Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Filmy z vězeňského prostředí jsou prostě moje. To prostředí je prostě fascinujcí a tato tématika je víc než zajímavá. Tim Rolston mě zde zaujal natolik, jeho touha po svobodě, nikdy se nevzdávajíc a pečlivost, kdy krok za krokem stavěl, aby se jednoho dne dostal na svobodu. Vykoupení z věznice Shawshank Vás prostě 120 minut vtáhne do děje a pomalu Vám za mřížemi vypráví příběh a představuje Vám hafo vedlejších postav, jak kladných, tak i záporných. A posledních 20 minut Vám nadělí velkou pořádnou dávku fascinujcího závěru. Tento film patří mezi mých TOP 10 a je jenom jeden z mála filmů, kterému dam plný počet bodů (hvězdiček). 100%.

Patriot

Patriot (2000)

Dokonalé, konečně jsem našel odhodlání udělit tomuto jedinečnému filmu komentář, nechápu, proč mi to trvalo tak dlouho, jelikož tohle je proste pecka, bomba, špica. Jinak to asi nedokážu říci. Velice obdivuju tu dobu, ve které se fiolm odehrává, tedy v dobách Americká válka o nezávislost. Mel Gibson, bomba, tohle zahrál asi nejlíp ze všech rolí, co jsem zatím u něj viděl, tedy možná Smrtonosná past se mu povedla lépe, ale to odbočuju. Příběh je prostě dokonalý, líbí se mi myšlenka, že jako hlavní hrdina má války po krk a chce se usadit a prožít život v míru, ale bohužel mu to neni dopřáno a on musí opět zvednout zbraň a začít bojovat. Jason Isaacs nám tady zahrál slušného záporáka, bez slitování, který chce pouze moc. Heath Ledger, mladičky neposlušný bojovník, který chce do války, chce se porvat o nezávislot, líbil se mi. Roland Emmerich "zrežíroval" fakt dobrou práci, dobrá práce. Tady neni nad čim uvažovat: 100%.

Zmizení

Zmizení (2013)

Tak, musím říci, že po dlouhé době musím opět změnit TOP 10 filmů, co jsem kdy viděl. Tenhle snímek je prostě pecka. Snad jedna z mála "Kriminálek", která mě posadila na "p*del" a já s plným očekáváním čekal, jak to vlastně vše dopadne. Jake Gyllenhaal, detektiv, supr, zahrál to moc dobře, na výbornou. Hugh Jackman v roli otce, který se nezastaví před ničím, jen aby našel svou dceru. Ani mi nevadil neuzavřený závěr, u kterého už ale bylo jasné, jak to vlastně celé dopadlo. // 100%.

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Legendární Forrest Gump. Tom Hanks se díky této role nejspíš dostal na svou nejvyšší pozici a je to jeho asi nejlepší film. "Život je jako bomboniéra, nikdy nevíš, co ochutnáš". Film jsem viděl asi 5x za jeden týden a i dnes dostávám touhu se na něj znovu podívat. Po prvním zhlédnutí, kdy jsem si šel po-té lehnout, tak jsem si v hlavě furt přehrával ty zajímavé moment a a to mi vydrželo až do rána, kdyj sem nedočkavostí ráno vstával, abych se podíval znovu na toto mistrovské dílo. Nesmím taky zapomenout zmínit, že se jedná snad o jediný film, který se dokáže rovnat své knižní předloze, která je taktéž výborná. Máme tu žu druhý film, který se může chlubit svou dokonalostí a výjímečností. 100%!!

