Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Já, robot

Já, robot (2004)

99% / I po letech pro mne stále číslo 1. Hudba, herci, efekty, děj všechno je zde stále velmi dobré, avšak samotný film (pokud nepočítám roboty) vypadá dosti minimalisticky, osobně bych očekával v některých scénách více než tam nakonec bylo, pak ještě můžu podotknout celkově jednoduchý děj, to však na tom, že mám tento film opravdu v oblibě a považuji jej prakticky za klasiku nic nemění.

Interstella 5555: The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem

Interstella 5555: The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem (2003)

100% / i přes to, že jsem tento filmu hodnotil už před více jak dvěma lety, tak ke komentáři se dostávám až ted. Což je opravdu škoda, protože pro mě je tento film něco jako droga, poprvé jsem jej zhlédnul přibližně před 4-6 lety a od té doby sem jej viděl ještě minimálně 3 krát, a nesmíte se mi divit, hudbu od Daft Punk mám vcelku hodně rád a album Discovery (2001) je mé nejoblíbenější a vzhledem k tomu, že celá audio stránka tohoto filmu je vlastně jenom tvorba Daft Punk a tudíž zde neuslyšíte nic jiného. Ted' se ovšem dostaneme k samotnému filmu, podle mě se hudba a video až neuvěřitelně doplňují, i když animace vypadá spíše jako pohádková než k nějakému hudebnímu filmu/videoklipu, v čemž po těch letech už ani problém nevidím ale je pravda, že pokud nejste fanoušky daft punk, taneční hudby nebo alespoň anime tak u vás má film nejspíš malou šanci na výhru, i když pravda to být nemusí, osobně nemusím anime ale i pro mě se našly takové filmy, na které dodnes rád vzpomínám (Vampire Hunder D). Příběhově je film celkem nezajímavý a možná i nudný ale tím je to o to zajímavější, jde sice o celkem ohranou a jednoduchou píseň ale mám pocit, že alespoň se nemusíte tak zabývat dějem a můžete si tak více spojit video a audio. A někdy to ve mne působí jak droga, kterou jsem nikdy neměl. Dokonce mě to tak vzalo, že nemám ani co vytknout, co mi celkem vadí je, že se film nedostal dál, a tím myslím úspěch, který očividně byl velký ale ne takový aby se s tohoto animáku stala kultovní záležitost, což by si podle mě zasloužil. Věci, které se mi na něm líbí a asi sem je zatím neuvedl, a tím samotnou hudbu a také jistou originalitu (právě v propojení anime a taneční hudby).

Vampire Hunter D

Vampire Hunter D (2000)

95% / Příběh je poněkud ohraný a předvídatelný. v tomto filmu je akorát více obroušen a vyšperkován skoro k dokonalosti. Největším plusem byla animace, která přesně odpovídala příběhu a tudíž měl film lepší atmosféru. Co se týče mínusů tak jsem měl někdy pocit, že jsou některé scény trošku víc natažené než je potřeba.

Godzilla

Godzilla (2014)

92% / Film dějově nijak překvapit nedokáže, avšak pro mě je toto ukázkový audiovizuální orgasmus, který i po letech vypadá i zní skvěle.

Monty Python a Svatý Grál

Monty Python a Svatý Grál (1975)

92% / Monty Python jsou u mého nejlepšího přítele považováni za legendy a dlouho jsem se zdráhal na ně podívat, jenže to byla velká chyba! "Monty Python a Svatý Grál" je totiž dílo, které převyšuje o několik pater všechny Bláznivé střely na polích kvality i humoru, a to i když jde o starší film. Celkově nemám co vytknout, film byl excelentní, jenom náhlé ukončení policií dává pocit prázdnoty a toho, že to ještě mohlo pokračovat. Rozhodně doporučuji, nikde jinde jsem se takto kvalitně nenasmál.

