Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Horor

Recenze (247)

plakát

Amerika: Film (2021) 

53% / Průměrná parodie na boj za americkou nezávislost, která bohužel mnohdy používá naprosto buranský humor, kterému se jako Evropan ani moc nemůžu smát. Animace je fajn, scénář tak nějak ok, stejně jako herecké výkony a pěkně to odsýpá, nicméně nemohu tvrdit, že bych z toho byl nějak odvařen.

plakát

Godzilla x Kong: Nové impérium (2024) 

75% / CGI Šílenost s ne moc dobrým CGI, mizernými lidskými postavami (mimo Jiy, která byla docela fajn) a naoprosto přestřeleným dějem, která sama sebe už ani nebere vážně a nelze ji tak ani považovat. Rozhodně kvalitnější jak dvojka a trojka, nicméně na první díl stále nemá. Spíše doporučuji v případě, že nad filmy nechcete přemýšlet, zde se to skvěle hodí.

plakát

Kung Fu Panda 4 (2024) 

62% / Nebudu lhát, koukalo se na to těžce, film totiž vypadá jako by ve 30% procentech přišli producenti a řekli: "hele máte na to rok a jak to nestihnete tak to zrušíme!". Trojka nebyla nej ale měla na hromadu věcí až nesmyslnou výstavbu, zatímco zde nemá výstavbu skoro nic. (!!!SPOILER!!!) Hlavní dvojice sice něco má ale je to slabé a pomyslná zrada vás zase tolik nedostane jako například u Shifu a Tai Lunga v jedničce. U ostatních je to bída liška má větší propracovaný vztah akorát se záporačkou, který se ovšem zdá, že nikdy nebyl moc silný, ostatní budování vztahů spíše není než je. Budování pak samotného příběhu je taky hrůza, cesta do města je fajn, nicméně pak je to takový už dost polovičatý, cesta do paláce rychlá a skoro bez práce, konfrontace se záporákem spíše nudná a trapná. Chameleonka zde jako záporák se zdá mnohem slabší i jak armáda kutálejících se pand ze trojky, svoje esa vyhází v souboji velmi rychle po začátku a stejně se nezdá, že by byla jakoukoli výzvou, ze souboje lze usoudit, že i Tai Lung by ji vlastně docela v pohodě zabil kdyby bojovala stejně jako ve finálním boji s Poem, je i dost slabě prokreslená a člověk ji nepovažuje za větší hrozbu, a víte co je v prdeli? To už jsme na konci filmu, takže ano, děj slabý, krátký, rychlý a nevystavěný, jakákoli postava mimo Poa nemá žádné prokreslení, a i když ho Po má, tak mizerné.  Vtipy tu jsou nad vážností a stává se tak to samé co u posledních Marvelovek, jinak pět postrachů tu mimo titulkovou scénu nenajdete a důvody jsou přinejmenším pitomé. Na druhou stranu, animace je furt na velice fajn úrovni a akční scény jsou taky dost super, stejně jako hudba. Nicméně nemám z toho moc dobrý pocit jako dospělí a po Kocourovy v Botách je do dost silné zklamání. Celkově nelze film doporučit někomu kdo nad filmy přemýšlí, protože tento film je prostě polotovar co do trouby šel asi na 10 minut, dá se na to koukat a pokud nejste nároční, tak si to nejspíše i užijete, jenže nebude to mít tu správnou chuť a pocity z minulých dílů byste hledali dost marně, ovšem dětem by se to rozhodně líbit mohlo, a v tomto je čtvrtá panda furt fajn.

plakát

Tengoku daimakjó - Zvenku ven (2023) (epizoda) 

83% / Pro člověka neznajícího mangu asi největší šok, kdy se odhaluje, že nostalgie je jen nostalgie a co bylo (či to tak vypadalo) už nemusí být pravda, Zrada, zneužívání, klam,...

plakát

Tengoku daimakjó - Rozhodnutí (2023) (epizoda) 

91% / Bez debat nejlepší díl série, těžce emotivní a odkrývající i těžkou realitu, která v určitých bodech v našich končinách může odkazovat například na Dezinformační scénu (tedy velké zlo ukrývající se za domnělým dobrem).

plakát

Tengoku-Daimakyo (2023) (seriál) 

83% / Z celkového hlediska konečně něco co má grády a nejde o Mecha (pro mě), anime je velice pěkné obzvláště linka Kiruko a Maru, kdy tyto postavy jsou opravdu dobře napsané a docela v pohodě se do nich vcítíte, druhá linka z akademie je zatím spíše na obtíž a zdá se spíše nejasná proč tam vůbec je, ovšem nevadí to, i zde totiž dostaneme momenty které jsou přinejmenším dost "wow!". Anime je dělané tak, že je více než jisté, že přibude min. další série a je tak složitější to hodnotit obzvláště kvůli akademii, kde člověk má více otázek než odpovědí. Mým vedlejším problémem pak byla animace, rozmazané pozadí ani moc nevadí, ovšem ksichty v dáli bez obličeje jsou přinejmenším divné, sám jsem pak měl problémy i se dvěma momenty ohledně Kiruko a Tokia kdy tyto postavy mají najednou mnohem větší nárazníky než měli ve zbytku série, hlavně u Tokia to vadí, kdy celou sérii má skoro plochou hrud (vzhledem k věku logicky) a najednou má poprsí jako dvacítka po operaci na zvětšení, po tomto momentu se zase vrací ke své původní výbavě, sice děje se to v Anime ale tady mě to fakt sere. Celkově velmi dobrá práce, i přes ty chyby je tato první série má fajn hlavní postavy a i příběh plný opravdu šílených ale smysluplných zvratů, které vás dostanou, doufám, že další série dostane zelenou a těším se.

plakát

Synchronic (2019) 

67% / Zajímavý film se zajímavým nápadem, sympatickou ústřední dvojicí a i fajn scénářem. Základním kamenem úrazu u tohoto filmu je stopáž, film ke konci utíká možná až moc a reálně jsou zde věci co by chtěli dovysvětlit. Celkově mohu doporučit jako jednohubku.

plakát

Hlasy mrtvých (2023) 

51% / Průměrný horor o dědictví a velkém břímě. Nebylo to špatné, nápad byl fajn, některé scény také, avšak za mě zde to dost zabíjí stupidita, díky které více dát nemohu. Nedoporučuji.

plakát

Popstar: Vše pro slávu (2016) 

71% / Fajn hudební meta "dokument", mnohdy fakt super vtipy a reference, žeru tyhle filmy a i když jde furt o horší film jak poslední Rychlá Rota, tak furt je to velice pěkná podívaná.