Reklama

Reklama

Tenkrát na východě

  • USA Shanghai Noon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 1881 a Pei Pei, dcera čínského císaře, se rozhodne s pomocí svého učitele angličtiny uprchnout do Ameriky. Zrádný učitel ji však prodá nelítostnému Lo Fongovi. Zanedlouho přijde císaři dopis, ve kterém vyděrač požaduje velké výkupné ve zlatě výměnou za život princezny. Do Ameriky se vydává tlumočník doprovázený třemi nejlepšími vojáky císařské gardy a synovcem Chon Wangem, aby předal požadovaný obnos a přivedl Pei Pei zpět. V Nevadě je však vlak přepaden čtveřicí banditů. Při přepadení je omylem zabit tlumočník a jeho synovec Chon se rozhodne pomstít. Postupně zlikviduje všechny bandity, pak se na vlastní pěst vydá do Carson City, aby našel princeznu. Cestou zachrání malého siouxského chlapce před nepřátelskou přesilou. Indiáni uspořádají velkou oslavu, po níž se ráno Chon probudí po boku krásné indiánky. Je to náčelníkova dcera, a než se naděje, musí se ženit. Zanedlouho opouštějí novomanželé vesnici a vydávají se na cestu do Carson City. Ve městě se setkají s frajerským pistolníkem Royem a Chon ho přivede do potíží, když odhalí jeho karetní trik. Po rvačce skončí oba ve stejné cele, odkud je osvobodí Chonova indiánská manželka. Roy nabídne Chonovi, že mu pomůže princeznu najít. Situaci poněkud zkomplikuje skutečnost, že je na ně vypsána odměna a v patách mají nejen lovce odměn, ale také šerifa Van Cleefa. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (286)

N.Strauber 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan měl geniální nápad: umístit asijské bojové umění s prvky chanovské komedie na Divoký západ a náramně se to povedlo. Příběh samozřejmě stojí především na ústřední rozdílné dvojici ztvárněnou Chanem a Owenem Wilsonem. A je to lepší a vtipnější než Křižovatky smrti. Velmi zábavný film; je vidět, že i herci se při jeho realizaci výborně bavili. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Slabý odvar z Chanových Hong Kongských filmů. Akční scény mi přišli trochu nepřehledné, a nedá se říct, že by jich bylo nějak moc. Owen Wilson mi z počátku přišel moc křečovitý, ale jak film ubíhal, měl jsem ho radši a radši. Chemie mezi ním a Chanem funguje, zdá se mi že mnohem lépe než mezi Chanem a Chrisem Tuckerem. Jackie Chan na divokém západě stojí za vidění, ale jen pokud po ruce nemáte nějaký jeho hongkongský majstrštyk. ()

Reklama

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Kdyby nevzniklo pokračování Shanghai Knights, prohlásil bych Tenkrát na východě za nejlepší hollywoodský film Jackieho Chana. Takhle titul jednoznačně získává právě jeho mladší bratr. Což neznamená, že tenhle postrádá jakékoliv žánrové kvality! Právě naopak! Po dlouhé době opravdu výborně sehraný a vtipný buddy tandem, typicky Chanovské vynalézavé bitky se vším, jen ne s končetinami, do toho Wilsonův křečkovský ostrovtip, na komedii až příliš dobrý a živý scénář a prima usazení do reáliíí Západu včetně finálního zúčtování v kostele. Je to znamé, je to trochu omleté, ale je to skvěle řemeslně natočené a ještě lépe zahrané! A o zábavu jde přece především... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak si Jackie splnil sen a natocil western, ale zeby to bola nejaka pecka sa neda povedat. Zapletka nie je ani originalna ani prilis zaujimava. Bitky su priemerne. Choreografia je jednoduchsia. Zaujala ma len scena v ktorej Jackie pouziva podkovu na lane. A potom snad este kratka bitka s Rongguang Yu za nieco stoji. Zvysok sedy priemer. Kaskaderske kusky prakticky ziadne. Ked ma na nieco nebezpecne dôjst tak je to predratovane alebo je pouzite ocividne CGI. Cely film vratane bitiek je skôr v americkom style, takze Jackieho ucast v takychto filmov je prakticky zbytocna, kedze nema moznost predviest svoje trademarky. A najväcsim sklamanim je humor. Jackie ta ma par vtipnych hlasok, ale Wilson je len otravny. Ako herec mi je sice sympaticky, ale vlastne si nespominam na ziadny film v ktorom by ma rozosmial. Ked mu na konci jedna postava povedala, ze prilis vela keca, tak mala svätu pravdu. Na Chrisa Tuckera sa absolutne nechyta. Takze vysledkom je ten najtuctovejsi priemer. 5/10. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Skvelá westernová akčná komédia, kde Jackie Chan a Owen Wilson naozaj perlia. Navyše teda Chanovi úžasné bojovo-komické akcie, v tom je neprekonateľný. Spolupráca Jackie Chana a Owena Wilsona sa osvedčila a dôkazom sú ďalšie filmy na rovnaký motív napr. Rytieri zo Šanghaja. Jedna z najobľúbenejších komédií. Vo filme je veľa humorných scén a stojí za pozretie. Vrelo odporúčam všetkým, ktorí sa chcú pobaviť u dobrého filmu. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (33)

  • Meno indiánskeho dievčaťa, ktoré hrá Brandon Merrill, sa nikdy vo filme nespomína, no v titulkoch je uvedené meno jej postavy ako Falling Leaves (Padajúce listy). (Arsenal83)

Související novinky

Rytíři ze Šanghaje dostanou pokračování

Rytíři ze Šanghaje dostanou pokračování

10.09.2016

Jackie Chan a Owen Wilson se konečně chystají na třetí díl "šanghajské" série. Chon Wang a Roy O'Bannon se poprvé objevili v roce 2000 ve westernu Tenkrát na východě, jen aby se o tři roky později… (více)

Šanghajské spiknutí

Šanghajské spiknutí

03.12.2007

...nebude pokračováním dvoudílné šanghajské série Jackieho Chana a Owena Wilsona, to jen narážíme na jistou podobnost námětu válečného thrilleru Shanghai s noirovým experimentem Stevena Soderbergha… (více)

Reklama

Reklama