Poslední souboj

Poslední souboj (2021)

95% / Film na který jsem se dlouho těšil a mé natěšení přetrvalo až do konce. Poslední souboj může na první pohled vypadat jako obyčejné rytířské drama, kterých už bylo hodně, ovšem ve skutečnosti tak jen na první pohled vypadá. Pohled třech osob na jednu věc, ovšem rozdělenou jejich názory, city a vychováním, díky čemuž člověk může soucítit jak s rytířem bez větších znalostí a empatie, ale i s jeho vzdělanou ženou, která si ve vztahu připadá nedoceněná ale zároveň ví co je oddanost a nebojí se vystoupit mimo svou komfortní zónu, či s přítelem onoho již zmíněného rytíře, který může mít kteroukoli ale vycítí, že si žena jeho přítele zasluhuje někoho lepšího. Podle mě zde nejsou prakticky žádné problémy, jediným větším jsou jen občasné díry v ději, kdy by člověk znal rád více, (!!!SPOILER!!!) především mi je záhadou scéna kdy Jacques načape za závěsem Marguerite, která tam z nějakého důvodu stojí, ve filmu ovšem není řečeno proč. V rámci pozitiv bych rád pochválil hlavně herecké výkony, které byly excelentní a opravdu drželi film až do konce, na druhou stranu i scénář, kamera, hudba, kulisy a vše ostatní nezaostává a tvoří tento skvělý celek. Pokud máte rádi drama a nebo i rytíře tak vám tento film s klidem doporučím.

Bullet Train

Bullet Train (2022)

87% / Jo, jo, a ještě jednou jo!!! Po delší době tu máme nějaký komediálně-akční nářez, který prostě nejede ve stejném vlaku co hromada jiných nudných a neslaných béček, tento si zajel do Japonska a rovnou si ukradl celý Shinkansen pro sebe aby se nemusel dělit, oh ano, to je ono. Ted ale vážně, je to již doba co jsem se v kině pořádně zasmál u něčeho, kde humor byl opravdu zamýšlen a nešlo jen o vedlejší následek nedostatků. Tento film má de facto vše co bych si kdy přál: vlaky, černý humor, absurdnost, Japonsko, Brad Pitta a černocha, který zdá se úplně nedospěl (a to je to nájemný vrah). Co bych k tomu tedy řekl, režie i scénář jsou z větší části vlastně perfektní, z části to ovšem kazí množství, délka a přechody u flashbacků, nejde o zásadní problém ale člověka to prostě trochu naštve, když u postavy, která žije 2 minuty je dále dvou minutový flashback, který vás donutí si danou postavu alespoň trochu oblíbit a soucítit s ní (což se u mě povedlo...), herecké výkony jsou skvělé stejně jako atmosféra celkové téma filmu, hudba a kamera jsou taktéž fajn a nemám co k nim dodat. Nicméně nějaký nedostatek se tu jistě ještě najde, z těch větších to bude CGI, což je snad jediná část filmu na které se očividně šetřilo, vzhledem k tomu, že vypadá jak z dnes již 7 let starého titulu BeamNG Drive, není to příliš uhlazené a chvílemi to vypadá i rozmazaně, ale stále se to dá. Celkově ovšem doporučuji, opravdu skvělá podívaná.

Rozkaz zabíjet

Rozkaz zabíjet (2016)

70% / Rozkaz Zabíjet aka Identify je alespoň po vizuální stránce moc pěkný snímek a vzhledem k rozpočtu, který činil pouze něco málo přes milión dolarů už vůbec, ačkoli je podívaná velkolepá je fakt, že dějově na tom o mnoho hůře, ten je bohužel nepříliš záživný a jednoduchý, dokonce po chvíli vás může začít i nudit, k tomu se pojí i nepříliš přesvědčivé herecké výkony, které by také potřebovali trochu zlepšit. Edit: po skoro 4 letech od vydání recenze nemohu tento snímek dostat z hlavy, stále mě extrémně fascinuje vizuál, který je opravdu skvělý a vlastně už tolik ani nevnímám to nepříliš výživné vyprávění, proto zvyšuji hodnocení o 11%, jednoduše se stala z toho pro mě srdcovka.