Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oscarový snímek Babe: Galantní prasátko, který si vysloužil celkem sedm nominací na Cenu Akademie včetně nominace na nejlepší film, je inspirativní příběh o nesmělém yorkšírském selátku, které nemá své místo na zemi do té doby, než jej farmář Hogget (James Cromwell) vyhraje na trhu. Babe zjišťuje, že může být vším, co si jen přeje, klidně i vítězem v soutěži ovčáckých psů. Malé hrdinské prasátko, s velkou pomocí svých nových přátel na dvorku, uhání vstříc velké výzvě v úsměvné rodinné komedii, kterou si zamilujete. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Zaslúžená oscarová nominácia za réžiu. V dobe, keď CGI možnosti ešte neboli všemocné, trebalo pracovať so skutočnými zvieratami a animatronikou, ktorá nie vždy slúžila ako mala ( viď ČEĽUSTE ). A aj preto, je tento snímok výnimočnou remeselnou prácou. Má však aj príbeh, ktorý pobaví a dojme a celé je to nasnímané, ako retro hollywoodsky snímok ( viď 30 - 50 roky ) a to ja nesmierne rád. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Velice rodinné ... nicméně nepředpokládám, že přestanete jíst vepřové. V každém případě uvidíte OPRAVDOVÁ zvířátka, jen tu a tam (pro větší efekt) drobně digitálně vylepšená ... v příběhu, který vám přiblíží všechna úskalí jejich nelehkého údělu, vyplývajícího ze soužití s člověkem. Vyprávění je sice trochu kostrbaté a v několika málo okamžicích i maličko skličující, ale na druhou stranu má všechny atributy toho správného pohádkového dobrodružství. Škoda, že se galantní prasátko ve finále neobejde bez pomoci, když nedokáže okouzlit svým šarmem i cizí ovce. Já vím, že nenásilné ponaučení spočívá (kromě jiného) právě v mezidruhovém přátelství bez předsudků, ve vzájemné podpoře a výpomoci, ale možná to šlo zařídit i jinak. Přesto nade mnou zvířátka dle očekávání hravě zvítězila ... vidím to na přesvědčivé 4* ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Koukám, že jsem černá ovce mezi všemu uživateli, kteří Babe ohodnotili. Smál jsem se, až se můj břuch málem protrhnul, to ano. Leč z poněkud jiných podnětů než vy, patrně. Je však pravdou, že jsem prasátko shlédl již před nějakým časem. Možná bych teď k té hordě infantilnosti dokázal být loajálnější. Nad čím však nepřestanu žasnout nikdy je skutečnost, že James Cromwell byl za svůj výkon nominován na Oscara za Nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli. Propána, za co? Vždyť měl v obličeji devadesátiminutové štronzo, ve kterém párkrát pronesl památnou větu; "hodné prasátko!" :-) Asi začnu točit filmy. Mám na poličce volné místo, zlatá soška by se šikla... :-) ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Roztomila barvita pohadka o malem prasatku, ktere se stane ovcackym psem, a pomuze farmari ziskat zpet jeho cest a penize. Velice pekne zpracovani, musim filmare pochvalit, protoze je to asi nejhezci zviratkovska komedie (kde zviratka mluvi) kterou sem kdy videl. Trochu to na me cele pusobilo jako z jineho sveta, ze sveta, kde se maji vsichni radi, vsichni si pomahaji a vsechno dobre dopadne. Na odreagovani od vsednich problemu je tento film uplne idealni a ja ho z tohoto duvodu mohu jen doporucit. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ako prvé musím zdôrazniť, že ma milo prekvapil citlivý slovenský dabing, ktorý filmu určite pridal na atraktívnosti. Ale celkovo som prekvapený aj filmom, veľmi dojemný príbeh, pútavý, dojemný a hlavne prasiatko, ktoré si ma svojou tváričkou jednoducho podmanilo, bolo skvele vykreslené. Jeden z dominánt rodinných filmov. 90%. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (24)

  • Většina filmů vydaných v německy mluvících zemích je dabována stejnou standartní německou výslovností. Nicméně tento film byl také speciálně nadabován pro Rakousko, kde každé ze zvířat mluví jiným rakouským akcentem: kačer zní jako Tyrolan, kočka má vorarlbergský akcent, myši zpívají styrianské lidové písně atd. Film byl díky tomu v Rakousku hodně populární mezi dětmi i dospělými. (HappySmile)
  • Soundtrack původně zkomponoval Jerry Goldsmith, ale producenti jej odmítli s tím, že je příliš temný. Skladatele tedy nahradil Nigel Westlkae. (HellFire)
  • James Cromwell v celém filmu řekne pouze 171 slov. (HellFire)

Související novinky

Drew Barrymore je rozmazlená čubka

Drew Barrymore je rozmazlená čubka

17.06.2007

Vlažné přijetí Šarlottiny pavučinky je důkazem, že mluvící zvířata ve stylu Prasátka Babe už nikoho nezajímají. Ve studiu Walt Disney to však někdo očividně nepochopil ;-). Jinak by Raja Gosnell… (více)

Renée producentkou

Renée producentkou

21.03.2006

Tak se zdá, že držitelka Oscara za výkon v Návratu do Cold Mountain a někdejší idol kulatějších třicítek ze dvou filmů o Bridget Jonesové, má v plánu rozběhnout také kariéru producentky. Pracovně… (více)

Reklama

Reklama