Černý jestřáb sestřelen

Černý jestřáb sestřelen (2001)

Ridley Scott ukázal kdo to tady umí. Natočit tohle mega dílo z válečného Somálska je opravdu výborné. Přidáme k tomu hudbu, která tomu dodá ještě ten správný říz, střih a camera. Za poslední léta jsem nic lepšího neviděl, myslěno z tohodle žánru. Film nabídne hodně kvalitní podívanou, osudy vojáků, kteří jsou daleko od domova. RPG, když letí na amerického vojaká, efekty jsou tu na jedničku a věta "Black Hawk Down" přetrvává dodnes. Herecké obsazení, kdy Ewan McGregor s Joshem Hartnettem po boku Erica Bana, to je nářez. Taky musím ocenit, že konec je poněkud jiný, než kterého jsme se dočkali u "Rajena". Po zhlédnutí jsem nebyl schopen slov. 100%.

Nájemní vrazi

Nájemní vrazi (1995)

Tak tenhle film jsem viděl snad už jako malý. Zbraně, akce, to už jsem od děctví miloval a proto je tento film pro mě jasnou jedničkou. Ještě k tomu Julianne Moore, skvělý Antonio Banderas a muj největší oblíbenec, Sylvestr Stallone, to už musí bejt samo o sobě ta největší pecka. Když si vzpomenu, jak jsem jako malý kluk seděl před Tv a s otevřenou pusou sledoval tento film snad 3x po sobě, ještě dnes mam na to znova náladu. Pro mě jeden z nejlepších filmů, v sekci TOP si u mě plně zaslouží. // 100%.

Zachraňte vojína Ryana

Zachraňte vojína Ryana (1998)

Miluju filmy s válečnou tématikou, hlavně z 2. světové války, tudíž mi tento film nemohl uniknout. Počáteční vyloďění v Normandii, až po konečnou bitvu o most, který je taktický důležitý pro překročení německé armády a zahájení ofenzívy proti spojencum. Děj je dokonalý a skvěle promyšlený. Zachránit výsadkáře Rayena, který přijde o své bratry ve válce a dostane povolání vrátit se domů, háček je v tom, že Rayen je někde za nepřátelskou liníí a proto je potřeba ho najít. Tom Hansk je prostě špičkový herec, který zde opět ukázal, že právě on je špica ve svém oboru. Hodně se mi také zamlouval Barry Pepper v roli snipera, který zkušeně likviduje nepřátelské vojáky bez jediného zaváhání. 100%.

Tenkrát na východě

Tenkrát na východě (2000)

Tak pro mě tady neni co řešit. Jedna z největších komedií, u které jsem se za clý svůj dosavadní život nejvíc nasmál. Jackie Chan a jeho kaskaderské kousky, skvělý a vtipný Owen Wilson, když je dáte dohromady, tak mi trochu připadali jako jiná skvělá dvojce, Bad Spencer a Terence Hill. Není nad čím uvažovat. // 100%.

Za nepřátelskou linií

Za nepřátelskou linií (2001)

Po zhlédnutí tohoto filmu mam velice velké nutkání nastoupit hned zítra do letectva a k námořnictvu. Owen Wilson je prostě herec, na kterého já nedám dopustit a v roli neohrabeného pilota, který má už všech zkušebních akací dost a pak najednou přijde to, o čem vždycky snil, tedy akce. Asi přesně neni podle jeho představ, ale on se nevzdává a snaží se dostat do bezpečí, aby byl zachráněn. Tento film se opravud povedl a scéna, kde proti sobě stojí letoun F-18 vs. protivzdušná technika, to vše sledovat na domácím kině, na to se mohu dívat pořád dokola, možná to je jeden z faktorů, který mě donutil dát plný počet bodů, tedy hvězdiček. Skvělá režie, výborný výkon všech herců a skvělá hudba v pozadí, nevím jak vy, ale já si tento film prostě oblíbil. 100%.

Terminál

Terminál (2004)

Tom Hanks to prostě umí. On je prostě hvězda ve svém oboru a Terminál je díky němu prostě dokonalý. Původně, když jsem slyšel o tomto filmu a někdo mi řekl, že se bude odehrávat pouze na letišti, už jssem začal mít předsudky, jaký to bude propadák. Ale nebyl, vůbec nebylm bylo to perfektní. Parádní podívaná, kterou jsem hltal od začátku do konce. // 100%.