Reklama

Reklama

Kung Fu Panda 4

  • USA Kung Fu Panda 4 (více)
Trailer 5

Hrdina animované ságy Kung Fu Panda už mnohokrát prokázal, že si titul „Dračí bojovník“ navzdory všemu (zejména své nemotornosti) skutečně zaslouží. Pod odborným dohledem Mistra Šifu, se stará o to, aby jeho rodné Údolí klidu dostálo svému názvu. Jenže jeho mentor si teď usmyslel, že Po by měl povýšit a stát se duchovním vůdcem celého údolí a tím pádem také vybrat svého nástupce do role Dračího bojovníka. To se pandímu hrdinovi moc nezamlouvá, protože o duchovním vedení toho ví ještě mnohem míň, než na startu své hrdinské kariéry věděl o kung fu. Úvahy o novém ochránci Údolí klidu naneštěstí přeruší mocná čarodějnice, která je sice původem chameleón, jenže je to vlastně jedno, protože se dokáže proměnit prakticky v kohokoliv. A tahle potvora se právě rozhodla, že získá bojové dovednosti od všech legendárních kung fu bojovníků, které Po v minulosti porazil. Věří totiž, že jejich spojením se z ní stane monstrum, na které bude i Dračí bojovník krátký. Po tedy musí ještě na čas odložit duchovno k ledu, vyhrnout si rukávy a pustit se do poctivé kung fu práce. (CinemArt)

(více)

Videa (9)

Trailer 5

Recenze (85)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

První dva filmy Panda už těžko vyrovná, ale čtyřka je rozhodně lepší než trojka a pokud by mělo jít o uzavření jeho dobrodružství tak nakonec proč ne. Animace tradičně velmi dobrá, plusem je rozhodně i udržení původních daberů. Jen snad toho humoru je docela málo a čtvrtý panda tak bude bavit mnohem víc děti než dospělé…60% ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Kung Fu Panda 4 není příšerná, ale je neuvěřitelně nedopečená, nevýrazná, nesourodá a hlavně nudná. Celý to jede, tak nějak na půl plynu a nic tu člověka vyloženě neodpálí. Přičemž to nejvíce jde shrnout slovy promarněný potenciál. Po hledájící nástupce, zatím co se vypořádává s rolí duchovního vůdce a je konfrontován chameleonem, jenž bere podobu starých záporáků. Konfrontace se zločineckým podsvětím, které se musí stát jeho spojenci a i doslovný návrat starých záporáků. To vše zní na papíře naprosto famózně, ale v samotném filmu je to vše nevyužitý. Animačně i scénáristicky působí čtvrtý díl série strašně uspěchaně, jakoby vzali producenti první verzi scénáři a bez úprav ji nechali naanimovat během roku. Film tak postrádá větší sílu, poselství, hlubší postavy a hlavně atmosféru z opravdu živého světa. Velké zklamání. ()

Reklama

massdonfel 

všechny recenze uživatele

Tohle je opravdu ostuda, ale co dalo se čekat že navázání na jednu z top trilogií nebude snadné.  Hlavně když příběh POa byl uzavřen ve 3. díle.. Ale toto, no nevíme co tak si vymyslíme to že musí předat i titul, jakože proč ? První nová postava co se objevila byla vybrána, naprosto jasná věc hned ze začátku.   Film staví na  úspěchu předchozích, ale sám nic nenabízi zajimavého. Celé to působí jako nostalgia bait neboť ukázali, že tam budou záporaci z minulých filmu, jejich role zde ale žádná není...  Záporák je uplně  o ničem, story mid at best.  Kde je Furious Five? :-/   4/10 ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Měl jsem strach, že 4. díl se kvalitativně nebude chytat na předchozí kousky, ale nakonec jsem se bavil příjemně! Určitě jde znát, že kouzlo "nové série" z prvního dílu už vyprchalo a že tím svým příjemným humorem se obecně dnešní pohádky nemohou rovnat těm z doby před 15 lety, ale pro mě překvapivě jsem se tady nasmál celkem dost a ty 2 nebo 3 highlighty si divák ve filmu najde a bude se k nim vracet. Jinak nám zmizí staré postavy a naopak přibude jedna nová, takže za mě spokojenost a záporák Chameleonka, která umí měnit podoby, je taky skvělá a její proměny byly v závěrečné rvačce velmi šikovně využity. Rozhodně nic světoborného, ale pro děti jde určitě o fajn kousek a i my dospělí asi budeme mírně nadprůměrně spokojeni. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Kým predchádzajúce dielo ponúklo príbeh s pomerne uspokojujúcim záverom pôvodnej „trilógii“, tak nové otvorenie a oživenie dračieho bojovníka je už len snahou nejak sa zviditeľniť (obávam sa, že predovšetkým z ekonomického hľadiska). Príbeh štvrtého celovečerného animáku, ktorý by ako bol prevzatý zo seriálu a nafúknutý na 90 minút, nedokáže už s ničím prekvapiť (príbeh, vtipy, dialógy), to aj vďaka k tomu, že seriály o dobrodružstvách známej pandy dokázali rozšíriť univerzum tejto ságy. Majster Shifu dostane malý priestor, päť postrachov v podstate sú kompletne vynechané, a záverečný súboj postráca epickosť. Už sa jedná len o tuctový doplnok. Tretiu malú hviezdičku dávam za hudbu. Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

Galerie (53)

Zajímavosti (2)

  • Jedná se o druhou kvadralogii od studia DreamWorks po filmové sérii Shrek. (JG9)
  • V originálním dabingu je postava Pandy Pig dabována americkým youtuberem Mr. Beastem (Jimmy Donaldson). (Tongo)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno