Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sebevědomý Poručík Chris Burnett (Owen Wilson) byl vycvičen jako specialista na řízení bojových letadel typu F/A - 18 Superhornet a stal se skutečným špičkovým pilotem a navigátorem. Není proto divu, že nadupán vědomostmi a neotřesitelnou vírou ve své schopnosti, chce ukázat světu, co umí. Jeho poněkud konzervativní nadřízený admirál Reigart (Gene Hackman) jeho horkokrevnost nepovažuje za vhodnou. "Jsme pozorovatelé a ne vojáci", říká admirálu Reigartovi jeho podřízený Chris. Během průzkumné akce ale Burnett vyfotografuje cosi, co vidět rozhodně neměl, je sestřelen a pronásledován. Navzdory tomu, že celá akce probíhá "za nepřátelskou linií" , jde poručíkovi o krk. Admirál Reigart poruší své zásady a udělá riskantní rozhodnutí pro záchranu jeho života... Příběh filmu je zasazen do neurčité doby, která je charakterizována jako "pozítří" a je inspirována znepokojivou situací v Bosně. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (339)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Don Davis: 1. Main Title (Ustao) ,2. Goldent Gridiron Pilot ,3. The Skies of Sarajevo ,4. Jet Smash ,5. Off Mission ,6. Stranded Stackhouse ,7. The Stack Interrogation ,8. Burnett On The Run ,9. Piquet Pernicious ,10. The Treacherous Tracker ,11. Field of Death ,12. Piquet, Pourquoi? ,13. Wire Worry ,14. Tracker Trčs Terrible ,15. Persistent Piquet ,16. The Near-Fatal Dozeoff ,17. On Their Wat To Hac ,18. Burnett's Body ,19. Burnett Bereavement ,20. Zbogom Bazda ,21. Airborne Rescue Brigade ,22. Battle On Thin Ice ,23. Ustao (Risen) , ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Směs patetického militantního blábolu a válečnických klišé, tak trošku až zneužívající nešťastných událostí na Balkáně v polovině devadesátých let (až si tak člověk říká, co by asi tak >u.s.armfilmaři< dělali, když Vietnam už přece jen je trochu pasé a Blízký Východ nabízí víceméně jen horko, prach a písek, že...) namixovaná s dobře vyrobenou chlapáckou zábavou, místy opravdu napínavými scénami a řemeslně dosti zručně natočenou akcí a snad svým způsobem i potřebným (ryze americkým) vojáckým >poselstvím< : Ano, emerický voják nezůstane jen tak ve štychu! To hned na pomoc přispěchá i sám admirál... ;-) . . . Po druhém zhlédnutí jsem ale přes všechny ironické pocity přidal nakonec jednu hvězdičku, protože poctivých pět z deseti zde nelze dát a přece jen je nutno uznat, že právě ty kvality mainstreamového válečného akčního filmu tenhle ryzí hw produkt peostě má! I přes naprosto pitomý a zbytečně za vlasy doslova vytažený závěr ve stylu nepovedené >bondovky< , však bez nadhledu a šarmu potřebného k tomu, aby nakonec nestal se nechtěnou parodií... - - - - - (Poprvé viděno někdy dávno v tv, znovu viděno - a přehodnoceno - na tv Nova 18.8.2008, komentář zde jako mnohý - 19.8.2008) ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Owenovi to ako zostrelenému stíhačovi sekne a v pohode som mu držal palce nech sa z toho pekla dostane. To čo predvádza John Moore je doslova „eye candy“ – nabušená žranica plná extrámne spomalených až zastavených záberov (zostrelenie stíhačky) a ono to čuduj sa svete v tomto ehm vojnovom filme funguje. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Za nepřátelskou linií je film, který oplývá některými vážně luxusními momenty: nádherný záběry na letadlovou loď na přírodu atd., atmosféra vážně děsivá, perfektní přestřelky, neustálé napětí, výbuchy jsou perfektní, výkon Owena Wilsona taky super, i námět je dobrý. Přesto nemůžu jít úplně na 100%, protože film má pár chyb a pár momentů, kdy o jeho kvalitě hodně pochybuji - hlavně ten konec ... a samozřejmě je hodně nacionalistický. To by bylo, aby se Amerika zase nepochválila :-))) Myslím, že z tohoto filmu šlo udělat klenot mezi válečnými snímkami, protože atmosféra, kamera, hudba i děj šlape jako švýcarský hodinky, jen to udělat více profesionálnější a méně Americký. Je to obrovská škoda, ale i tak si tento film zaslouží pozornost. 8/10 ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Zcela bezmyšlenkovitá zábava, která válečný konflikt v Bosně pojímá jako akční videoklip. Kulometný střih, efektně zpomalené záběry, dunivý elektronický soundtrack, bojové scény bez špetky smyslu pro realitu... Kdybych to měl k něčemu přirovnat, napadlo by mě Komando – téměř nic nedává smysl, ale kouká se na to dobře. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (26)

  • Vďaka natáčaniu na Slovensku, vybudovali v Lubochnianskej doline niekoľko kilometrovú asfaltovú cestu, ktorá pre dopravu slúži dodnes. (W.E.N.D.Y)
  • Skutečný „Chris Burnett" se jmenuje Scott O'Grady, jehož F-16 byla sestřelena nad Bosnou. Film tak vychazí z jeho zkušeností. (Lucas87)

Související novinky

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama