Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po devatenácti letech bojů mezi Autoboty a Decepticony na Zemi se tato válka opět přesouvá na jejich domovskou planetu Cybertron. Tu se Decepticonům podářilo dobít a tak se Autoboti ukrývají na jednom ze Cybertronských měsíců a plánují útok. To však ale ještě netuší, že zanedlouho budou mít co dočinění s mnohem silnějším nepřítelem, než jsou všichni Decepticoni dohromady. K Cybertronu se totiž blíží Unicron (Orson Welles), zlé dvojče stvořitele všech Transformerů Primuse a chce zničit a pohltit celý Cybertron. Autoboti a Decepticoni, odvjevěcí nepřátelé na život a na smrt, se tak musí spojit, aby ochránili svou domovskou planetu i svoje vlastní životy.

Transformers: The Movie navazuje na animovaný seriál Transformers z roku 1984, který vychází z populární série stejnojmených hraček. (Hurley)

(více)

Recenze (39)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Dost ujetá věc, ale pokud je vám 6 až 8 let bude to film vašeho života (jó to byly časy když jsem si hrál doma s figurkama Transformers). Film je dost zběsile sestříhaný a každou sudou minutu je akční scéna provázená největšími peckami 80. let. Roboti sou cool (hlavně Grimlock ruluje). Bohužel to je občas i nuda, ovšem přiznám se že na konci mi docela běhal mráz po zádech :-))))))))) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Velmi velké a ...animované. Rozdíl mezi hranými a kreslenými (to zní tak hanlivě) Transformery je obrovský. Hračkářský vzhled, který je v kreslené verzi ještě umocněn je nepřehledný a v novém hraném filmu úmyslně ignorován. Některé detaily jako je ten, v co se mění Cybertron zde opravdu působí dětsky. Celkově vypadají autoboti menší a slabší než jejich soupeři, ke kterým se přidá obrovský, úchvatný a mega Unicron. Mluví ho geniálním způsobem Orson Welles, který mu dodává na ďábelskosti a mohl by kandidovat mezi největší záporáky historie(vzhledem k velikosti, by asi nemohl být poražen...). Stejně tak se pravděpodobně nemá cenu vyjadřovat ke kvalitám dabování, které je např u Optimuse bezchybné. Akce je tu spousta a stále je na co se dívat, i když pro neznalé "historie" zde bude několik otázek. ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Absolutní šílenost přesycená hromadami postav, laserově explozivní akcí a ukřičenými rockovými peckami let osmdesátých. Úplný protipól poklidného a statického seriálu a ráj pro všechny diváky, kteří měli (nejen) v mládí zálibu v likvidaci hraček. Scénář se s ničím nemaže a hází na plátno jednu obří bojůvku za druhou, mnoho populárních Deceptionů i Autobotů je náhle a nečekaně přeměno na doutnající šrot, zatímoc příběh stojí ustrašeně stranou. A když náhodou někde zpoza rohu vykoukne, hned se zase při pohledu na ten válečný chaos stáhne zpět do úkrytu. Naštěstí to má oproti seriálu o poznání lepší animaci, spoustu působivých cyber-punkových lokací (nejedenkrát jsem si vzpomněl na Metal Mutanta) a roboti jsou do jednoho skvěle namluvení. A abych nezapomněl, Dinoboti jsou v tomhle filmu opravdu mimořádně roztomilí :-) ()

Davered 

všechny recenze uživatele

Vizualne nesmirne pusobive (blu-ray; Matty je mimo misu) a hudebni doprovod je dokonaly. Obsahove samozrejme prakticky o nicem, ale i tak lepe napsane a koherentnejsi nez libovolny dil Bayovy serie. Hlasove obsazeni tomu pak dodava prijemne campovy nadech (kam az se to Orson Welles dopracoval). Lepsi 3* a to u me pritom vyraz "transformers" vyvolava koprivku. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Po letech už opravdu dost chaos, ale úderný soundtrack, solidní dabing (i když postavu Erica Idlea si skutečně mohli odpustit ;) a celková přehuštěnost akčními scénami vás dostanou i skrz ta slabší jména. Odchod Optima ze scény a neslavný konec Starscreama jsou ale vážně dost nešťastnými scénáristickými ústřely a to i v případě, že transformujete svou duši do šestiletého klučiny posedlého pestrými barvičkami. Autobots, Roll Out! (50%) ()

Galerie (21)

Zajímavosti (18)

  • Ve filmu jsou stvořeni dva Cyclonové: jeden z Bombshella (Insecticon) a jeden ze Skywarpa (deceptikonská stíhačka). Mnoho fanoušků spekulovalo nad tím, který z nich se stal skutečným Cyclonem. Cyclonus byl totiž původně navržen jako velitel svých mnoha poddaných, podobně jako Scourge a jeho Sweepové, nicméně od tohoto záměru se upustilo a druhý Cyclonus se v mytologii Transformers nikdy neobjevil. (.Zmolda.)
  • Zvuk Galvatronova laserového kanónu je modifikovaná verze Megatronova fúzního děla. (.Zmolda.)
  • Film se odehrává 20 let po skončení 2. série seriálu. (.Zmolda.)

Reklama

Reklama