Reklama

Reklama

Kung Fu Panda 4

  • USA Kung Fu Panda 4 (více)
Trailer 2

Hrdina animované ságy Kung Fu Panda už mnohokrát prokázal, že si titul „Dračí bojovník“ navzdory všemu (zejména své nemotornosti) skutečně zaslouží. Pod odborným dohledem Mistra Šifu, se stará o to, aby jeho rodné Údolí klidu dostálo svému názvu. Jenže jeho mentor si teď usmyslel, že Po by měl povýšit a stát se duchovním vůdcem celého údolí a tím pádem také vybrat svého nástupce do role Dračího bojovníka. To se pandímu hrdinovi moc nezamlouvá, protože o duchovním vedení toho ví ještě mnohem míň, než na startu své hrdinské kariéry věděl o kung fu. Úvahy o novém ochránci Údolí klidu naneštěstí přeruší mocná čarodějnice, která je sice původem chameleón, jenže je to vlastně jedno, protože se dokáže proměnit prakticky v kohokoliv. A tahle potvora se právě rozhodla, že získá bojové dovednosti od všech legendárních kung fu bojovníků, které Po v minulosti porazil. Věří totiž, že jejich spojením se z ní stane monstrum, na které bude i Dračí bojovník krátký. Po tedy musí ještě na čas odložit duchovno k ledu, vyhrnout si rukávy a pustit se do poctivé kung fu práce. (CinemArt)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (78)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Po osmi letech se na scénu opět vrací otylý, nenažraný a nemotorný Dračí bojovník Po - a soon-to-be duchovní vůdce Údolí klidu - a čelí doposud možná nejvíce diabolickému protivníkovi, mnohotvárné Chameleonce. Čvrtý Kung Fu Panda nijak neohromí, ale ani neurazí a nabízí v podstatě další veskrze přímočaré dobrodružství bez větších překvápek a nároků na diváka. Měl jsem pocit, že tvůrci nevyužili (doslova) mnohovrstevnatého potenciálu Chameleonky a šlo jim jen o efektní podívanou - chválím však dobře zvolený dabing (Vanda Konečná) a věřím, že originál s hlasem Violy Davis má též hodně do sebe. Závěrečná konfrontace mi přišla poněkud odbytá, jako by si tvůrci najednou vzpomněli na to, že jim hoří deadline na odevzdání výsledného filmu a potřebovali to co nejrychleji zaříznout. V kině film sice vyloženě nenudí, nicméně pár dní po projekci si na něj už člověk moc nevzpomene. ()

Frantisek.Fu 

všechny recenze uživatele

Po se vrátil počtvrté a opět sází divokou zábavnou jízdu, která oproti předchozím dílům jede takřka bez zastavení. I když jsem se bavil, tak mi přišel snímek místy svým humore hloupý až nucený a zároveň působil dosti levně, už jen tím, že se kromě závěrečných titulků za celou dobu neobjeví Pět Postrachů a ani jejich dabéři. Popravdě jestli tímto způsobem bude vypadat i pátý díl, tak měla tahle značka zůstat u ledu. 6/10 ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Viem pochopiť, prečo si "Kung Fu Panda 4" odnáša nižšie hodnotenie, než jeho predchodcovia, no i tak si myslím, že jeho silné momentky opäť bude treba vyzdvihnúť. Stále platí, že Jack black je úžasný ako Po. Stále platí, že Dustin Hoffman ako Majster Shifu a jeho nálady ma bavia. A tiež stále platí, že animácie sú nádherné a film vyzerá skutočne úchvatne. Príbehovo to ale Dreamworks teraz spracovali trochu predvídateľnejšie a dá sa skoro jednoznačne skonštatovať, že odpoveď na dôležitú otázku "Koho si Po vyberie za nového dračieho bojovníka" je jasná v momente, ako tú postavu stretnete. Niet o tom žiadnych pochýb. No treba uznať, že Awkwafina si našla ďalšiu rolu, kam zapadla úplne perfektne. Mám pocit, že takto sa stane asi za chvíľu mojou obľúbenou herečkou, lebo spôsob ako prináša postavy k životu je vždy radosť vidieť. Jej hlas je dobrý, jej fóry majú dobré načasovanie a vie svoje role predať s absolútnou grandiózou. Čo sa zloducha týka, tak tým je prvýkrát ženská postava a volá sa Chameleón. Obdivujem jej schopnosti a spôsob ako manipuluje druhých, no jej motivácie a výsledný súboj nakoniec až tak zaujímavé nie sú. V podstate tu bude další súboj, ktorý má veľmi predvídateľné vyvrcholenie, ktoré sme videli miliónkrát. Najlepšie momentky v závere však prichádzajú až po súboji, kedy sa Po dočká uznania a rešpektu od postavy, od ktorej by som to nikdy neočakával. A pôsobilo to skutočne skvele. Humor je stále dobrý. Najlepším elementom sú ale vnútorné hlasy Majstra Shifu, ktoré má Po vo svojej hlave. Tam príde niekoľko vynikajúcich scénok. Hlavná myšlienka dobrá a film má stále aj niekoľko príjemných prekvapení. Mňa to úprimne bavilo a nebránil by som sa tomu znovu. Podobne ako tretí film má čo ponúknuť a tie dobré momentky stoja za to. Hodnotenie: A- ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Kým predchádzajúce dielo ponúklo príbeh s pomerne uspokojujúcim záverom pôvodnej „trilógii“, tak nové otvorenie a oživenie dračieho bojovníka je už len snahou nejak sa zviditeľniť (obávam sa, že predovšetkým z ekonomického hľadiska). Príbeh štvrtého celovečerného animáku, ktorý by ako bol prevzatý zo seriálu a nafúknutý na 90 minút, nedokáže už s ničím prekvapiť (príbeh, vtipy, dialógy), to aj vďaka k tomu, že seriály o dobrodružstvách známej pandy dokázali rozšíriť univerzum tejto ságy. Majster Shifu dostane malý priestor, päť postrachov v podstate sú kompletne vynechané, a záverečný súboj postráca epickosť. Už sa jedná len o tuctový doplnok. Tretiu malú hviezdičku dávam za hudbu. Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

Muel 

všechny recenze uživatele

| DreamWorks Animation | Tu sa vytralita všetka tá magickosť a hravosť, ktoré mali prvé 2 filmy, možno aj tretí. Kung Fu Panda 4 je už iba pre deti a to som zástanca animákov pre dospelých, ale toto dospelého človeka unudí k smrti. Teda aspoň mňa. Nie je tu nič, čoho by som sa chytil a pochválil, chameleónka ma absolútne nezaujala a až na pár zaujímavých scén, za ktoré aj tak môže Zimmer, si ma tento film ničím nezískal. A úprimne ma to od srdca fakt mrzí. Viac TU. | Hodnotenie: 4/10 | ()

Galerie (53)

Zajímavosti (2)

  • Jedná se o druhou kvadralogii od studia DreamWorks po filmové sérii Shrek. (JG9)
  • V originálním dabingu je postava Pandy Pig dabována americkým youtuberem Mr. Beastem (Jimmy Donaldson). (Tongo)

Reklama

Reklama