit nedokáže. A protože mají zhluboko do kapsy, tak společně vyrážejí na farmu jeho otce, jejího dědečka. V tu chvíli se po nich matka začne shánět. Abych se přiznal, důvodem, proč jsem přes půl roku čekal na tento snímek, byla jen a pouze AnnaSophia Robb. Tu jsem si zamiloval už v Terabithii a netrpělivě jsem čekal, co po doslova mihnutí v beztak podprůměrném Jumperu ukáže v další "větší" roli. A jí jsem opravdu zklamán nebyl, dokonce ani ostatními hereckými výkony - to vše bylo na úrovni. Celkem precizní avšak střízlivá režie s kombinaci se scénářem, který je možná až přehnaně jednoduchý a poněkud postrádá spád, lehce sráží toto byť nízkorozpočtové rodinné drama. Silně emotivní, ale stejně nic, co by chytlo za srdce, nepustilo a nedalo vám byť jen pomyslet na něco jiného, stejně ale velmi krásně nenucený "smutný" film, za který se Bill Maher rozhodně nemusí stydět a jako režisérský debut rozhodně více než obstojné. 7/10. Scénář: Zac Stanford ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Film s výbornou melancholickou atmosférou o životě na maloměstě. Díky skvělému výběru herců celý příběh vyznívá skvěle. Ale i tak se nemůžu ubránit pocitu, že celý tak nějak zůstal v půli cesty. Některé pasáže se mi bohužel zdály až moc nedotažené, ale tyhle typy filmů mám obzvlášť ráda, proto ho i přes své nedostatky řadím do slabšího nadprůměru. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Tohle je úžasný příběh ze života, úžasný civilní film ve své nejčistší a nejdokonalejší podobě. Zkrátka příběh, který odráží tvrdou realitu a kde jen málokdo a málokdy má důvod být šťastný, veselý a bezstarostný. Ale vážení, takhle mnohdy reálný život vypadá, a proto je tento film tak dokonalý a tak povedený. Já osobně musím říci, že už jsem hodně dlouho neviděl tak příjemný a přitom realitu odrážející film, který by mě dokázal takto zaujmout. Od začátku do konce je to film, kde jednotlivým hrdinům není co závidět, a kdy si divák říká, jaká další smůla za chvíli jednotlivé postavy potká. Zkrátka dokonalý film ze života, jemuž k té dokonalosti kromě výborně napsaného příběhu a perfektně vybraných natáčecích lokací pomáhají velkou měrou také jednotliví herci. Nick Stahl, kterého jsem dosud neznal, předvedl vynikající výkon, kdy jsem mu tu jeho roli "smutného klauna", jak jsem si tento jeho part sám pro sebe nazval, po celou dobu filmu absolutně věřil a chvílemi jsem pochyboval o tom, jestli to náhodou není doopravdy. AnnaSophia Robb si vedla neméně skvěle a výsledný dojem z filmu pak dotvořil "tyran" Dennis Hopper, který roli záporáka zvládl na výbornou. Není nad čím váhat, uděluji pět hvězd. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Socialna drama, ktora rozprava pribeh, akych sa deju na svete stovky a pravdepodobne az tisicky rocne. Skrachovane existencie opustaju svoje deti, ktore su nechane napospas uradom alebo v lepsom pripade pripuznym, ktori rodicovsku starostlivost nahradit nemozu a zvacsa ani nevedia. Je to proste skutocny zivot a ten je castokrat prilis obycajny, aby sme sa nad nim museli hlbsie zamyslat. Avsak aj obycajne pribehy dokazu byt umelecky podane "neobycajne", no pripad tohto filmu to urcite nie je, co je v celku skoda. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Až po závěrečných titulcích divákovi dojde, kolik lidských pravd se v psychologickém dramatu režiséra-debutanta skrývalo. Oba sourozenci až zpětně dokazují, kde se vzala jejich lidská nejistota i citová nestálost. Filmové Joleen celý život chyběla láska otce, a tak ji značně frustrovaná nekonečně hledala u jiných mužů a onu lásku nebyla sto dávat ani vlastní dceři. Naopak její traumatizovaný bratr James, jakkoliv dobrosrdečný, nebyl schopen sám se rozhodovat, ani správně uchopit vlastní osud. Bez příkras a scénáristických berliček v melancholicky ledové atmosféře (a dosti pomalém tempu) tak každá z postav má co říct, z každé si divák může leccos vzít.. U Charlize Theron a Nicka Stahla je příjemné sledovat, jak střídají atypické, nemasové role. Zázračné dítko AnnaSophia Robb pak od návštěvy a zmodrání v továrně pana Wonky udělala mílový krok dopředu, opět na sebe dokáže strhnout veškerou pozornost a pozvolna se stává rovnocenným partnerem svých dospělých hereckých kolegů. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (1)

  • Pracovný názov filmu bol Ferris Wheel. (misterz)

Reklama

Reklama